Prima pagină » Actualitate » Laura Gherasim, candidatul AUR la europarlamentare: „Guvernul României își introduce singur condiții suplimentare de aderare la Schengen”
Laura Gherasim, candidatul AUR la europarlamentare: „Guvernul României își introduce singur condiții suplimentare de aderare la Schengen”

Laura Gherasim, candidatul AUR la europarlamentare: „Guvernul României își introduce singur condiții suplimentare de aderare la Schengen”

11 dec. 2023, 12:59, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Laura Gherasim, candidatul AUR la europarlamentare, a menționat că Executivul României este total incapabil să apere interesele țării și ale românilor. După ce a eșuat în toate negocierile, acum Guvernul își introduce singur condiții suplimentare de admitere în Schengen.

„Deși România îndeplinește toate condițiile aderării la spațiul Schengen din 2011, Guvernul României a acceptat introducerea unei condiționări bilaterale în plus față de criteriile îndeplinite, oferind teritoriul României pentru relocarea de refugiați ilegali afgani și sirieni din Austria, pentru o inutilitate: spațiul aerian Schengen.
Ce înseamnă spațiul aerian Schengen, momeala întinsă de Austria și acceptată cu naivitate de Guvern? Că la aeroport nu mai așteptăm să se verifice pașapoartele. Aceasta este marea realizare. Problema României este cu totul alta. Din cauza cozilor din granițele terestre, România pierde lunar 200 de milioane de euro din PIB.
Prețul plătit pentru o promisiune care nu ne rezolvă problemele? Ne-am angajat să primim în România imigranții ilegali afgani și sirieni din Austria. Ne-am angajat să creștem „substanțial” cheltuielile „pentru protecția frontierelor externe bulgare și române”. Deși nu ține de noi, ci de UE, am fost de acord cu triplarea efectivelor poliției de frontieră a UE. Toate aceste cheltuieli suplimentare vor fi suportate de români.
Bulgăria a afirmat că cerințele Austriei „sunt inacceptabile” și a subliniat că importantă este deschiderea granițele terestre. Aceasta este o poziție de țară care își urmărește interesele. Ceea ce a făcut Guvernul României este cu totul altceva: un troc inutil cu teritoriul, fondurile și interesele strategice ale României”, a transmis Laura Gherasim, candidat AUR la europarlamentare.

Comentarii
  • Spatiul Schengen este a lui nea hamer, dat de mamica lui cadou? De ce slugile romane nu-si mai vin in fire si stau tot cu nasul in dosul altora? Cum naiba sa primim refugiati afgani si sirieni? Nu ne este bine asa?

  • Matracuca asta de unde a mai aparut? Tot un bulibașă a promovat-o cu o sacoșă de euroi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *