Prima pagină » National » Laura Gherasim, candidatul AUR la Europarlamentare: Decizia CCR este contrară legislaţiei Uniunii Europene
Laura Gherasim, candidatul AUR la Europarlamentare: Decizia CCR este contrară legislaţiei Uniunii Europene

Laura Gherasim, candidatul AUR la Europarlamentare: Decizia CCR este contrară legislaţiei Uniunii Europene

19 oct. 2023, 12:10, 3 ,
în National

Juristul Laura Gherasim explică de ce Curtea Constituțională a României a luat o decizie care este contrară Uniunii Europene. Decizia referitoare la proiectul de lege privind măsurile ficsal-bugetare este o sfidare la adresa tuturor românilor. Redăm, integral, postarea publicată de candidatul AUR la Europarlamentare:

” Curtea Constituţională a României a respins sesizarea pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. Decizia CCR este o sfidare a tuturor romanilor, o sfidare a legislaţiei României şi o desconsiderare a legislaţiei europene.
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (c 544/19) permite statelor membre să limiteze plăţile în numerar cu două condiţii cumulative:
1) să respecte art. 63 din tratatul privind funcţionarea uniunii europene referitor la libera circulaţie a capitalurilor;
2) să dea populaţiei posibilitatea de a achita în numerar contravaloarea bunurilor / serviciilor necesare traiului zilnic.
Banca Centrală Europeană şi-a exprimat oficial opinia că practicile no cash în sectorul public trebuie interzise.
Prin urmare, plafonul maxim de plăţi în numerar de 1.000 de lei / zi / persoană este contrar legislaţiei europene şi semnificativ mai mic decât plafonul propus statelor membre de comisia europeană, de 10.000 de euro.
În Germania, Norvegia, Suedia, Irlanda, Austria, Estonia, Finlanda, Cipru, Luxemburg, Malta şi Ungaria nu există nicio limită pentru plăţile în numerar.
În statele europene în care plăţile în numerar sunt limitate, plafoanele au în general valori cuprinse între 1.000 5.000 de euro.
De ce trebuie că România să fie un caz cu totul aparte în Uniunea Europeană?” a explicat Laura Gherasim.

Comentarii
  • Aia ce sunt acum la CCR trebuie schimbati toti si pusi oameni tineri nu pensionari si pe baza de concurs, nu pe numiri politice si atunci o sa fie intradevar o institutite cum ar trebui sa fie. Pana atunci, o sa fie tot o apa si un pamant si sovaielnici in functie de interese.

  • e demonstrat ca pana la 25 ani creieru e nedezvoltat complet apoi tb macar 5-10 ani experienta
    pe la 40 ar trebui sa ia decizii pt tara in deplinatatea functiilor

  • aur e vadim aveti grija

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *