Prima pagină » National » Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare: Pretinsul patriotism economic invocat de premier se dovedește a fi un război fiscal cu noi toți
Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare: Pretinsul patriotism economic invocat de premier se dovedește a fi un război fiscal cu noi toți

Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare: Pretinsul patriotism economic invocat de premier se dovedește a fi un război fiscal cu noi toți

11 aug. 2023, 08:24,
în National

Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare și jurist explică de ce patriotismul pe care îl invocă Marcel Ciolacu este în realitate un război fiscal declarat tuturor anteprenorilor români:

Astăzi, 10 august, am luat cuvântul în cadrul dezbaterii cu tema „Economia națională în pericol – creșterea taxelor și impozitelor ruinează antreprenorii români”, organizată de AUR la Palatul Parlamentului. La eveniment au participat experți în varii domenii, oameni de afaceri, reprezentanți ai asociațiilor patronale și ai organizațiilor profesionale din România.
„De-a lungul anilor, antreprenoriatul românesc a trecut prin mai multe măsuri fiscale, însă acest draft al ordonanței de urgență este o hăituială fiscală, cum nu am mai întâlnit până acum.
Pretinsul patriotism economic invocat de premier se dovedește a fi un război fiscal cu noi toți, antreprenorii, contribuabilii români, care muncim și plătim taxe aici, în țară.
Dacă măsurile fiscale ale acestei ordonanțe de urgență vor fi puse în aplicare, ne așteaptă cea mai neagră perioadă de austeritate din ultimii 30 de ani.
Astăzi, iresponsabilitatea și incompetența guvernării au următoarele mărimi:
• În aprilie 2023, datoria externă totală (publică şi privată) a României a depășit 153 de miliarde de euro. Datoria publică a depășit 50% din PIB, ceea ce înseamnă că statul consumă tot ceea ce produce și încă jumătate în plus;
• România ocupă penultimul loc din Uniunea Europeană la colectarea de taxe și impozite, cu o pondere de 27,3% din PIB, față de o medie europeană de 40%;
• România are cea mai mare pondere a cheltuielilor bugetare salariale din Uniunea Europeană, depășind 33%, față de o medie europeană de 22%.
Românii vor fi obligați să achite nota de plată a acestei administrații iresponsabile.
Comisia Europeană somează România să reducă deficitul bugetar, în caz contrar amenințându-ne cu tăierea a 60 de miliarde de euro din fondurile europene de coeziune.
Înțelegem cu toții consecințele acestei ordonanțe, care, dacă va intra în vigoare, va determina creșterea evaziunii fiscale și descurajarea investițiilor, diminuarea performanței economice, creșterea ratei inflației, a șomajului și a puterii de consum.
Acest guvern alege să lovească în mediul privat onest, în românii care nu mai au altă alternativă în afară de a pleca din țară.
Am discutat cu foarte mulți antreprenori și toți spun același lucru: ne-am săturat de această instabilitate fiscală, de această lipsă de predictibilitate fiscală. Ce competență să ai, ca manager, și ce calcule să poți face, pentru a putea previziona toate aceste schimbări, care vin o viteză uluitoare peste noi? Pentru guvernanți este simplu – iei un pix și faci ajustări pe hârtie. Pentru antreprenori nu este deloc simplu, este o dramă.
Indiferent câte analize pertinente am face, realitatea este totuși că va trebui să astupăm această gaură din buget. Știm că va trebui să oprim risipa bugetară, dar nu lovind din plin în mediul antreprenorial, în firme și în toți românii onești, care trag după ei această țară.
Pe toți antreprenorii care muncesc corect și au ales să rămână în țară îi numesc curajoșii României.
Însă, treptat, vor pleca. Știți de ce? Pentru că, dacă s-au descurcat în România, în condițiile acestea, se vor descurca oriunde. Nu ne dorim să plece românii din țară. Eu personal, nu îmi doresc să îmi văd copiii și colegii plecând. Îmi doresc să rămânem cu toții, împreună, în România.
Pentru aceasta trebuie să dezvoltăm împreună – iar acesta este sensul dezbaterii de astăzi – proiecte sustenabile, care să urmărească interesul național. Putem realiza aceste lucruri numai cu o clasă politică ce lucrează, umăr la umăr, alături de specialiști, pentru binele României și al tuturor românilor.
Consultările publice trebuie să fie parte integrantă din procesul de luare a deciziilor politice. Prin dezbaterea de astăzi, cu tema „Economia națională în pericol – creșterea taxelor și impozitelor ruinează antreprenorii români”, AUR a dovedit că poate contribui semnificativ la acest proces democratic.” a conchis candidatul AUR la Europarlamentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *