Prima pagină » National » Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare: Pierderea suveranităţii naţionale a României prin renunţarea la dreptul de veto în UE (partea a 2-a)
Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare: Pierderea suveranităţii naţionale a României prin renunţarea la dreptul de veto în UE (partea a 2-a)

Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare: Pierderea suveranităţii naţionale a României prin renunţarea la dreptul de veto în UE (partea a 2-a)

10 nov. 2023, 14:27,
în National

Laura Gherasim, juristă și candidat AUR la Europarlamentare, explică de ce renunțarea la dreptului veto în Uniunea Europeană înseamnă automat pierderea suveranității naționale a României:

Atunci când devine evident că democrația este șubredă la nivelul organismelor decidente ale Uniunii Europene, Comisia Europeană apelează la tactica de manipulare a reliefării răului major, a inamicului comun. Așa s-a întâmplat cu pandemia și cu pericolul reprezentat de Rusia. Mai nou, cu pericolul teroriștilor islamiști radicali. Începând din 2020, de teama răului ucigaș, ne-am grăbit cu toții să renunțăm la drepturi fundamentale și la mecanisme ce asigură funcționarea democrației.
În numai trei ani, am devenit docili. Nu mai ieșim în stradă când auzim de austeritate, de suprataxare, de limitarea libertății de exprimare, de controlul acțiunilor noastre în mediul online, de digitalizarea identității noastre și a banilor noștri.
Centrul de putere franco-german solicită ca UE să fie reformată radical, iar statele membre să renunțe la suveranitate și la dreptul de veto. După Ursula von der Leyen și Emmanuel Macron, Ministrul german de Externe a explicat clar acest plan în 2 noiembrie. Aceasta înseamnă renunțarea la capacitatea statelor membre de a bloca politicile UE pe care le consideră că sunt contrare intereselor lor naționale.
Fără să li se solicite acest lucru și fără niciun mandat de la populație, Președintele României și Ministrul de Externe s-au grăbit să pună deja țara noastră pe lista statelor care vor să renunțe total la suveranitate.
Este imperativ necesar să depunem toate demersurile necesare pentru a stopa vânzarea României de teama unor pericole ipotetice. a explicat Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *