Prima pagină » Actualitate » Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare: Legea sfidării românilor
Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare: Legea sfidării românilor

Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare: Legea sfidării românilor

19 oct. 2023, 07:55, 2 ,
în Actualitate

Laura Gherasim, candidat AUR la alegerile europarlamentare explic într-o postare publicată pe o rețea de socializare faptul că actuala lege privind măsurile fiscal bugetare este o lege care afectează puternic românii, micii și marii anteprenori din țară. Redăm integral postarea publicată de Laura Gherasim:?

curtea constituţională a considerat că proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, care vor afecta puternic antreprenoriatul românesc şi pe toţi contribuabilii, îndeplineşte condiţiile de constituţionalitate.
Usr nu a vrut să semneze moţiunea de cenzură iniţiată de aur, ci a preferat să mimeze opoziţia, printr-o sesizare la ccr, făcând astfel jocul guvernului.
Decizia ccr este o sfidare a tuturor romanilor şi un cadou făcut guvernanţilor. O undă verde dată pentru risipa bugetară în sectorul de stat, ce va fi plătită din buzunarul tot mai gol al sectorului privat.
Decizia ccr este contrară legislaţiei româniei, din moment ce proiectul guvernului:
– a încălcat constituţia româniei art. 115 (4) şi (6) privind condiţiile de adoptare a ordonanţelor de urgenţă, coroborate cu art. 6 aliniatele (1)-(3) şi art. 7 din legea nr. 24/2000, deoarece a lipsit studiul de impact, iar măsura limitării plăţilor cash nu este armonizata cu legislaţia europeană;
– a încălcat principiul predictibilităţii fiscal-bugetare prevăzut în codul fiscal;
– a încălcat art. 7 din hg 561/10.05.2009 cu privire la asigurarea consultărilor publice preliminare, raportat la legea nr. 52/2003 privind transparentă decizională în administraţia publică;
– a primit aviz negativ de la consiliul economic şi social.
Curtea constituţională şi guvernul au sfidat chiar şi legile aritmeticii. După cum am arătat în memoriul înaintat guvernului, prin reintroducerea cass, lucrătorii în industria de construcţii şi agroalimentara vor primi mai puţini bani, chiar şi în urma majorării salariale. a explicat Laura Gherasim.

Comentarii
  • Daca cei din AUR sunt anti-UE si anti-NATO, pentru ce își trimit oameni la europarlamentare? Jeguri ipocrite si proaste rusofile

  • Bravo, AUR! Legea limitarii platilor cash la 5000 lei e de porc. Sunt aparate electrocasnice de uz curent care costa mai mult. Sa te oblige sa le platesti prin banca e ticalosie curata. Si scuterele electrice costa mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *