Prima pagină » National » Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare, a vizitat Conacul Bellu din Urlați

Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare, a vizitat Conacul Bellu din Urlați

06 nov. 2023, 07:37,
în National

Laura Gherasim, candidat AUR la Europarlamentare, a vorbit despre Conacul Bellu din Urlați, care este o minunată bijuterie arhitecturală. Redăm, integral, părerea Laurei Gherasim despre acest conac:

” Aflat pe traseul Drumul Vinului, Conacul Bellu din Urlați este un monument reprezentativ pentru arhitectura veche românească, iar în culori de toamnă este probabil cel mai frumos conac din România.
Construit la jumătatea secolului al XIX-lea, conacul baronului Alexandru Bellu – pionier al artei fotografice românești, important colecționar de artă și om politic – adăpostește un muzeu ce prezintă o colecție impresionantă de piese de mobilier originale, carte veche, tablouri de colecție, sculpturi, ceramică și alte obiecte de artă decorativă. Crama deține o colecție de unelte vechi, vase și utilaje folosite la producerea vinului.
Foișorul-culă de la intrare, inspirat de turla-clopotniță a Mănăstirii Vărbila, conține o expoziție permanentă de costume populare vechi, icoane pe sticlă și fotografii ale lui Alexandru Bellu. Acestea din urmă constituie unele dintre cele mai frumoase imortalizări ale vieții rurale românești de la sfârșitul sec. al XIX-lea.
Orice drum are comorile lui, iar Drumul Vinului, ce trece prin inima unor podgorii celebre, are partea lui de mândrie. Biserici, conace, muzee, peisaje bucolice și oameni inimoși sunt elementele componente esențiale ale unei zile petrecute cu temei și încântare. ” a explicat Laura Gherasim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *