Prima pagină » Actualitate » Laura Codruța Koveși a fost umilită în direct la BBC: ”Când ați plecat, corupția era de fapt și mai mare ”
Laura Codruța Koveși a fost umilită în direct la BBC: ”Când ați plecat, corupția era de fapt și mai mare ”

Laura Codruța Koveși a fost umilită în direct la BBC: ”Când ați plecat, corupția era de fapt și mai mare ”

07 iun. 2024, 11:43,
BZI.ro, în Actualitate

Laura Codruţa Kovesi, care conduce Parchetul European (EPPO), a trecut printr-un moment jenant în timpul unui interviu acordat canalului britanic BBC. Discuția s-a axat pe activitatea sa în calitate de fostă șefă a Direcției Naționale Anticorupție, funcție pe care a deținut-o între 2013 și 2018. În timpul interviului, moderatorul a susținut că nu a avut realizări remarcabile pe durata mandatului său.

” Se vedem dacă ați făcut ceva pentru România. Ați fost un personaj controversat. Ați doborât câțiva oameni puternici din țara dvs. Dar dacă analizăm situația din România, în momentul în care ați plecat de la DNA, de fapt ați fost dată afară de guvern… Când ați plecat, Transparency International a spus că în România corupția era de fapt și mai mare.

Ați fost un personaj controversat. Ați doborât câțiva oameni puternici din țara dumneavoastră. Dar dacă analizăm situația din România, în momentul în care ați plecat de la DNA – de fapt ați fost dată afară de Guvern – Când ați plecat,

Totuși, în România aveți o anumită reputație pentru modul în care ați trecut peste orice în derularea anchetelor. Se pare că erați în stare să folosiți serviciile secrete, în mod secretos, pentru a găsi mizerii despre suspecții pe care-i vânați. Metodele dumneavoastră au fost reclamate la Curtea Constituțională a României. Regretați că ați folosit aceste metode? ” a afirmat realizatorul interviului.

Toată Europa începe să-și dea seama ce fel de personaj este Laura Codruța Koveși

Laura Codruța Koveși a avut agenda dictată de către servicii și a băgat la pușcărie orice pe orice persoană care deranja. Binomul SRI-DNA a funcționat perfect, iar mărturiile unor oameni care au găsit curajul să vorbească sunt cutremurătoare. Aceștia au povestit despre cum judecătorii primeau plicuri în care se aflau condamnările pe care trebuiau să le dea persoanelor judecate, despre modul în care se punea presiune pe judecători, la fiecare proces de interes se afla câte un ofițer SRI în sală. Ba mai mult, dacă judecătorii erau incomozi li se făceau și lor dosare penal. În aceste momente pare că sistemul mafiot se clatină odată cu dosarul penal deschis pe numele lui Florian Coldea.

Așteptăm cu nerăbdare ca generalul cu patru stele să toarne pe toți pentru a-și scăpa pielea. A început să toarne pe marii lideri din USR, partid care a fost făcut de servicii, dar cel mai probabil lista va continua. Din aceste considerente există probabilitatea ca Laurei Codruța Koveși să tremure deja de pe scaunul procuratorii europene. Vom vedea dacă dosarul lui Florian Coldea este unul pe bune, sau dacă este doar o apă de ploaie menită să ne distragă atenția de la alte tunuri pe care serviciile le pregătesc.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *