Prima pagină » Actualitate » Lasconi, reacție la candidatura lui Ciolacu: „Îl invit la o dezbatere cu public, în mijlocul românilor, după modelul american”
Lasconi, reacție la candidatura lui Ciolacu: „Îl invit la o dezbatere cu public, în mijlocul românilor, după modelul american

Lasconi, reacție la candidatura lui Ciolacu: „Îl invit la o dezbatere cu public, în mijlocul românilor, după modelul american”

20 aug. 2024, 20:00,
în Actualitate

Candidata USR la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, și-a exprimat uimirea că Marcel Ciolacu, după un mandat considerat dezastruos ca prim-ministru, aspiră acum la funcția de președinte al României. Declarația sa vine după ce Ciolacu a anunțat, marți, 20 august, că va participa în cursa prezidențială.

Lasconi este convinsă că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale de anul acesta, competiția se va reduce la ea și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Mă bucur că am aflat cine îmi va fi contracandidatul în turul al doilea și cred că mulți sunt surprinși că Marcel Ciolacu a avut curajul să își depună candidatura. Este de necrezut că, după un mandat de prim-ministru atât de prost, îți dorești să devii președinte. Datele economice sunt îngrijorătoare, atât din perspectiva mea, cât și a experților. Avem un deficit uriaș, cea mai mare inflație, iar oamenii resimt efectele slabei guvernări, constatând că situația lor financiară se înrăutățește și că pot cumpăra din ce în ce mai puțin la piață sau la magazin,” a scris Lasconi pe Facebook.

Lasconi îl provoacă pe Ciolacu la o dezbatere electorală pe model american

Elena Lasconi îl provoacă pe Marcel Ciolacu la o dezbatere electorală pe model american, drept pentru care a formulat și câteva întrebări pentru acesta. Lidera USR consideră că premierul Ciolacu „ar trebui să răspundă la trei întrebări esențiale”:

1. De ce a fost la vânătoare cu Omar Hayssam, un terorist, și dacă este prieten cu alți teroriști?

2. La ce vârstă a obținut diploma de bacalaureat și ce studii a urmat?

3. În ce condiții a obținut titlul de revoluționar, având în vedere că nu a avut nicio contribuție la Revoluția din 1989, dar a primit spații comerciale gratuite în piața din Buzău?

Lasconi subliniază că aceste întrebări sunt relevante deoarece „ele conturează imaginea celui care aspiră la președinția României.”

„Nu cred că președintele României ar trebui să fie prieten cu vreun terorist. Nu cred că ar trebui să existe îndoieli legate de studiile președintelui României sau suspiciuni privind modul în care a obținut certificatul de revoluționar,” a adăugat Lasconi.

Ea l-a provocat pe Ciolacu la o dezbatere publică.

„Îl invit pe domnul Ciolacu la o dezbatere cu public, în mijlocul românilor, după modelul american. Să îi privească în ochi și să le spună că trăiesc mai bine, să vedem ce cred și ei,” a mai scris Lasconi pe Facebook.

Premierul Marcel Ciolacu și-a anunțat oficial candidatura la președinție marți, printr-un videoclip postat pe Facebook, declarând că a luat această decizie „după consultarea cu românii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024