Prima pagină » Local » Lăsat în libertate după ce ar fi încercat să îl decapiteze cu coasa! Tărăboiul a pornit de la un… cal!
Lăsat în libertate după ce ar fi încercat să îl decapiteze cu coasa! Tărăboiul a pornit de la un... cal!

Lăsat în libertate după ce ar fi încercat să îl decapiteze cu coasa! Tărăboiul a pornit de la un… cal!

09 nov. 2019, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Magistrații ieșeni au decis să lase în libertate un individ care ar fi încercat să își decapiteze un consătean. Toată cearta ar fi pornit de la un cal. Alți doi ieșeni au ajuns după gratii pentru că ar fi bătut un bărbat cu pumnii, picioarele și cu un par.

Un individ vizat de o acuzație foarte gravă a fost lăsat liber de judecătorii ieșeni. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele lui Marian Mon.
În schimb, instanța a decis plasarea individului sub control judiciar pentru o perioadă de 50 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată.
În urmă cu câteva zile, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă a lui Marian Mon. Individul în vârstă de 24 de ani este cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi încercat să îi ia viața unui consătean, Gheorghe A.

„Pe data de 13 iulie 2019, pe fondul unei dispute în legătură cu comportamentul inculpatului față de calul aparținând unei alte persoane, inculpatul M.M., de după gardul locuinței sale, din satul Boureni, comuna Moțca, i-a aplicat victimei o lovitură cu o coasă la nivelul capului, cauzându-i acesteia o plagă cranio-cerebrală stângă, hematom epicranian, fractură cominutivă parietală stângă cu deplasare, hemoragie subarahnoidiană și hemiplegie dreapta. Aceste leziuni au pus în primejdie viața persoanei vătămate”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

„Frăgezit” bine cu un par de doi metri lungime!

Alți doi indivizi au fost, în schimb, arestați preventiv, după ce au fost acuzați de comiterea aceluiași gen de faptă.
Așadar, Tribunalul Iași a admis propunerea de arestare formulată de procurori pe numele lui Abel (22 de ani) și al lui Ovidiu Moldovanu (51 de ani). Nici această hotărâre nu este definitivă, putând fi atacată.
Așadar, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a propus arestarea preventivă a celor doi indivizi, cercetați pentru tentativă la omor.

„Pe data de 29 octombrie 2019, pe fondul unor conflicte preexistente între două familii din comuna Voinești, în timp ce se afla în localitatea Tomești, în vecinătatea unui centru de colectare a fierului vechi, victima a fost acostată de inculpați, care i-au aplicat peste corp și cap, fiecare, multiple lovituri cu pumnii, picioarele și cu un par având o lungime de circa doi metri. Asta, în pofida intervenției verbale a unor martori oculari. De asemenea, pe durata agresiunilor, unul dintre inculpați a folosit și un spray iritant asupra persoanei vătămate”, a adăugat Mihaela Apostol.

Potrivit acesteia, victima a suferit un traumatism cu hematom epicranian frontal, echimoze, tumefacții, excoriații, o fractură deschisă complexă în treimea medie a cubitusului stâng, pentru care s-a intervenit chirurgical.
Medicii care au tratat victima au apreciat că, în împrejurările concrete în care a fost agresată, victimei i-a fost pusă în pericol viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024