Prima pagină » Titlurile zilei » Lasagna cu viermi la Lidl! Unei femei din Iași i s-a făcut rău când a văzut ce iese din aluat. „Unul dintre copii a vomat” – FOTO, UPDATE

Lasagna cu viermi la Lidl! Unei femei din Iași i s-a făcut rău când a văzut ce iese din aluat. „Unul dintre copii a vomat” – FOTO, UPDATE

26 sept. 2023, 02:00, 12 ,
Raluca COSTIN, în Titlurile zilei

O femeie din Iași a descoperit lasagna cu viermi de la Lidl, când a vrut să consume produsul împreună soțul și cei doi copii. A depus imediat reclamație la ANPC, DSP și la Lidl. Femeia spune că i s-a făcut rău când a văzut viermii, iar unul dintre copii a vomat. Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) verifică situația

UPDATE 29 septembrie 2023, ora 09.21: Compania Lidl a trimis un punct de vedere, după ce o femeie a achiziționat lasagna cu viermi.

„Sănătatea și siguranța consumatorilor reprezintă o prioritate pentru noi. Așadar, din respect pentru clienții noștri, în magazinele Lidl se găsesc produse de cea mai bună calitate. Mai mult, luăm în permanență măsuri suplimentare de verificare a produselor pe care le comercializăm și ne asigurăm că acestea sunt păstrate în condiții optime încă din momentul în care sosesc în depozitele noastre și, ulterior, pe parcursul lanțului de aprovizionare a magazinelor Lidl.

Cazul semnalat este unul izolat și, în vederea soluționării acestuia, am solicitat o serie de verificări din partea furnizorului cu care colaborăm. Acesta respectă cele mai înalte standarde de siguranţǎ alimentarǎ și efectuează controale constante în fabrică, în fiecare etapă de producție, dar și la mijlocul și la sfârșitul perioadei minime de valabilitate.

Pentru situația semnalată, furnizorul nostru a realizat o analiză a lotului din care face parte produsul prezentat în articol. În urma acesteia, nu au fost găsite deviații sau alte probleme în ceea ce privește calitatea, sau condițiile de depozitare.

Pentru ca produsul să rămână optim de consum și în urma achiziționării, acesta trebuie să fie depozitat la temperaturi sau condiții de păstrare conform indicațiilor de pe ambalaj – în cazul de față, în frigider.

Ne pare rău pentru situație, însă, dorim să vă asigurăm de faptul că atât Lidl România, cât și partenerii noștri sunt preocupați în permanență de respectarea riguroasă a unor standarde înalte de siguranță alimentară”, a transmis Lidl.

Știre inițială

Elena, o femeie din Iași, care a achiziționat lasagna de la magazinul Lidl din Dacia, a avut o surpriză când a vrut să consume produsul împreună cu familia. I s-a făcut rău când a scos lasagna din cuptor, iar unul dintre copii a vomat.

„Ieri (n.r. – duminică, 24 septembrie 2023), în jurul orei 11:00 am cumpărat lasagna de la Lidl, din Dacia. Seara, în jurul orei 19:00, după ce am gătit-o, am găsit viermele. Nu știu dacă mai avea și alții, mi s-a făcut rău și nu am mai putut să verific. Nu am ajuns la spital. Am luat două guri, iar unul dintre copii a vomat după ce a văzut ce e în farfurie. Până acum am luat de vreo 3 ori lasagna de la Lidl. De obicei gătesc acasă lasagna, dar, dacă sunt în criză de timp sau vreau o cantitate mică, cumpărăm de la Lidl”, susține ieșeanca ce a plătit pentru produs 16,99 lei.

Lasagna cu viermi la Lidl, achiziționată de o femeie din Iași

Femeia a depus reclamație la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Lidl.

„Aseară (n.r. – duminică, 24 septembrie 2023) am trimis mail la Lidl, am completat formularul la ANPC, am trimis mail la DSP. Astăzi (n.r. – luni, 25 septembrie 2023) a fost soțul și a depus reclamație la DSP Iași. Toate aceste demersuri le-am făcut pentru a lua măsuri organele de control, în speranța că nu vor mai exista astfel de produse la vânzare. Nu aș vrea să dau declarații suplimentare până nu voi fi contactată și de reprezentanții Lidl, să îmi transmită punctul lor de vedere. În această dimineață (n.r. – luni, 25 septembrie 2023) am vorbit cu o reprezentantă de la ei, la numărul de telefon afișat pe site, dumneaei și-a prezentat scuze pentru acest incident”, mai spune Elena, clienta din Iași.

O altă reclamație referitoare la Lidl a fost prezentată în edițiile BZI anterioare.

Ieșenii au reacționat la postarea femeii de pe Facebook

Femeia a postat, pe pagina de Facebook și pe „Ești din Iași”, fotografii cu lasagna cu viermi, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Cei care au reacționat la postare au spus că „Trebuie să ne obișnuim și cu ăștia” sau „Vai de comerțul făcut la noi, că e bun, că e rău, trebuie să iasă bani”. Comisarii ANPC au verificat magazinul Lild din Tătărași și au evidențiat condițiile mizerabile în care sunt păstrate alimentele.

Comisarii au aplicat o amendă de 15.000 de lei pentru abaterile constatate. Reporterii BZI au trimis o solicitare către Lidl, însă nu au primit răspuns până la închiderea ediției. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul femeii din Iași care a achiziționat lasagna cu viermi de la Lidl.

Comentarii
  • Pune mâna și gătește mâncare nu cumpăra toate prostiile, puturoas-o!!!

  • PUTUROASO SE SCRIE!

  • cum naiba aia verifica doar la sesizari , ce fac in rest , iau bani degeaba , eu cred ca aceste conditii au fost dintotdeauna . daca DSP nu verifica periodic magazinele din care iau oamenii mancare , atunci ce naiba fac ei acolo ???

  • Spune stop la lidl

    Da ms, acum ni s-a făcut și noua rau.

  • Un roman curios

    De ce nu a pozat si bonul fiscal? La Lidl in Bucium nu am vazut mancare gatita in casoleta de staniol, sau poate nu m-a interesat niciodata si nu am dat atentie la asa mancare !

  • Se scrie putu-raso…mai invățați gramatică🌝

  • Numai gunoaie se vand… cumparand de la carrefour, lidl, kaufland, profi, penny etc… nu facem decat sa cheltuim banul nostru pentru a ne imbolnavi, sustinand in acelasi timp profitul si dezvoltarea acestor jeguri…s-au inmultit precum gandacii de bucatarie…ii vezi la fiecare parter de bloc aproape (carrefour, profi si mega image in speta). Iar mancarea semipreparata nu e ok absolut deloc, nici macar ca solutie rapida, lipsa timpului, mai ales in weekend nu e decat o scuza pentru comoditate. Mai lasati plimbarile, mall-urile si puneti mana sa gatiti acasa macar, chiar daca o parte din materia prima o procurati tot din lanturile de mai sus. Macar stiti sigur ca nu e imbunatatita cu viermi, gandaci, sobolani s.a.m.d.

  • In ultimii ani, presa a scris mereu de amenzile primite de Lidl pentru produse expirate, vechi…. Este cel mai amendat supermarket… mai ales la produsele din/cu carne…Si oamenii tot cumpara…Nu inteleg de ce! Asa le trebuie! Mancarea facuta acasa este cea mai sigura. Chiar cu ingrediente din magazin.

  • Lumea nu mai stie sa gateasca acasa sau sunt prea comozi. Fac doar copii si le dau mancare gatita din magazine. Educatie nu mai zic… prosti gramada!

  • viermele ala e kurat
    daca nu era carne buna nu se facea acolo

  • Putur-aso e corect gramatical, analfabe-tilor care sânteți. Noi asa vorbim in Apuseni. Tulai Domne,

  • Lidl ca si Kaufland au declarat de mult ca inlocuiesc carnea naturala cu cea artificiala si inlocuiesc produsele normale cu cele ce contin insecte: gandaci viermi. De Carefour.. astia-s si mai si. Cine va pune sa mancati toate cacaturile? ce e facut cu manuta ta.. e sfant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *