Prima pagină » Culinar » Lasagna cu spanac și ricotta după o rețetă italiană de familie

Lasagna cu spanac și ricotta după o rețetă italiană de familie

23 feb. 2024, 19:37,
B, , h, , în Culinar

Lasagna cu spanac și ricotta este o rețetă clasică italiană pe care nu vrei să o ratezi. Preparat cu ingrediente sănătoase, acesta este un preparat pe care întreaga familie îl va adora! Această rețetă este pe bază de sos de roșii (preferabil făcut în casă), brânzeturi rase, brânză ricotta proaspătă, spanac verde și un strop de condimente – ingrediente simple și proaspete din care se fac de obicei rețetele tradiționale italiene.

Lasagna cu spanac și ricotta

Dacă vreodată simțiți că ați ingerat o bombă calorică după ce ați mâncat o lasagna grea cu carne, acest lucru este exclus cu această rețetă ușoară și proaspătă. Este rețeta autentică a bunicilor italiene, iar trucul pentru reușita acestei rețete de lasagna cu spanac și ricotta constă în utilizarea unor ingrediente proaspete și calitative.

Veți avea nevoie 12-16 foi de lasagna uscate, 3-4 căni de sos de roșii (sugo al pomodoro), 2 linguri de ulei de măsline extra virgin, 3 căni (1 ½ kilograme) de spanac proaspăt, gătit (fiert sau călit, scurt de lichid), 900 grame de brânză ricotta integrală, 1 ou, 1 linguriță de nucșoară proaspăt măcinată (opțional), 1 ½ căni de mozzarella rasă grosier (extra pentru crustă), 2 căni de parmezan ras (extra pentru crustă), 6 frunze proaspete de busuioc, rupte cu mâna, sare și piper proaspăt măcinat.

Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Căliți sau fierbeți spanacul și scurgeți lichidul. Răciți-l complet și tăiați-l pentru a crea bucăți mici. Amestecați ricotta, oul, parmezanul, nucșoara (dacă folosiți) și busuiocul într-un castron mare până când sunt combinate. Odată ce spanacul s-a răcit, combinați-l cu amestecul de ricotta. Adăugați apă într-un vas mare cu apă sărată. Gătiți pastele (câte 6 deodată) până când sunt moi, dar încă al dente (se vor coace la cuptor). Lăsați deoparte într-un bol cu apă rece pentru a împiedica lipirea pastelor.

Ungeți o tavă de copt dreptunghiulară de 22×33 cm cu ulei de măsline, adăugați o cantitate generoasă de sos de roșii și răspândiți-l pe fundul tăvii. Puneți un strat de paste (folosiți 4-5 în funcție de dimensiune) în tavă (poate fi necesar să tăiați orice exces pentru a le face să se potrivească), acoperiți cu un strat de sos de roșii, o treime din amestecul de spanac și ricotta și o treime din mozzarella rasă (folosiți degetele pentru a o răspândi uniform). Condimentați cu sare și piper, dacă este necesar. Repetați straturile de trei ori. Pentru partea de sus, acoperiți cu brânză suplimentară. Coaceți până când lasagna fierbe și brânza se topește și se rumenește ușor în partea de sus, aproximativ 35 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați-o să se odihnească câteva minute înainte de servire.

Sfaturi și trucuri de la experți

  • Recomandăm utilizarea brânzei ricotta integrală și a celei de mozzarella pentru cel mai bun gust. Cu toate acestea, da, puteți înlocui cu versiuni cu conținut redus de grăsimi dacă aveți nevoie. Brânza nu se va topi la fel de frumos, deoarece brânza cu conținut scăzut de grăsimi conține stabilizatori adăugați.
  • Utilizați brânză proaspăt rasă, nu un pachet preambalat. Brânza rasă din pungi de la magazinul alimentar de obicei conține agenți antiaglomeranți și nu se topește uniform.
  • Dacă este posibil, faceți propriul sos roșu (sugo al pomodoro). Durează 20 de minute și merită pentru aroma proaspăta pe care o conferă preparatului.
  • Asigurați-vă că stoarceți tot excesul de apă din spanacul fiert. Acest lucru va împiedica lasagna să devină apoasă pe măsura ce se coace.
  • Puteți folosi 2 cutii de spanac congelat în loc de spanac proaspăt pentru această rețetă de lasagna cu spanac și ricotta. Dacă utilizați spanac congelat, asigurați-vă că stoarceți bine apa din spanac după ce l-ați dezghețat la temperatura camerei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024