Prima pagină » Cancan ultimă oră » Larisa Iordache, sacrificii mari pentru siluetă! Cum reușește fosta gimnastă să se mențină în formă: „Este destul de greu să rămâi la o anumită greutate”

Larisa Iordache, sacrificii mari pentru siluetă! Cum reușește fosta gimnastă să se mențină în formă: „Este destul de greu să rămâi la o anumită greutate”

09 dec. 2023, 15:20,
în Cancan ultimă oră

Larisa Iordache nu mai este acum sportivă de performanță, însă este încă foarte atentă la alimentația sa. Care este secretul său pentru o siluetă demnă de invidiat?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Larisa Iordache este una dintre cele mai cunoscute și iubite gimnaste din țara noastră. De-a lungul anilor a reușit să-și construiască o carieră impresionantă în lumea sportului. Este medaliată olimpic, mondial și european, bucurându-se de un parcurs profesional remarcabil.

Chiar dacă în prezent nu mai este sportivă de performanță, Larisa Iordache este încă foarte atentă la silueta sa. Cum reușește să se mențină în formă și să arate impecabil?

Larisa Iordache, secretul pentru o siluetă trasă prin inel

Larisa Iordache este acum antrenoarea, însă chiar dacă nu mai concurează, pasiuna pentru un stil de viață sănătos a rămas încă literă de lege. Fosta gimnastă mărturisește că este foarte atentă la greutate să, motiv pentru care ia întotdeauna măsuri drastice atunci când cântarul nu îi arată chiar greutatea pe care și-o dorește.

Chiar dacă nu vrea să se aleagă cu kilograme în plus, încearcă să se bucure totuși și de alimente mai puțin
sănătoase, însă cu moderație.

„Să recunosc, da, este și acum! (n.r. frica de a i se modifica silueta) Am foarte mare grijă cu privire la ceea ce mănânc! Da, îmi fac și plăcerile vieții, dar am grijă să nu mă îngraș! E mult spus pentru că noi contorizăm diferit aceste lucruri, gras, slab, frumos, urât și așa mai departe.

În același timp, noi, gimnastele, rămânem cu o capacitate vizuală destul de drastică!

Când te uiți în oglindă știi deja câte kilograme ai, dacă te-ai îngrășat. Dacă vezi ceva diferit, știi deja că ai luat 100 de grame în plus sau un kilogram! Atunci, suntem foarte atente! Am încercat să mai scap de această drasticitate, ca să zic așa. La urma urmei, trebuie să mă obișnuiesc că sunt doar antrenoare, nu mai sunt sportiv de performanță!”, a mărturisit Larisa Iordache pentru Ego.ro.

Cum își menținea greutatea atunci când reprezenta încă România

Pentru Larisa Iordache, gimnastică a fost și rămâne în continuarea cea mai mare pasiune a sa.

Chiar dacă din exterior totul pare spectaculos, fosta sportivă mărturisește că totul vine la pachet și cu o mulțime de sacrificii. Atât ea, cât și colegele sale de breaslă se cântăreau zilnic, iar atunci când observau că s-au mai îngrășat puțin, renunțau la porția de dulce.
De asemenea, trebuia să se mențină întotdeauna în starde pentru a atinge perfomanța, motiv pentru care Larisa Iordache avea zilnic alergări și multe antrenamente.

„Nu era necesar să mi se zică pentru că aveam cântar zilnic. Chiar eu dădeam tonul și spuneam: “Hai să facem o regulă ca să ne echilibrăm!”. Dacă era să ne îngrășăm, puteam să renunțăm la ora 10, adică la dulcele pe care îl aveam pe zi. Aveam și alergări pentru că trebuia să ne menținem la o anumită greutate.

Este destul de greu să rămâi la o anumită greutate, mai ales atunci când te dezvolți, dar trebuie să avem mare grijă pentru că articulațiile noastre sunt puse în pericol, mai ales că facem elemente grele, cu o dificultate destul de mare! Atunci, suprafețele pe care facem respectivele elemente, sunt atât moi, dar și dure, căci atunci când ne pregătim de competiție concurăm pe aparatele standard.

Atunci, trebuie să avem mare grijă pentru că de acolo pot să pornească și accidentările, dar și uzurile! Tocmai de asta se ține o strictețe din punctul acesta de vedere!”, a mai spus fosta gimnastă pentru sursa menționată anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024