Prima pagină » Sanatate » Laringita, tratament naturist: Care sunt cele mai bune metode de a combate această afecțiune

Laringita, tratament naturist: Care sunt cele mai bune metode de a combate această afecțiune

20 ian. 2022, 12:40,
în Sanatate

Laringita reprezintă inflamarea mucoasei la nivelul laringelui. Cu toții ne ferim de efectele pe care ni le poate da laringita. Tratament naturist pentru această boală poate fi ceaiul din amestecuri de flori. Această afecțiune poate ajunge să provoace daune și altor părți ale căilor respiratorii și apare, de obicei, pe timpul anotimpurilor reci.

ilustratie cum afecteaza laringita gatul

Această afecțiune apare când trecem de la un anotimp cald la unul rece.

Cauzele apariției laringitei

Această afecțiune apare atunci când se schimbă vremea, când trecem de la un anotimp cald la unul rece. Temperaturile năprasnice ale iernii pot aduce la inflamarea mucoasei laringelui. Frigul, umiditatea și schimbările neașteptate de temperatură reprezintă una dintre principalele cauze. Mai putem da vina și pe viroze, cum ar fi cele respiratorii sau sinuzita.

Dacă petrecem majoritatea timpului într-un loc unde avem mulți factori alergeni sau care ne pot irita căile respiratorii, acest fapt poate constitui un motiv. Chiar și fumul de țigară sau suprasolicitarea vocii pe o perioadă de timp îndelungată constituie factori importanți în preluarea acestei boli. Un motiv mai rar întâlnit poate fi întâlnit la cei care suferă de reflux gastro-esofagian, deoarece acest acid gastric este periculos contra laringelui, adică îl irită și/sau inflamează.

imagine durere in gat

Majoritatea celor care au această boală, suferă modificări la nivelul vocii.

Simptomele laringitei

Unul dintre primele simptome ale laringitei, este vocea răgușită. Majoritatea celor care au această boală, suferă modificări la nivelul vocii. Schimbarea vocii diferă de la persoană la persoană, astfel, poate fi subțiată sau îngroșată sau poate doar puțin răgușită sau aproape imperceptibilă.

Această răgușeală apare însoțită de durere în gât și de obicei, se resimt încă de dimineață când ne trezim. Este posibil ca persoanele afectate să nu dorească să vorbească din cauza durerii pentru că ar însemna un efort mult prea mare pentru starea în care se află. Din acest motiv, pot evita și să se alimenteze corect, ceea ce reprezintă un semnal de alarmă.

În funcție de evoluția sa, laringita poate fi de două feluri: acută sau cronică. Este important să nu confundam această boală cu simplul „roșu în gât” sau ceva mai inofensiv. Aceasta trebuie tratată imediat pentru a nu deveni cronică și pentru a nu avea urmări mai grave.

persoana cu durere de gat care bea ceai

Se recomandă câte două căni de ceai din infuzie de flori de lumânărică pe zi.

Ce trebuie să evităm

În primul rând, trebuie să știm ce este bine să evităm în această situație. Alimentele acide sunt primele pe care trebuie să le tăiem de pe listă. De exemplu, portocalele, clementinele, grapefruit-ul și toate fructele citrice, precum și roșiile și chiar ciocolata! Acestea pot provoca acid gastric care duce la deteriorarea și mai gravă a corzilor vocale.

Cafeaua și alcoolul cad în aceeași categorie: „de evitat!”. La fel și alimentele uscate care sunt înghițite destul de greu. Acestea pot crea, la rândul lor, traume asupra gâtului.

Deși, atunci când suferim de această boală suntem tentați să vorbim în șoaptă, acest lucru nu este indicat și face chiar inversul a ceea ce credem! Dacă vorbim prea tare sau prea în șoaptă vom pune un stres mult mai mare asupra corzilor noastre vocale.

Totuși, este indicat să bem cât mai multă apă. Aceasta ar rolul de a calma iritația. De asemenea, hidratarea este importantă mereu, mai ales când suntem bolnavi.

Laringita: Tratament naturist care face minuni

Ceaiurile sunt mereu prezente atunci când este vorba de orice asemănător cu răceala. Se spune că în cazul laringitei, infuziile sunt cele mai eficiente. De exemplu, se recomandă câte două căni de ceai din infuzie de flori de lumânărică pe zi. Acesta este cel mai bun mai ales în tratarea laringitei acute pentru că are calități emoliente și expectorante.

De altfel, cele mai eficiente amestecuri de ceai sunt cimbrișorul împreună cu herba, florile de tei, flori și frunze de nalbă. Mierea este, de asemenea, foarte bună.

borcane cu miere

Mierea este bună în combaterea laringitei.

Gargara și inhalațiile de abur sunt foarte folosite și ameliorează simptomele acestei afecțiuni. Se poate face gargară cu ceai de mușețel, pătlagină, sânziene. Inhalațiile se fac cu abur de mușețel, lavandă, mentă sau uleiuri de mentă puse în apă fierbinte. Aceste obiceiuri sunt bune dimineața și seara.

Astfel, aflăm că laringita poate fi tratată printr-un tratament naturist, nu numai prin cele medicamentoase. Este important să începem să ne tratăm imediat cum observăm simptomele.

persoana care mananca biscuiti in fata unui frigider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 octombrie 2024
21 octombrie 2024