Prima pagină » WoW! » Lapte cu ceapă de tuse – Spune adio tusei sâcâitoare
Lapte cu ceapă de tuse - Spune adio tusei sâcâitoare

Lapte cu ceapă de tuse – Spune adio tusei sâcâitoare

27 ian. 2021, 13:05,
în WoW!

Iarna luptăm cu răceala şi gripa. Farmaciile sunt pline de medicamente. Ce zici însă dacă, înainte de a apela la ele, ai folosi nişte remedii naturale? Nu ai nimic de pierdut. Dimpotrivă. Testează astăzi lapte cu ceapă de tuse.

Vorbim despre un leac transmis din generaţie în generaţie, care se prepară din două ingrediente pe care deja le ai. Într-adevăr, asocierea celor două e neobişnuită, dar tratează tusea cu succes. Laptele fierbinte ameliorează durerile în gât şi inflamaţia, dar şi calmează. Ceapă, pe de altă parte, întăreşte sistemul imunitar şi are un efect antiviral destul de puternic.

Lapte cu ceapă de tuse – Cum se prepară

Mai jos găseşti lista de ingrediente şi modul de preparare al acestui leac naturist. Merită să-l încerci de fiecare dată când simţi că apar simptome de răceală.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Mai întâi curăță ceapa, spal-o şi tai-o în patru. Pune-o într-un vas, împreună cu laptele, bicarbonatul de sodiu şi untul topit şi răcit. Pune totul pe foc potrivit şi amestecă din când în când. După 5 minute ia de pe foc şi lasă să se răceacă. Bea acest lapte cu ceapă de tuse călduţ, îndulcit cu miere de albine, cu înghiţituri mici.

Remediu pentru tuse uscată, cu ceapă

Tusea este de mai multe feluri. Dacă te sâcâie tusea uscată, testează următorul leac naturist, tot cu lapte şi ceapă.

Ingrediente:

1 ceapă
250 ml lapte
Un praf de salvie

Mod de preparare:

Curăță ceapa şi toac-o mai mărunt. Pune laptele într-un ibric, la fiert, împreună cu salvia şi cu ceapa. Ţine pe foc până când ceapa se înmoaie complet. Ia de pe foc, strecoară şi bea în porţii mici. Acest remediu se consumă înainte de somn.

Ca să-ți întărești imunitatea ai nevoie și de un sirop de ceapă cu usturoi și miere de albine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *