Prima pagină » Eveniment-Social » Lansarea aplicației MuzeAr. Aplicația IT specială este pusă la dispoziția vizitatorilor Palatului Culturii începând de astăzi – FOTO, VIDEO

Lansarea aplicației MuzeAr. Aplicația IT specială este pusă la dispoziția vizitatorilor Palatului Culturii începând de astăzi – FOTO, VIDEO

27 feb. 2024, 11:00, 2 ,
în Eveniment-Social

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași în calitate de beneficiar al proiectului „Palatul Culturii AR”, implementat de Asociația Toți Pentru Unul, împreună cu Centric It Solutions (partener inovație) și BCR (în calitate de sponsor oficial), anunță organizarea în data de 27 februarie, ora 11.00, la Palatul Culturii, în sala „Petru Caraman”, a evenimentului de lansare a aplicației MuzeAR.

Dezvoltată în Iași special pentru Muzeul Etnografic al Moldovei, MuzeAR utilizează tehnologia AR (Augemented Reality) pentru a da viață obiectelor de patrimoniu aflate în expunere și a le prezenta într-o manieră menită să atragă și să transpună vizitatorul contemporan într-o lume demult apusă, transformând, astfel, medierea muzeală într-o experiență cu totul specială.

Aplicația IT specială este pusă la dispoziția vizitatorilor Palatului Culturii începând de astăzi

Participanții la eveniment vor avea ocazia de a testa aplicația MuzeAR și de a beneficia de prezentări și explicații detaliate care vor fi susținute de reprezentanți ai tuturor partenerilor care și-au unit eforturile pentru a spori atractivitatea patrimoniului pentru tinerele generații.

Andrei Apreotesei, manager interimar al CMNM, a vorbit despre evenimentul de lansare a aplicației de realitate augmentată MuzeAR, creată special pentru Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

„Aflată la confluența dintre inovația tehnologică și patrimoniul cultural, MuzeAR reprezintă un punct de cotitură în modul în care tehnologia poate sluji cultura, aducând împreună tradiția și viitorul într-o experiență interactivă de neuitat. Programul evenimentului de lansare a aplicației MuzeAR include testarea și prezentarea acesteia de către parteneri”, a reliefat acesta.

Comentarii
  • Cit de prosti puteti sa fiti….

  • @Inquisitor: ai dreptate. Dar nu numai ei. Daca vrei sa vizitezi un muzeu si nu te descurci decat butonand telefonul, esti la fel de prost ca si astia de la muzeu. Asta in cazul in care banii nu s-au sifonat printr-o firma de IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *