Prima pagină » Eveniment-Social » Lansare de carte – „Autentic”, o oglindă a lumii în care trăim, la Iași
Lansare de carte – „Autentic”, o oglindă a lumii în care trăim, la Iași

Lansare de carte – „Autentic”, o oglindă a lumii în care trăim, la Iași

07 apr. 2023, 09:47,
în Eveniment-Social

Ieșenii cărora le plac poveștile de viață sunt invitați la o lansare de carte. Este vorba despre volumul „Autentic”, al jurnalistei Maura Anghel, cunoscută nu doar pentru realizările sale în plan profesional, ci și pentru implicarea activă și constantă în viața comunității.

„Fiecare dintre noi are propria contribuție la lumea în care își numără anii, chiar dacă mulți nu conștientizează acest lucru. Cu fiecare alegere pe care o facem (politică, socială, economică, personală), cu fiecare gest ori cuvânt rostit creăm o parte din comunitate. Dacă ne este bine, ne bucurăm și spunem că am luat decizii bune, că suntem norocoși. Dacă sorții ne sunt potrivnici, alții sunt vinovați de cele mai multe ori, nu-i așa? Prin acest prim volum, mi-am dorit să creionez o radiografie a societății actuale, în care trăim și de binele sau mai puțin binele căreia suntem și noi responsabili. Conștienți sau nu”, spune autoarea în deschiderea volumului.

Gândită ca o galerie de tablouri pictate în cuvinte, cartea are trei părți – în prima, cititorii sunt invitați la o călătorie către ei (o scurtă introspecție) prin câteva întrebări aflate la finalul articolelor în care subiectele prezentate ocupă un plan secund. Cititorului îi este rezervat rolul de observator principal și actor, dacă dorește să ia parte la scenă.

„Răspunsurile nu sunt obligatorii, dar dacă totuși vor exista înseamnă că munca mi-a fost răsplătită. În a doua parte am pus obiectivul pe educație și m-am orientat către copii, fără de care nu putem vorbi despre viitor. În ultima sală a galeriei am strâns frânturi din mai multe segmente ale vieții, am adunat ipostaze cotidiene în care ne regăsim fiecare. Dacă ne plac sau nu, tot de noi depinde”, este de părere Maura Anghel.

Lansare de carte – „Autentic”, o oglindă a lumii în care trăim

Cu o prefață semnată de junalistele Mihaela Munteanu, de la Radio Iași, și Izabela Marinescu, de la TVR România, despre volum vor vorbi dr Aurica Ichim, directorul Muzeului Municipal „Regina Maria” și preotul Constantin Sturzu, parohul de la Biserica Talpalari, evenimentul fiind moderat de către Dora Morhan, managerul proiectului „Destination Iași”.

Publicul va fi invitat și la câteva momente de relaxare oferite de soprana Daria Bârzu și mezzosoprana Alexandra Enache, eleve la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, coordonate de prof. Diana Neacșu și acompaniate la pian de către prof. Anastasia Chirileanu, dar și de trei balerine talentate, Jasmine Costinescu, Smaranda Paleacu și Ioana Pahomi, îndrumate de către prof. Cornelia Luchian.

Maura Anghel este jurnalist de presă scrisă și online, unul dintre membrii echipei cotidianului Evenimentul Regional al Moldovei,  dar și un om foarte activ al Iașului. Este implicată în proiecte educaționale, inițiative civice și campanii umanitare pe care le valorifică intens pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie. A iniţiat o Școală de Comunicare și Atitudine, un Club de jurnalism și public speaking adresat în special copiilor și tinerilor, Revista Recreaţia Mare și emisiunea de televiziune Recreaţia Mare. Activează și în sectorul ONG, fiind co-fondatorul Asociației socio-cultural-educative Kre@tivIS, care derulează în principal proiecte dedicate copiilor și tinerilor, dar și ca membru al OFA UGIR Iași.

Evenimentul va avea loc vineri, 7 aprilie, de la ora 18, la Palatul Braunstein.

Partener principal – Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`