De regulă, nu prea găsim lămâi murate în comerț… Dar se pot prepara foarte ușor, acasă! Sarea elimină aproape în totalitate gustul amărui, clasic pentru coaja de lămâie. De asemenea, sarea reduce acrimea, dar îi păstrează aroma…
Optați pentru fructe cu coajă groasă, nu foarte mari, și fără ceară… Dacă lămâile dvs. sunt tratate chimic, introduceți-le în apă fierbinte, clocotită, apoi spălați-le bine sub jet de apă…
Ingrediente:
- 4 lămâi
4 foi de dafin
5 linguri sare
1 lingură boabe de piper
1 lingură coriandru
1 lingură cuișoare
1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui cuțit, tăiem incomplet lămâile în 4 sferturi. Umplem lămâile cu sare și le condimentăm după bunul plac. Le așezăm într-un borcane și le lăsăm la macerat. Adăugăm apa și închidem borcanele ermetic. Le lăsăm la murat 1 lună.
Le puteți folosi după cum doriți. Se pot servi ca atare (aperitiv) sau se pot folosi la prepararea băuturilor alcoolice (tequila). De asemenea, se pot adăuga în sosuri, salate, marinade, dressinguri etc.