Lămâia poate fi un real ajutor pentru cei care suferă de palpitații. Iată ce alte remedii naturiste te pot ajuta să scapi de senzația neplăcută.
Palpitațiile pot fi resimțite diferit, în funcție de tulburarea de ritm cardiac, și anume: dacă inima bate rapid și regulat, înseamnă că este vorba despre tahicardie, dacă resimți o bătaie care vine mai repede, de regulă foarte puternică și la baza gâtului, vorbim despre extrasistole, iar dacă ritmul cardiac este complet haotic, neregulat și foarte rapid, ne referim la fibrilație. De vină pentru palpitații pot fi surmenajul, excesul de alcool, tutun și cofeină, consumul de cocaină și amfetaminele.
Află, în continuare, care sunt cele mai eficiente remedii pentru palpitații.
Lămâia, un ajutor neașteptat dacă suferi de palpitații
Lămâia este extraordinară pentru persoanele care suferă de palpitații, dar nu oricum, ci în combinație cu miere. Tot ce trebuie să faci este să amesteci, într-un pahar cu apă, sucul de la o jumătate de lămâie cu o lingură de miere. Bea acest amestec înainte de culcare, pentru a avea un somn liniștitor și lipsit de palpitații.
Lămâia are proprietăți excepționale. Este antibacteriană, antiinflamatorie și conține substanțe nutritive și vitamine, care stimuleză sistemul imunitar, luptă împotriva arsurilor gastrice și, mai mult, scade tensiunea arterială. În combinație cu mierea, formează un adevărat tratament pentru cei care se confruntă cu tulburări de ritm cardiac și nu numai.
De asemenea, mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase şi complexe alimente. Mai bine zis este un super-aliment, deoarece conţine vitamine, aminoacizi, acizi organici, minerale, enzime provenite de la albine, bioflavonoizi şi antioxidanţi ce-i dau o valoare terapeutică incredibilă.
Alte remedii naturiste pentru palpitații
Palpitațiile pot fi tratate cu următoarele remedii: scorțișoară, apă rece, guava, magneziu și cu manevra Valsalva. De mare ajutor poate fi și respirația adâncă și lentă.
Scorțișoara
Grație numeroșilor nutrienți pe care îi conține, scorțișoara îmbunătățește fluxul sanguin, previne excesul de colesterol și reduce presiunea arterială. Dacă ai palpitații constant, bea un pahar cu apă caldă, în care ai amestecat o linguriță de scorțișoară pudră.
Apa rece
Bătăile inimii pot fi resetate și cu ajutorul apei reci. Poți consuma un pahar cu apă rece sau poți face un duș mai rece, pentru a contribui la restabilirea ritmului cardiac.
Guava
Consumă guava pe stomacul gol și scapă, imediat, de palpitații. Acest fruct restabilește ritmul cardiac și conferă un efect liniștitor.
Magneziu
Suplimentele cu magneziu pot fi de mare ajutor dacă ai tulburări de ritm cardiac. Este recomandat să iei cel puțin 300 mg de citrat de calciu de două ori pe zi, împreună cu 300 mg de citrat de magneziu de două ori pe zi.
Manevra Valsalva
Această manevră presupune strângerea nasului între degete și suflarea de aer în nas cu forță. Este folosită pentru reducerea bătăilor rapide ale inimii (accelerează ritmul cardiac pentru un scurt moment, după care îl încetinește). Manevra Valsalva nu este recomandată persoanelor trecute de 65 de ani sau care suferă de boli cardiace grave.
Atenție! Aceste remedii sunt eficiente doar pentru persoanele care nu se confruntă cu boli grave ale inimii. Înainte de a apela la ajutorul acestora, mergeți la medicul cardiolog.