Prima pagină » Titlurile zilei » Lagăr la „Socola”! Un infirmier a legat de pat doi pacienţi şi i-a bătut fără milă. Totul a fost mușamalizat – EXCLUSIV

Lagăr la „Socola”! Un infirmier a legat de pat doi pacienţi şi i-a bătut fără milă. Totul a fost mușamalizat – EXCLUSIV

02 mai 2023, 02:00, 86 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

În seara de 1 aprilie 2023, Adrian Ursache, infirmier în cadrul Secţiei de Psihiatrie I Acuţi, Pavilionul I B, a legat de pat doi pacienţi, M.B.C., în vârstă de 31 de ani, T.U.I., în vârstă de 42 de ani, şi i-a bătut fără milă

Profitând de faptul că cei doi pacienți nu se puteau apăra, fiind legați de mâini și de picioare de pat, Adrian Ursache le-a aplicat o bătaie golănească. Surse ale reporterilor BZI au mărturisit că nu este pentru prima dată când pacienții Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi sunt legaţi de paturi şi agresaţi fizic.

Personalul unităţii medicale ar recurge la contenţie chiar şi fără recomandarea medicului psihiatru pentru că pacienţii nu mai creează probleme şi nu mai au nevoie de supraveghere în acest fel.

o imagine cu un pacient legat de pat

Un medic din cadrul Institutului a declarat pe surse reporterilor BZI că pacienţii i-au cerut infirmierului să-i dezlege și să le dea apă

Adrian Ursache este acuzat că a legat de pat doi pacienţi şi i-a bătut fără milă

 imagine cu Alina Andronic

Trebuie menţionat că nu este pentru prima dată când Alina Andronic are probleme cu legea

În seara de 1 aprilie, cei doi pacienți internaţi la Institutul de Pshiatrie „Socola” Iaşi erau legați de paturi cu cerșafuri, deși nu se știe cu exactitate dacă aveau recomandare de la medicul psihiatru de a li se aplica contenția în condițiile legii. Motivul pentru care cei doi pacienți au fost bătuți este absolut incredibil. Un medic din cadrul institutului a declarat, pe surse, reporterilor BZI că pacienţii i-au cerut infirmierului să-i dezlege și să le dea apă. Deranjat, Adrian Ursache a început să-i lovească într-un mod barbar.

Acelaşi cadru medical le-a relatat reporterilor BZI că incidentul nu a fost consemnat în foia de observație a pacienților, așa cum ar fi fost normal, nici nu s-au anunțat medicii de gardă, deoarece asistenta șefă, Alina Andronic, a interzis acest lucru şi chiar ar fi spus zeflemitor:

„Lasă că o bătaie la niște bețivi nu strică”.

Asistenta șefă ar fi reacționat astfel, deoarece este apropiata infirmierului care i-a agresat pe cei doi pacienți. Deși a fost prezentă pe graficul de lucru din seara zilei de 01.04.2023 spre 02.04.2023, se pare că asistenta șefă, Alina Andronic, nu ar fi fost la serviciu. Aceasta a intervenit telefonic și a interzis ca acel incident să fie consemnat în foaia de observație a pacienților. Totodată, a interzis personalului institutului să sesizeze medicii de gardă pentru a se putea lua măsuri.

Reporterii BZI au luat legătura cu asistenta şefă, Alina Andronic, dar aceasta nu a vrut să comenteze în niciun fel situaţia.

„Eu nu am ce punct de vedere să vă dau, punct de vedere vă dă spitalul. Eu nu sunt în Iași, sunt plecată”, a precizat Alina Andronic.

Trebuie menţionat că nu este pentru prima dată când Alina Andronic are probleme cu legea. În ianuarie 2021, asistenta şefă a ieşit pe lipsă la inventor cu bunuri în valoare de peste 40.000 de lei, pe rolul organelor de poliţie fiind înregistrată plângere penală.

o imagine cu raspunsul Avocatului Poporului

Văzând că împotriva infirmierului nu se se iau niciun fel de măsuri, aparţinătorii pacienţilor au adresat o petiţie Avocatului Poporului

Conducerea unităţii medicale a încercat să muşamalizeze cazul

o imagine cu raspunsul Avocatului Poporului

Conducerea unităţii medicale a muşamalizat acest caz până în data de 26.04.2023

Văzând că împotriva infirmierului nu se se iau niciun fel de măsuri, aparţinătorii pacienţilor au adresat o petiţie Avocatului Poporului care s-a sesizat din oficiu:

„Avocatul Poporului a aprobat sesizarea din oficiu și efectuarea demersurilor pe lângă Institutul de Psihiatrie «Socola» Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași, în vederea verificării aspectelor semnalate”.

Conducerea unităţii medicale a muşamalizat acest caz până în data de 26.04.2023, când o echipă de control de la DSP Iaşi a petrecut ore bune în cadrul Institutului „Socola” şi a făcut verificări în acest caz.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor ieşeni, iar pe numele lui Adrian Ursache a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

„Cu privire la aspectele sesizate, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «purtare abuzivă»”, au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.

Cu toate acestea, până la această dată, conducerea Institului de Psihiatrie „Socola” Iași nu a luat măsuri împotriva infirmierului bătăuş. Reporterii BZI au încercat să ia legătura cu dr. Cristina Dobre, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, pentru a afla dacă în cadrul unităţii medicale se desfăşoară o anchetă internă. Acest lucru nu a fost posibil.

Sursele reporterilor BZI susţin că mamangerul unităţii a ales să muşamalizeze acest caz şi să nu ia niciun fel de măsuri împotriva infirmierului care a legat de pat doi pacienţi şi i-a bătut fără milă, deoarece Alina Andronic este foarte bună prietenă cu Gina Grecianu, şefa Serviciului Administrativ Tehnic, dar şi cu Gabriel Baciu, directorul de îngrijiri interimar.

Comentarii
  • Dacă este adevărat ce se scrie, acești oameni ar trebui arestați.

  • Penală de Grecianu conduce spitalul,se știe că Dobre doar executa ce i spune penala de Grecianu! Vocherele de vacanta ordinarilor ,nu cheltuiți banii. Angajaților să treceți acreditarea!

  • Dacă se face un control adevărat în șerpăria de la socola rămâneți cruciți câte nereguli se descoperă

  • Este o practică veche la Socola ca asistentele șefe sa se pună pe grafic in weekend și sa nu vină la serviciu.

  • Va mănâncă plosnitele zabalosilor și penalilor…cele mai mari plosnite Gina Greceanu și managera…un cuib de penali care își bat joc de pacienți! Sa va temeți de mania lui Dumnezeu!

  • Alina Andronic

    Asistoanta nu o fi prietena și cu Analia Iurascu ?nu o avea aceleași apucături ?prin cate paturi a trecut?

  • Prostul asta și mai este încă unul care te bate și după de suge !!!

  • Dar aceasta sectie nu are medic sef sectie??? Nu este oare primul vinovat si SINGURUL… va legati de asistenta…🤣🤣( dupa cum zice titulatura…aceasta ASISTA…) Hai sa fim seriosi, pestele de la cap se impute…

  • hali--hadrian

    În cazul âsta ar trebui ca și lui alinuța și adrian sâ li se aplice un asemenea tratament benefic pentru ei–ca sâ simtâ efectele tratamentului lor–

  • Andronic – o rabla batrana si grasa
    GRECIANU – alta rabla betiva si proasta
    Amalia – curva si perversa (cu acte )
    Cristina – un curvoi bătrân satul de pl politica
    Ionela – alt curvoi bătrân (Dn Scripcaru )
    Bozaru – lindic fin pretabil pt privați si domni atenți (cam miroase jos dar merge )
    Cam astea sunt in mare ca de mici sunt sătule !!!

  • Și șefa de secție ce a făcut? Oare nu ea ar fi trebuit sa anunțe conducerea despre incident? Hai sa nu mai dam vina tot pe asistenta șefa și acum…

  • Norica forna

    De-a dreptul rapitoare,aceasta alina andronic..la cat papa gratis din bucataria Socolei de la prietena ei lipoveanca,e de inteles.
    De moaca ei nu se mai poate comenta ,ca arata ca un purcel oligofren(privirea o tradeaza).iar daca mai luam in calcul din articolele precedente ca a ramas si repetenta in scoala iar barbatul ei care nu a luat-o cu acte e mai batran ca mos Iliescu,tabloul e complet.
    Fereasca Dumnezeu de cine a ajuns sa conduca spitalul asta,niste curve cu intelect liminar.

  • Ramzan Kadirov

    Vă fac eu o manevră de nu închideți acest lagăr , mă îmbăt și introduc o cameră de luat vederi totul va fi făcut în mod special pentru a vă radia acest lagăr , intri om pleci legumă !!! Vă promit eu filete și manevre !!

  • În urma ședinței de astazi, asistenta sefa Andronic Alina a fost scoasa basma curata. Nu poate fi certata deoarece urmează a fi în comisiile de concurs. La fel ca și pe vremea lui Oprisanu. Veșnicul membru în comisiile de concurs pentru angajări.

  • A venit timpul ca oamenii sa isi faca singuri dreptate. Familiile oamenilor batuti trebuie sa faca dreptate. Nu mai deranjati autoritatile. Asa cum spune dl Iohanis, Romania e un stat esuat.

  • Bai smardoi nu vrei sa ne intalnim putin sa te fac o posta cu fratii mei sa -ti spal ochelari ….zi copilas unde stai si ma jur ca te caut….aveti adresa lui smardoi …bagati aici sa vedem cum le are.

  • Am fost internat la acest pavilion 72 de ore iar ceea ce scrieți dv.confirm că totul este adevărat.Mai mult bolnavii sunt folosiți la curățenie iar dim mâncarea bolnavilor mănâncă infirmierii.Acolo este legea bătălii și nimeni din bolnavi nu poate dovedi deoarece nu au voie să filmeze

  • Faceți un control inopinat la orele 05:30 dimineața,la ora mesei și seara la orele 19:30 -20:00 și veți observa cum bolnavii fac munca infirmierele.
    Bolnavii sunt tratați inuman și este groaznic și dureros ce se întâmplă în acel pavilion unde toți știu dar nu spun nimic deoarece se tem că își pierd munca

  • Noaptea, infirmierii dorm !

  • Locul unde se leagă și se bat bolnavii sunt în fundul salonului sub camera de luat vedem și mai au un pat fără saltea unde sunt legați în încăperea spre wc. de unde nu se poate vedea pe cameră tortura

  • Ar fi bine ca Poliția să verifice comentariile pentru a afla adevărul

  • Mulți bolnavi au fost legați și bătuți dar nu su știut unde să reclame.
    Felicitări celor ce au sesizat avocatul poporului deoarece a scăpat bolnavii de bătăi.
    Dumnezeu nu doarme!🙏

  • Dumnezeu a făcut dreptate celor amărâți!

  • Să fie dați afară și el și Zaharia mihai aly retardat și mai este unul care bate pacienții paisvant Costel la fel mia făcut și mie mă legat de pat animalul este la pavilionul 2 b la omorăt pe fratele meu nu știe nimic meserie nu știe să prindă o branulă in venă un mare prost vă rog asistenta sefă verificați cel mai mare dobitoc și nici scoală nu are așa vb. Colegii nu știe să țină o seringă in mănă

  • Cine dracu la făcut asistent cu 8 clase nu știe nimic un mare dobitoc că și alții întrebați colegii

  • Cel mai mare prost de la pavilionul 2 b paisvant Costel cumătru care se știe nici nu știe să scrie că după numele care îl poartă

  • Un mare prost că după nume

  • Ai spus un mare adevăr ne am săturat de el

  • Dați l afară

  • Da ce dorm și doctorii pe sute de milioane

  • Verificați să văd. Că am dreptate un mare prost din orice punct de vedere

  • Cică și măsa lucrează pe acolo altă dobitoacă a omorăt și aia vreo doi eheheiiii

  • Dații afară așa faci curătenie

  • Și pe paisvant Costel numai prostii face pe pavilionul 2 b

  • Nu știe să tină seringă in măna dacă îl puneți la o probă cu in pacient o să vedeți nu are ce căuta că asistent medical nimic nu știe luați și verificati

  • La omorăt pe fratele meu

  • Și incă vreo doi că el dații afară

  • Dații afară din sistem

  • Nu au ce căuta mari oligofreni

  • Va rog nu uitați de familia paisvant dații afara pe amândoi habar nu au de actul medical sunt cumătrii lui Cornel prepeliță au întrat pe bani grei habar nu au el a fugit în prenatal dar o sa B. P,,,, la

  • Au cumpărat oameni grei cu bani

  • Mare adevăr ai spus

  • Țărani de la tomesti

  • Ea adică masa vindea chiloți la toneta și cârnați afumați ca ea de fapt cumatta lui ciornel că-ți bani ia dat se stieeee

  • A mâncat bine Cornelus cumatru

  • Și ai băgat-o în curu altora

  • Ahaaaa și de doctori cât lua când era șef runos se stie

  • Și tot neamul cel adormit

  • El are 8 clase un mare dobitoc întrebați colegii masa la băgat și cu cumatru Cornel prepeliță când era șef la birou runos și pe masa la fel

  • Nu știu meserie habar nu au

  • Omoară pacienți oameni ne ninovati

  • Afara și ursache un dobitoc cand îl dați afară

  • Dați l afara și pe infirmier ul ursache ca merita la ce a ce a făcut tot timpul a făcut asa.

  • Ba da bine le mai spui bravo

  • Afara din sistem

  • La matura înapoi

  • Afara ordinarule

  • Afara ursache Adrian are colegii dreptate un mare dobitoc din orice punct de vedere AFAra Ca zaharia

  • Un rapanos nu are ce cauta acolo și nici pe șantier la ce studii are la pușcărie cu ei

  • Un mare bătăuș mai bine se ducea la o sala de box acolo nu are ce cauta la pușcărie este locul lui

  • Trebuia dat afara de mult ca numai prostii a facut

  • Nu nu la puscarie

  • Cel mai mare dobitoc de la 1 B ursache Adrian Dați-l afara ca merita sau la pușcărie ca Zaharia amândoi

  • Da este foarte violent ursache la pușcărie cu el măcar 10 ani la ce afacut

  • Nu uitați de Costel paisvant care făcea diplome la infirmier false cu Zaharia Mihai și Lu câte 300 de epuroi cumatru lui Cornel prepeliță alt excroc

  • Afara ursache nu în medical cât o sa îți meargă s-o crezi tu bătăușul e violentule nu ai ce cauta în sistemul sanitar doar pe șantier poate

  • La depou cu tine ca și colegul

  • Urmează cât de curând și el stați liniștiți comentatorilor

  • Mare bagabond ursache Adrian ala

  • Da așteptăm încă fute la proastele de la 1 B doar se știe

  • Vaiii… Da’ ce frumos vă spălați voi chiloții in public. Sunteți extraordinari. Ați găsit 2fraieri să-i muiti in public în loc să scoateți adevăratele „cadavre” la lumina.
    Alooooo dar unde a fost conducerea când a ars de viu un pacient in ajunul Crăciunului??
    Unde era personalul când ăla urla că din gura de șarpe minute la rand?
    Alooooo unde a fost conducerea și comisia de disciplină când un pacient s-a sinucis taindu-si gatul cu ciobul de sticla??? Pentru ăștia nu a mai cerut cont nimeni?
    RETARZILOR

  • Nu pot sa cred. Ăștia doi sunt cei mai mari bătăuși???? Mă faceți sa râd! In clinica aceea este un infirmier care a fost pacient! Da PACIENT. Luați măsuri verificați și vedeți că se da și mare mafiot. In plus nici nu muncește deloc. E șmecher de șmecher. Amenință și înjură mereu.
    Gușterii aia doi sunt ținte ușoare. Au căzut că fraierii.
    Oricum acolo toți infirmierii bat de rup și nu de azi de ieri. Conducerea știe și tolerează de 25…30 de ani și tocmai de aceea trimit acolo cei mai răi și violenți pacienți. Vai de capul lor angajații aia.

  • Am fost internat acolo. Astea sunt doar minciuni. Nimeni…nici un infirmier nu a bătut vreun pacient pe degeaba! Cei care au fost bătuți erau extrem de violenți! Iar infirmierul Ursache chiar a fost unul din cei care a avut grija de mine. Chiar este un OM extraordinar. In rest sunt doar minciuni și invidie din partea câtorva măscărici care nu mai incap de el. Hai mars „scriitorului” care se consuma făcând atâtea postări

  • Suspect… UN SINGUR „scăpărici” care scrie sub titulatura diferită. Se vede de la o posta.
    Mai relaxeaza-te „prințule” că o să faci AVC 🫣
    PREA LE PORTI TU DE GRIJA LA TOTI
    Dumnezeu are grijă și de tine

  • A da ca fute la aia din păcurari cu statele mari și vrea sa ii ia apărare afara zdreamta

  • Mie mia pus mana la cur animalul azis dacă nu ma aplec ma bate

  • De ce nu îl dați afară el are mari probleme psihice verificați ca este un mare retardat a făcut numai rău la foarte mulți pacienti

  • A cică o fute și pe șefa pe dania bătăușul

  • Deci nu are ce cauta acolo la angajat vipera de taraboanta când io sugea lui boisteanu se știe câte mii a dat ca are balta peste

  • De ce nu îl dați afară ca își bate joc de toți pacienții nu are ce cauta acolo decât cu fututul la multe proaste de la 1 b

  • din interior

    1b=sex,bautura si violenta…..se pupa-n ula(4 litere) intre ei…trio manuela-crisu-zaharia,zaharia-tuluc-ignat(birouri)…. ionica-ancuta-olivian….sa mai continui :)) :))

  • Zaharia ăla bate toți bolnavi îi leaga de pat el se da șmecher alcolo personal când am sa îl prind pe strada ii voi da câteva capace are el mania asta sa de-a cu palma in piept la om eu ii voi da cu pumni

  • SI paisvant Costel de la tomesti de la pav. 2 B face la fel cu pacienții isi bate joc de ei de ăsta fugit in concediu vine el inapoi e mâncat ca si masa ce vindea la toneta chiloți in podul ros

  • Nimic nu stie nici da scrie o foaie se observație la un pacient nimic nu stie cumatru lui prepelita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *