Prima pagină » Actualitate » Ladislau Boloni, neimpresionat de calificarea României în optimi la Euro 2024! „Mie nunţile nu prea îmi plac!”
Ladislau Boloni, neimpresionat de calificarea României în optimi la Euro 2024! „Mie nunţile nu prea îmi plac!”

Ladislau Boloni, neimpresionat de calificarea României în optimi la Euro 2024! „Mie nunţile nu prea îmi plac!”

28 iun. 2024, 09:42,
BZI.ro, în Actualitate

Calificarea României în optimile la Euro 2024 nu l-a impresionat pe fostul selecționer Ladislau Boloni, care a vorbit despre adversarele modeste din grupă. Marele antrenor a menționat că nu are rost să facem „nuntă“ după această calificare din grupe deoarece nu am obținut mare lucru.

Ladislau Boloni, neimpresionat de calificarea României în optimi la Euro 2024!

Fostul selecționer Ladislau Boloni a încercat să-i aducă pe români cu picioarele pe pământ înaintea meciului din optimile Campionatului European cu Olanda, care se va juca marți, 2 iulie 2024, la ora 19.00.

„Până la urmă cine a câştigat? Care victorie?! Eu am văzut 1-1 şi 0-0, de asta întreb. Am chef să deranjez moderatorul. Dacă vorbim de calificare, mă gândesc în primul rând la calificarea la Euro, care a fost foarte importantă. Fotbalul nostru a avut nevoie de o calificare, indiferent cum. Sunt puţin în dificultate să vorbesc despre ce am văzut la Euro. Primul meci nu l-am urmărit. Am văzut golurile, foarte frumoase, care te entuziasmează”, a spus Ladislau Boloni.

Marele antrenor a menționat că nu are rost să facem „nuntă“ după această calificare din grupe.

„Aşa trebuie să fie, atmosferă de entuziasm, de victorie. E foarte bine, să continuăm aşa. Dar după Ucraina trebuie să acceptăm şi anumite critici. Este adevărat că puteam să marcăm împotriva Belgiei, dar tot atât de adevărat este că echipa noastră a suferit foarte mult în acest meci.

Al treilea meci a fost mai…Subconştientul lucra. Dacă nu pierdem, ne calificăm. Este normal, omenesc. S-a obţinut un meci nul. Am tratat acest meci cu creierul, cu inteligenţă. Mie nunţile nu prea îmi plac să vă spun sincer. Ultima nuntă frumoasă la care am fost a fost nunta lui Mutu. De ce nu putem să tratăm treaba asta ca adulţii? Cu maturitate.

Eşti bucuros că te-ai calificat şi din această calificare să câştigi. Deocamdată nu am câştigat ceva extraordinar. Nu am fost într-o grupă atât de dificilă. O grupă serioasă, dar până la urmă dacă ne uităm la celelalte echipe“, a mai zis antrenorul în vârstă de 71 de ani.

Câți bani ia România, după calificarea în optimile EURO 2024

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, 26 iunie 2024, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. Egalul din faza grupelor este plătit de UEFA cu 500.000 de euro, iar România primește încă 1.5 milioane de euro pentru că s-a calificat în optimile de finală.

Cele două milioane de euro se adaugă banilor câștigați deja pentru participare și pentru victoria din prima etapă a fazei grupelor, 3-0 cu Ucraina.

Pentru participare, România și-a asigurat un cec în valoare de 9.5 milioane de euro, iar succesul cu Ucraina a adus încă un milion de euro. Așadar, până acum, România și-a asigurat un bonus financiar de 12.5 milioane de euro. Premiile cresc din faza eliminatorii.

Premiile de la EURO 2024 sunt:

  • Premiu de participare – 9.25 milioane de euro
  • Victorie – 1 milion de euro
  • Egal – 500.000 de euro
  • Calificare în optimile de finală – 1.5 milioane de euro
  • Calificare în sferturile de finală – 2.5 milioane de euro
  • Calificare în semifinale – 4 milioane de euro
  • Prezență în finală – 5 milioane de euro
  • Câștigarea trofeului – 8 milioane de euro.

În ceea ce privește performanța reușită de elevii lui Edi Iordănescu, Ladislau Boloni nu a fost impresionat de calificarea României în optimi la Euro 2024.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *