Prima pagină » Titlurile zilei » Lăcomia unui medic din Iași! O afacere cu sute de pacienți pe care i-a cumpărat pentru o groază de bani: „Nici nu are autorizațiile scoase pentru a funcționa, vine 2 ore, face mai mult figurație” – EXCLUSIV/FOTO

Lăcomia unui medic din Iași! O afacere cu sute de pacienți pe care i-a cumpărat pentru o groază de bani: „Nici nu are autorizațiile scoase pentru a funcționa, vine 2 ore, face mai mult figurație” – EXCLUSIV/FOTO

09 feb. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Constantin Theodor Ținică, un medic din Iași, a dat dovadă de o lăcomie ieșită din comun. Medicul a cumpărat două liste de pacienți, în Tudor Vladimirescu și în localitatea Horlești, dorind să-și desfășoare activitatea în municipiul Iași, iar în Horlești să ofere consultații în timpul liber.

Un medic din Iași dă dovadă de o lăcomie ieșită din comun! A cumpărat două liste de pacienți, deși nu poate oferi consultații tuturor

Constantin Theodor Ținică

Constantin Theodor Ținică, un medic din Iași, a dat dovadă de o lăcomie ieșită din comună

Constantin Theodor Ținică, reprezentantul legal al SC Tc Medis Act SRL, a cumpărat praxisul din Horlești de la medicul Mihaela Liliana Apostolache, iar spațiul în care să-și desfășoare activitatea l-a primit din partea Primăriei Horlești. Constantin Theodor Ținică nu a angajat și un medic de familie, care să ofere consultații locuitorilor din Horlești.

Punctele secundare de lucru se deschid doar cu aprobarea unei comisii din partea Direcției de Sănătate Publică Iași. Constantin Theodor Ținică a depus acte pentru deschiderea unui punct de lucru secundar în Horlești, dar nu are un medic care să asigure un program de lucru complet, adică un program de 35 de ore pe săptămână.

„Medicul Constantin Theodor Ținică, în calitate de reprezentat legal al SC Tc Medis Act SRL, a solicitat comisiei avizarea unui punct secundar de lucru situat în satul Horlești, str. Principală, nr. 76, comuna Horlești, județul Iași. Comisia a decis că sunt motive obiective și temeinice pentru înființarea punctului secundar de lucru situat la adresa menționată anterior, cu obligația asigurării serviciilor medicale prin angajarea personalului medical de specialitate, respectiv medic de specialitate medicină de familie, și cu obligativitatea asigurării unui program de lucru cu normă întreagă, precum și cu suplimentarea programului de lucru cu 10 ore/săptămână peste numărul normal de ore aferente programului de bază. Această decizie a fost comunicată medicului în cauză de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Iași”, au transmis reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Iași.

Constantin Theodor Ținică

Constantin Theodor Ținică, reprezentantul legal al SC Tc Medis Act SRL, a cumpăratul praxisul din Horlești de la medicul Mihaela Liliana Apostolache

Mihai Cadar: „Locuitorii comunei nu au nevoie de figurație”

Constantin Theodor Ținică

Contactat de reporterii BZI, Constantin Theodor Ținică a declarat că renunță la ideea de a înființa un punct de lucru secundar în Horlești

Mihai Cadar, primarul comunei Horlești, este nemulțumit de faptul că medicul Constantin Theodor Ținică a cumpărat praxisul din Horlești de la medicul Mihaela Liliana Apostolache, deși nu poate oferi consultații decât 2 ore pe zi.

„Pacienții sunt nemulțumiți, am făcut adrese la Casa de Asigurări de Sănătate, la Direcția de Sănătate Publică. Nu trebuia să își ia punct de lucru secundar la Horlești, trebuia să vină cu normă întreagă sau să asigure asistență printr-un medic, 7 ore pe zi, 5 ore la cabinet, 2 ore pe teren, eventual. Ceea ce nu face. Domnul, deocamdată, nici nu are autorizațiile toate scoase pentru a funcționa, vine 2 ore, face mai mult figurație.

Locuitorii comunei nu au nevoie de figurație. El trebuia să se gândească, dacă și-a cumpărat lista de pacienți din Tudor Vladimirescu, la Iași, trebuia să lase locul de la noi liber, să îl cumpere altcineva, să nu încurce lumea. Am înțeles de la Casa de Asigurări de Sănătate și de la Colegiul Medicilor că i s-a impus să aibă normă întreagă la Horlești, chiar dacă este punct secundar. Nu o să găsească să angajeze niciun medic. De ce să se angajeze un medic la el, când poate cumpăra direct”, a declarat Mihai Cadar, primarul comunei Horlești.

Contactat de reporterii BZI, Constantin Theodor Ținică a declarat că renunță la ideea de a înființa un punct de lucru secundar în Horlești.

„Eu merg în timpul meu liber și văd pacienții din Horlești, îi ajut și aștept pentru punctul de lucru secundar care, din păcate, nu mai poate să fie deschis. Nu voi putea să deschid punct secundar de lucru acolo și am renunțat la această idee”, a declarat Constantin Theodor Ținică.

Lăcomia medicului Constantin Theodor Ținică din Iași a fost stopată de DSP Iași și de Casa de Asigurări de Sănătate Iași, astfel că acum nu-și mai poate deschide punctul secundar de lucru din comuna Horlești.

Comentarii
  • adica sunt vigilenti astia de la cas iasi….ar fi bine sa verificati si alti medici de familie care fac figuratie…da aia au pile serioase!!!

  • Cum adica a cumparat doua liste cu pacienti, da ce sunt animale ? Si acolo sunt reguli.
    Acei oameni sunt obiecte si te joci cum vrei cu viata lor, cu sanatatea lor ?
    Nu cred ca e legal si normal asa ceva si cred ca ati mai scris despre asemenea cazuri.
    Ar trebui DNA-ul sa fie sesizata despre aceste fapte si oamenii ,, cumparati ” sa nu fie de acord cu aceste lucruri si sa plece la alti doctori care nu ii cumpara / vinde, dar si sa aleaga ei unde vor sa fie inscrisi conform legii, nu unde ii obliga unii sau altii.

  • Se cumpara posturi si prin spitale,oare acolo DSP si CAS nu au nimic de spus ? Cit despre titlul articolului omul a cumparat praxisul ca asa e legea,nu oamenii bre,alooo autori de articole si comentaci

  • Cumpar lista de aplaudaci la comentariile mele de academician cu vocabular. Punctul de lucru secundar e deschis de multa vreme.

  • primarul ar merita un proces de calomniere. Domnul doctor este un om deosebit si un foarte bun profesionist. Cineva de prin preajma primariei ii coace ceva…

  • Domnul doctor este un profesionist, am avut nevoie a venit acasă Mulțumesc frumos

  • Pacienții din Tudor sunt o marfă vandabile și căutată. Acum câțiva ani, o alta doctorita a cumpărat aceeași listă. Nevasta unui avocat.
    Medicii? Niste nemernici.

  • Practica de a cumpăra praxis-urile medicale este împământenită și datorită faptului că, comisiile abilitate nu mai deschid noi praxisuri, medicii tineri fiind nevoiți să cumpere „lista ” de pacienți.Asta nu îți garantează faptul că acei pacienți vor rămâne la tine in praxis, ei fiind liberi să se înscrie la un alt medic de familie daca asta își doresc.Faptul că „dl.primar” s-a autosesizat vis a vis de aceste aspecte nu mă face să mă gândesc decât că ar fi avut oarecare interese în „zona” medicinei de familie din urbe și cineva i-a stricat „apele”. Odată ce acel cabinet inca nu a fost deschis și declarativ medicul făcea consultații pro bono până s-ar fi terminat procesul de deschidere al cabinetului nu vad de ce „dl.primar” in loc să aștepte să vadă cum se vor desfășura lucrurile, a pus „carul înaintea boilor” și s-a autosesizat.Oare nu are alte interese în „zona” acelui praxis și pur și simplu cineva i-a stricat „apele”?

  • Pe langa medicii lacomi, sunt si medicii muritori de foame. Care fac orice ca sa isi reduca cheltuielile, pt ca la sfaritul lunii sa le ramana si lor niste firmituri.
    Exemplul medicului (?!) Pogdan Bancu este edificator: la cabinet si-a adus nevasta si baiatul, sa ii mestece in cimentul cu care umple gura pacientilor care se incumeta sa treaca pe acolo. Si ca sa mai economiseasca niste malai, nu colaboreaza cu niciun tehnician dentar. Face el singur dintii pacientilor, in camara apartamentului lu’ ma-sa, cu care locuieste. De aici si rateurile dese si grave. Aparatura medicala e cumparata la negru, fara acte de provenienta, fara TVA, fara avize. Ca e mai ieftin.
    Nu are propria casa – ca e scump – da’ pozeaza in mare implantolog. Cu 3 clienti/an.

  • Mi se pare „cusută cu ață albă” intervenția d-lui. primar. Probabil are alte interese în acea „zonă” și cineva i-a stricat „apele”.Mi se pare că acțiunile lui au fost demne de un adevărat vătaf medieval.Nimeni nu vine pe „plantația” lui neinvitat.

  • Cumpar chiloți purtati vintage. Dacă are cineva pe acasa: chiloți tip parașută, chiloți purtați de babe de 78 ani impregnați cu pipilică îi cumpăr eu! Ofer 70 lei perechea. Cică dacă îi porți pe cap la culcare, bărbatu’ neu nu se mai culcă cu femeia de servici de la asociația de proprietari nr. 3* .

  • Cinste primarului! Este normal ca un ales local sa doreasca un medic cu norma intreaga in comunitate si nu doar cu numele

  • Nu poți sa cumperi sau sa vinzi nevoile oamenilor asa cum dorești și nici sa te crezi medic pentru cel mult doua ore pe zi. Doctorița care a fost inainte nu a avut niciodată vreo neînțelegere cu oamenii sau primăria in toti anii cat a funcționat in Horlesti.

  • Pt ala care il imita pe plm: Viorele, cum e la nunta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *