Prima pagină » International » Lac de sânge în fața Ambasadei Rusiei din Lituania – VIDEO

Lac de sânge în fața Ambasadei Rusiei din Lituania – VIDEO

07 apr. 2022, 16:53,
BZI.ro, în International

Apa iazului ce se află lângă Ambasada Rusiei din capitala Lituaniei, Vilnius, a fost colorată în roșu, culoarea sângelui, pentru a atrage atenția asupra crimelor de război comise de Rusia în Ucraina.

Iazul, care a fost vopsit cu vopsea ecologică, are rolul de a simboliza responsabilitatea Rusiei pentru comiterea crimelor de război împotriva ucrainenilor, în timp ce actul de a înota comunică necesitatea unui efort continuu de a lupta, relatează cei de la The Guardian.

Imaginile cu medaliata olimpică Ruta Meilutyte înotând în apa sângerie au devenit virale.

Moldova va fi următoarea țară pe lista lui Putin, dacă Odesa cade

Următoarea țară pe lista lui Putin. Reprezentantul ucrainean al Ambasadei de la București a declarat că planurile rușilor acum ar fi de capturare a Donbasului și a culoarului terestru spre Crimeea, dar, de asemenea, rușii vor și porturile Odesa și Mariupol.

Diplomatul a menţionat că Mariupolul le oferă ruşilor o cale strategică în Crimeea pe uscat, având în vedere că planul lor iniţial conţine ocuparea ţărmului Mării Negre. De altfel, mai sunt şi alte oraşe avut în vedere de Rusia, precum Herson sau Novorossiya.

„Pericolul există. Regiunea Nikolaev rezistă și asta îi încurcă pe ei în atacarea Odesei”, a declarat deputatul ucrainean.

Diplomatul Păun Rahovei a mai adăugat că cea mai mare problemă a forțelor ucrainene este cerul deschis, având în vedere că în aer forțele ruse prevalează și în fiecare zi sunt bombardamente. Având în vedere că acum Odesa este cea mai vizată, bombele armatei ruse căzând foarte aproape de infrastructură civilă, oficialul Ucrainei consideră că soluţia ideală ar fi închiderea cerului.

„Aici ar fi vorba și de armament anti-aerian, nu neapărat implicarea NATO. Dacă Odesa cade, România îi va avea pe ruși la gurile Dunării, Republica Moldova ar fi următoarea victimă”, a mai spus diplomatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *