Laborator de mii și mii de dolari, inaugurat la Iași după o donație a unei celebre multinaționale. Acesta este intitulat VLSI și se află la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Echipamentele în valoare de peste 35.000 de dolari americani sunt specifice proiectării de sisteme digitale și verificării acestora
Laborator de mii și mii dolari, inaugurat la Iași după o donație a unei celebre companii. Laboratorul VLSI se află la Facultatea de Automatică și Calculatoare (AC) de la Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iași.
Echipamentele donate, în valoare de peste 35.000 dolari americani, sunt specifice proiectării de sisteme digitale și verificării acestora: 16 stații de lucru (desktop-uri) complete și performante, licențe pentru software de proiectare a sistemelor digitale, platforme de dezvoltare cu circuite FPGA, osciloscoape, surse de tensiune, multimetre, generatoare de funcții și analizoare logice. Studenții vor folosi laboratorul pentru lucrările practice pentru toate cursurile legate de VLSI (integrarea la scară foarte mare), procesul de creare a unui circuit integrat.
Laborator de mii și mii de dolari, inaugurat la Iași după o donație a unei celebre multinaționale
Oficialii TUIASI și cei ai AC arată că:
„Cu sprijinul companiei ne întregim și completăm dotarea materială, dar ce apreciem și mai mult este implicarea în susținerea activităților didactice, a programelor de studii, prin sugestii care să contribuie la aranjarea materiilor pentru unele discipline”, a transmis conf. univ. dr. ing. Andrei Stan.
De asemenea, șef lucrări dr. ing. Mircea Călin Monor a subliniat faptul că noul laborator VLSI este dovada palpabilă a colaborării și a punctelor comune de vedere între facultate și companie.
„Suntem încântați că putem colabora, mai ales că sunteți absolvenții noștri”
Decanul de la AC, prof. univ. dr. ing. Vasile-Ion Manta, a subliniat faptul că, cu ajutorul companiilor, există și un feedback pe programele de studiu și pe activitatea didactică a facultății.
„Suntem încântați că putem colabora, mai ales că sunteți absolvenții noștri”, a adăugat prof. univ. dr. ing. Vasile-Ion Manta. Acesta a fost completat de conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman – prorector informatizare și comunicații digitale la Politehnică.
„Colaborările între universitate și companii sunt foarte importante pentru studenții noștri. Așteptarea noastră este să trimiteți studenții din ani terminali care se angajează în laboratorul respectiv să-și aprofundeze studiile, să conștientizeze importanța investiției. Trebuie să găsim calea de comunicare, de a-i convinge cât de importantă este formarea pe care o primesc în perioada asta, pentru că altfel va ieși o formare superficială și dumneavoastră veți lucra cu specialiști superficiali, care vor trata problemele într-un mod prea puțin adecvat pentru nevoia de inovare pe care compania o adresează. Voi aveți nevoie de inovatori, aveți nevoie de vârfuri și noi trebuie să le creștem. Asta e datoria noastră și cred că împreună vom reuși să le comunicăm mindset-ul, iar acesta e cel mai important aspect al colaborării”.
Așadar, laborator de mii și mii dolari, inaugurat la Iași după o donație a unei celebre multinaționale.