Prima pagină » Eveniment-Social » La vârsta de 12 ani are un glas de aur cu care a reușit să aducă publicului un repertoriu de 15 melodii: „Am un repertoriu de 15 melodii, pentru că iubesc ceea ce fac” –  FOTO

La vârsta de 12 ani are un glas de aur cu care a reușit să aducă publicului un repertoriu de 15 melodii: „Am un repertoriu de 15 melodii, pentru că iubesc ceea ce fac” –  FOTO

22 mai 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Eveniment-Social

Maria Ionescu este micuța cu un glas de aur. Oricine o ascultă rămâne cu gura căscată, însă puțini știu că, pentru a ajunge la această performanță, copila în vârstă de 12 ani a trebuit să muncească enorm, să se împartă între școală și pasiune și să simtă oboseala sutelor de ore de repetiții. În prezent are un repertoriu de aproximativ 15 melodii și se pregătește pentru a lansa un album

Maria Ionescu este elevă la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iași. Deși a început să cânte cu mulți ani înainte să meargă la școală, acest lucru nu a făcut-o pe micuța cântăreață să pună studiul pe locul doi.

Un glas de aur care lasă publicul cu gura căscată

poză cu Maria Ionescu, tânăra care cântă de la vârsta de 3 ani

Tânăra de 12 ani care are un glas de aur  nu se oprește aici, își dorește să ajungă un nume mare în domeniul muzicii populare

A început să cânte la vârsta de trei ani, când bunicul său i-a făcut cunoștință cu lumea muzicii populare și cu mari artiști ai domeniului. Atunci s-a îndrăgostit iremediabil de folclorul românesc, de scenă și de lumina reflectoarelor.

„În momentul în care sunt pe scenă simt o trăire aparte pe care nu o pot explica prin simple cuvinte. Scena este locul în care mă simt relaxată, în care uit de emoții și mă concentrez pe a aduce o parte din sufletul meu publicului. Tot ce se vede pe scenă este dragostea mea față de muzica populară”, mărturisește Maria Ionescu.

Maria Ionescu și-a luat inima în dinți la vârsta de cinci ani, când s-a înscris la Palatul Copiilor din Iași, la secția de canto popular, unde timp de șapte ani a fost îndrumată de doamna profesoară Claudia Marinică.

„La vârsta de trei ani, bunicul m-a învățat un cântec popular. Atunci s-a aprins și dragostea pentru acest tip de muzică. Acesta a devenit modul prin care reușesc să mă exprim cel mai bine. La vârsta de cinci ani, m-am înscris la Palatul Copiilor, la secția de canto popular, la doamna Claudia Marinică. Timp de șapte ani am studiat cu dumneaei. Ulterior, m-am mutat la Școala de muzică AMA Music School din Iași, la doamna profesor Andreea Vicovan, cu care am studiat timp de un an. În prezent sunt îndrumată de doamna Patricia Lăuș”, destăinuie micuța cântăreață.

Are șanse mari să devină un glas cunoscut pentru folclorul românesc

poză cu Maria Ionescu, cântăreața în vârstă de 12 ani

A început să cânte la vârsta de trei ani, când bunicul său i-a făcut cunoștință cu lumea muzicii populare și cu mari artiști ai domeniului

Glasul fetei este unul angelic, iar acest lucru a făcut-o să câștige nenumărate concursuri, atât naționale, cât și internaționale. Printre acestea se numără locul I la Concursul Național de creație și interpretare „Rapsodia Mărțișorului”, locul I la Concursul Național de muzică populară „Cântec drag din plai străbun”, respectiv la concursul „Dansând cu fulgii de zăpadă” și Festivalul „George Hârtopanu”.

„Am participat la multe concursuri, dar cea mai mare bucurie este faptul că munca depusă de mine dă roade. Am un repertoriu de 15 melodii, pentru că iubesc ceea ce fac și mă rog Bunului Dumnezeu să mă ajute să fiu sănătoasă ca să-mi lansez primul album”, adaugă tânăra ieșeancă.

Cei mai mari susținători ai săi sunt părinții, care au ajutat-o să treacă peste toate greutățile ce s-au ivit în drumul său către succes. Bunicul rămâne pentru Maria Ionescu cel care i-a deschis ochii către o lume fără de care nu ar mai putea trăi acum.

„Le sunt recunoscătoare părinților mei pentru tot ce au făcut și fac pentru mine. Cu ajutorul lor am trecut peste toate greutățile ivite în drumul meu”, adaugă Maria Ionescu.

Tânăra de 12 ani ce are un glas de aur nu se oprește aici, își dorește să ajungă un nume mare în domeniul muzicii populare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *