Prima pagină » Eveniment-Social » La USV Iași are loc un concurs de gătit unde studenții își pot demonstra talentul – GALERIE FOTO, UPDATE

La USV Iași are loc un concurs de gătit unde studenții își pot demonstra talentul – GALERIE FOTO, UPDATE

14 nov. 2023, 10:45, 1 ,
în Eveniment-Social

Pasionații de gastronomie, studenți și elevi deopotrivă, își demonstrează talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ” organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV).

Evenimentul se desfășoară și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași. Toate alimentele sunt cumpărate de la Auchan, având un parteneriat.

UPDATE: A fost afișat topul câștigătorilor, după cum urmează:

LICEE 

DESERT

Premiul I – Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași

Premiul II – Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” Pașcani

Premiul III – Colegiul „Virgil Madgearu” Iași

Mențiune – Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași

Fel principal

Premiul I – Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași

Premiul II – Liceul Tehnologic Agricol „Olga Sturza” Miroslava

Premiul III – Liceul tehnologic „Petru Poni” Iași

Mențiune – Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” Pașcani

UNIVERSITĂȚI

Fel principal

Premiul I – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Premiul II – Universitatea de Științele Vieții Iași

Premiul III – Universitatea de Științele Vieții Iași

DESERT

Premiul I – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Premiul II – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Premiul III – Universitatea Dunărea de Jos din Galați

La USV Iași are loc un concurs de gătit unde studenții își pot demonstra talentul

Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului mai participă tineri de la instituții de învățământ precum Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Colegiul Tehnologic „Olga Sturdza” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani și Liceul Tehnologic Hârlău.

Concursul organizat de către USV Iași are ca principal scop educația culinară care susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată într-o evoluție în România.

„Este o bucurie pentru noi, dar aş vrea să spun mai multe despre acest concurs. A început în urmă cu 8 ani și avem în sală colegi care acum sunt cadre didactice și au și participat la acest concurs. Ei au pornit cu niște platouri foarte mici prin camerele de cămin, dar au emanat o bucurie foarte mare. După care ne-am specializat, și ne-am mutat în Căminul 5 și după care au venit și cadrele didactice să jurizeze. Au început diferite colaborări. Acest concurs a demonstrat faptul că studenții sunt foarte talentați pentru a crea un fel principal și desert. Timpul nu este generos. Avem la dispoziției o oră în care trebuie pus la punct preparatorul. Sunt 46 de participanți, 23 de echipe și 11 instituții”, a declarat prorectorul USV Iași, Vasile Stoleru.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`