La un pas de tragedie, pe o şosea din Iaşi! Un teribilist a urcat la volan, deşi nu are permis de conducere! În maşină mai erau două persoane

La un pas de tragedie, pe o şosea din Iaşi! Un teribilist a urcat la volan, deşi nu are permis de conducere! În maşină mai erau două persoane

04 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ a fost la un pas de a provoca o tragedie pe o şosea din judeţul Iaşi. În urma incidentului, ieşeanul a fost pedepsit de judecători. Astfel, ieri, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Marius Emanuel Constantin la 1 an şi o lună de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis. Anchetatorii spun că în maşina condusă de individ se mai aflau două persoane

Un tânăr a fost la un pas de a provoca o tragedie pe o şosea din Iaşi. În urma incidentului, ieşeanul a fost pedepsit. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat ieri pe Marius Emanuel Constantin la 1 an şi o lună de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis.

„Inculpatul Marius Emanuel Constantin va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la una dintre instituţiile din cadrul Primăriei Comunei Ungheni sau în cadrul Consiliului Local Ungheni, judeţul Iaşi, pe o perioadă de 60 de zile”, au afirmat judecătorii.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Marius Emanuel Constantin, la un pas de tragedie pe o şosea din judeţul Iaşi!

De remarcat este faptul că sentinţa emisă de Judecătoria Iaşi nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Marius Emanuel Constantin a început pe 24 noiembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată, sub acuzaţia de conducere a unui vehicul fără permis. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe 15 ianuarie 2020, la ora 1:30, agenţii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Ungheni, au oprit pentru control autoturismul marca Ford Focus care circula pe Drumul Judeţean 249, în localitatea Bosia, pe direcţia Ungheni–Bosia, condus de către inculpat, persoană care nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule. În momentul depistării, în autoturismul condus de către inculpat se aflau şi doi martori”, au subliniat anchetatorii ieşeni.

Ieşeanul a recunoscut totul la audieri

În urma incidentului, Marius Emanuel Constantin a fost de acord să dea declaraţie şi a recunoscut săvârşirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfăşoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, potrivit procedurii aplicabile în cazul recunoaşterii învinuirii.

„Inculpatul a pus în pericol grav viaţa şi integritatea fizică a martorilor care au fost în autoturismul condus de acesta, unul dintre ei stând pe bancheta din spate, iar celalalt – pe scaunul din dreapta-faţă. Uşurinţa cu care inculpatul a condus autoturismul pe drumurile publice, cu vizibilitate diminuată, dovedeşte că acesta nu conştientizează pe deplin gravitatea foarte mare a infracţiunii pentru care este cercetat. Chiar dacă în prezent inculpatul a absolvit cursuri de pregătire teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere categoria B, acest lucru nu este de natură să diminueze periculozitatea împrejurărilor de comitere a faptei”, au concluzionat judecătorii ieşeni.

Astfel, teribilistul a fost pedepsit după ce a fost la un pas de tragedie pe o şosea din Iaşi.

Comentarii
  • Nu e nici o noutate. Am observat in ultima vreme ca uniii conducatori auto cu permis sau fara, treji sau aburiti de alcool sau droguri ignora normele legale motivand ca Iasul fiind un oras aglomerat justifica circulatia dupa plac si totusi raman nesanctionati.

  • De parcă ar fi fi singurul care a condus fără permis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *