Prima pagină » Local » La un pas de tragedie pe Copou! Un șofer inconștient a făcut mai multe manevre pe contrasens – FOTO/VIDEO

La un pas de tragedie pe Copou! Un șofer inconștient a făcut mai multe manevre pe contrasens – FOTO/VIDEO

02 nov. 2022, 02:00, 4 ,
Gabriela Corbu în Local

Un ieșean a pus în pericol viețile șoferilor care au circulat zilele trecute pe Copou. Totul a fost filmat de un alt participant la trafic și se observă clar cum a făcut mai multe manevre pe contrasens. Acesta pare foarte confuz, iar în momentul în care realizează că este pe contrasens dă cu spatele și își lovește mașina

Ziua de 31 octombrie 2022 ar fi putut fi tragică pentru ieșenii prinși în traficul de pe Copou. Un bărbat ce conducea un Volkswagen a mers cu spatele și și-a lovit mașina când a realizat că este pe contrasens.

Un șofer a făcut mai multe manevre pe contrasens și a pus în pericol viețile altor participanți la trafic

trafic

Un ieșean ce conducea un Volkswagen a pornit la drum în sens invers

Luni, 31 octombrie 2022, în jurul orei 17:00, în zona Universității „Al. I. Cuza“ Iași, un șofer inconștient ar fi putut să creeze o tragedie.

Printre tramvaiele și mașinile care circulau regulamentar, conducătorul unui Volkswagen a creat panică în rândul participanților în trafic. Un livrator de la Glovo a filmat întreg evenimentul rutier, iar din filmare se observă panica ce a fost creată. Nici ceilalți șoferi nu s-au lăsat mai prejos, iar printre claxoane prelungi și cuvinte grele au încercat să-l determine să vină pe banda sa de circulație, după care să-l oprească în momentul în care a început să meargă cu spatele și să-și lovească mașina.

Șoferul a părut depășit de situație, demarând în marșarier în momentul în care s-a văzut pe contrasens. Fără a ține cont că poate pune în pericol viața cuiva, bărbatul a dat cu spatele și și-a lovit mașina de bordură. Autoturismul a suferit avarii grave în urma impactului, lăsând în urmă bucăți din bara spate. În filmare se vede cum alți participanți la trafic încearcă să-l oprească pentru a nu comite vreun accident.

trafic rutier

La data de 31 octombrie 2022, în jurul orei 17, în zona Universității de pe Copou, un șofer inconștient ar fi putut să cauzeze o tragedie

S-a oprit cu greu, după ce și-a avariat serios mașina

bordura

Ieșeanul a blocat traficul pentru câteva momente, după care a luat-o la vale și s-a izbit de bordură

Îndemnat de livratorul de la Glovo să se oprească, șoferul a intrat într-un final pe o stradă lăturalnică, însă intenționa să plece. Acesta a reacționat agresiv în momentul în care i s-a spus că ar fi mai bine să aștepte să vină Poliția Rutieră.

„Ce vrei, măi? Ce ți-am făcut? Să vină poliția!”, a țipat șoferul vinovat.

Inconștiența unui șofer de pe Copou a pus viețile oamenilor în pericol

accident

Mașina a suferit avarii în urma impactului și a lăsat în urma ei și câteva părți din caroserie

Pentru haosul creat, șoferul a fost sancționat contravențional pentru circulație pe sens opus, cu amendă în cuantum de 870 de lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

„La data de 31 octombrie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii Biroului Rutier Iași au fost sesizați prin Apel Unic de Urgență 112 despre faptul că pe Bulevardul Carol I din municipiul Iași a avut loc un eveniment rutier. Din verificările efectuate de polițiștii sosiți la fața locului a rezultat faptul că un bărbat, în timp ce ar fi condus un auto pe Bulevardul Carol I, la efectuarea virajului la stânga a fost surprins de vehiculele care circulau din sens opus pe culoarea verde a semaforului electric, motiv pentru care a efectuat manevra de mers înapoi, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat în coliziune cu bordura trotuarului, iar apoi cu un stâlp de iluminat.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Acesta nu a fost rănit.

Șoferul a fost sancționat contravențional pentru circulație pe sens opus, cu amendă în cuantum de 870 de lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile”, au precizat reprezentanții IPJ Iași în legătură cu șoferul care a făcut mai multe manevre pe contrasens.

Din păcate, acesta nu a fost singurul accident care a avut loc luni, 31 octombrie 2022. Cu câteva ore mai devreme, șoferul unui autoturism marca Seat cel mai probabil nu a adaptat viteza, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat într-o tonetă de cafea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *