Prima pagină » Titlurile zilei » La un pas de tragedie în Lunca Cetățuii. Un șofer beat a lovit un pieton și a fugit. Probleme mari cu trecerile de pietoni din zonă: nu există limitatoare de viteză, nu sunt marcate și nici iluminate – FOTO/VIDEO

La un pas de tragedie în Lunca Cetățuii. Un șofer beat a lovit un pieton și a fugit. Probleme mari cu trecerile de pietoni din zonă: nu există limitatoare de viteză, nu sunt marcate și nici iluminate – FOTO/VIDEO

18 iun. 2024, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Încă o tragedie a fost cât pe ce să se producă în Lunca Cetățuii. Un șofer a lovit un pieton pe trecere, iar mai apoi a fugit de la fața locului. Polițiștii au plecat pe urmele sale și l-au prins. Locuitorii din zonă spun că se simt în pericol de fiecare dată când traversează strada

Ieri, în jurul orei 12:45, o tragedie a fost la un pas să se producă în Lunca Cetățuii. Un pieton a fost izbit pe trecere de un șofer. Individul de la volan a fugit de la fața locului. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. Un echipaj medical a ajuns în scurt timp și i-a acordat pietonului primul ajutor. Ulterior, l-au transportat pentru îngrijiri la spital. Polițiștii ajunși la fața locului au efectuat măsurători și au încercat să dea de urma șoferului fugar. În scurt timp, l-au identificat și l-au oprit în trafic. Oamenii legii au deschis pe numele său un dosar penal, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă să fie condamnat.

La un pas de tragedie după ce un șofer beat a lovit un pieton și a fugit de la fața locului în Lunca Cetățuii

Individul care a lovit pietonul era băut.

„La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 12:00, poliția a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu victime omenești în municipiul Iași. Din verificările efectuate a rezultat faptul că șoferul unui autoturism, un bărbat de 63 de ani, a acroșat o persoană pe trecerea de pietoni, ulterior plecând de la locul accidentului, la scurt timp fiind identificat pe raza municipiului Iași. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului, persoana a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Probleme mari, în Lunca Cetățuii, cu trecerile pentru pietoni: localnicii se simt în pericol

Locuitorii satului Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, spun că oricând se pot produce tragedii. Una dintre cele mai periculoase și intens circulate treceri pentru pietoni este cea din fața supermarketului Lidl. Mii de oameni traversează pe acolo în decursul unei zile. Locuitorii din zonă spun că trecerea nu este marcată corespunzător, nu este iluminată și lipsesc limitatoarele de viteză. Ieri, nu s-a produs acolo accidentul rutier, ci la următoarea trecere pentru pietoni, spre Ciurea. Și acea trecere este în aceeași stare.

„A fost vorba doar de timp pentru ca un accident rutier să se producă. Pe tot drumul județean din Lunca Cetățuii, se pot produce accidente rutiere grave în care sunt implicați pietonii. Se circulă cu viteză atunci când se poate, nu există limitatoare de viteză la trecerile de pietoni, nu sunt marcate cum ar trebui să fie, iar noaptea sunt foarte prost iluminate. Este o adevărată provocare să treci strada în ore de vârf”, a spus o femeie, care a ajuns la accidentul din Lunca Cetățuii la scurt timp după ce acesta s-a produs.

Părinții se tem pentru siguranța copiilor.

„În Lunca Cetățuii, sunt foarte mulți copii. Dacă nu sunt însoțiți, le este frică să traverseze. Dacă ar fi niște limitatoare de viteză măcar. Au fost puse la un moment dat, dar nu mai sunt. Probabil, le-au scos pentru ca traficul să nu se blocheze. Nu știu, nu pietonii trebuie să caute soluții…”, a spus un alt locuitor al satului Lunca Cetățuii.

Chiar dacă a fost doar un pas până la încă o tragedie în Lunca Cetățuii, rămâne de văzut dacă autoritățile vor lua vreo măsură după ce un șofer beat a lovit un pieton și a fugit de la fața locului.

Comentarii
  • Votantii PSD sa traiasca! Aia nu vor nimic decat ajutoare sociale de la primarie!

  • pt prostovanul de mai sus

    pesedeaua leșinată a câștigat alegerile. Doar ultimul prost ca tine ar crede că românii stau pe ajutoare sociale. Usereaua securistă a demonstrat cu ce se ocupă, hoție și scandal.

  • pt prostovanul de mai sus

    pesedeaua leșinată a câștigat alegerile. Doar ultimul mononeuronat ca tine ar crede că românii stau pe ajutoare sociale. Usereaua securistă a demonstrat cu ce se ocupă, hoție și scandal.

  • Vrem siguranță

    Au fost montate limitatoare dar șoferii au făcut scandal că se formeaza cozii că își strica amortizoarele.acum trebuie sa ne ferim de ei.de la trecerea de pietoni astoria până la Lidl visoianu un adevărat pericol.asteptam sa moară cineva că sa se ia măsuri?nu mai vorbim că de la Astoria până în Dumbrava nu mai exista nici o trecere pentru pietoni.in tineretului este și grădinița la strada și statie de autobuz pe ambele sensuri?cum traversam acolo?

  • Mihai Chirica

    In zona ar trebui de facut o pasarela si oamenii ar fi in siguranta. Daca e pasarela si totusi omul se aventureaza sa traverseze carosabilul, o face pe răspunderea sa. Punct!!!!

  • Pasarele se fac peste soselele ce centura, autostrazi si cai ferate, nu in mijlocul satului/cartierului. Deci, draga soferache, nu mai pune „puncte” imbecile si mai stoarce putin neuronul ala singuratic.

  • daca spun ca suntem inca primitivi in grija fata de oameni/pietoni….jignesc oamenii din paleolitic.

  • In zona aia traiesc numai vinituri. Boston, vegasluy, bacchau, ciuceava, neant, toate provinciile sunt reprezentate. Ba chiar si ratati oraseni din Iasi, plecati la bucale si intorsi cu coada intre picioare, stau laolalta cu viniturile in cotetele alea de camere de bloc. Ghetto.
    Intreb: de unde civilizatie sa circule corect ?
    Le-a facut Lidl, farmacii, magazine de haine, etc, ba chiar au si benzinarie. Astia nu si nu. Le trebuie in oras.

  • Cocoase din acelea mari si popice din plastic ded ala mai dur, dar montate in preajma trecerilor pentru a nu mai parca nimeni aiurea si sa obtureze vederea si in plus stalpi cu led-uri montate deasupra, sa ilumineze ca lumea si specific trecerile de pietoni, asa cum este in oras, in IASI si toate astea nici nu costa mult si poate rduce aceste evenimente tragice.

    Nu mai zic de marcaje rutiere noi si indicatoare rutiere luminoase.

  • Pentru șoferii care vânează pietoni: la cât mai multe capete de pod!

  • Limitatoare de viteza in toate localitatiile si radare fixe peste tot unde este drum drept. Sa strangem bani pentru autostrada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *