Prima pagină » Local » La un pas de o tragedie la Iași! Iată momentul în care un autoturism intră în plin într-un autocar, provocând un accident rutier EXCLUSIV FOTO/ VIDEO

La un pas de o tragedie la Iași! Iată momentul în care un autoturism intră în plin într-un autocar, provocând un accident rutier EXCLUSIV FOTO/ VIDEO

23 feb. 2021, 08:52,
George Cristian, în Local

În urmă cu puţin timp, pe raza localităţii Breazu din Iași a avut loc un accident rutier. Conform filmuleţului intrat în posesia jurnaliştilor BZI.RO, impactul a fost între un autocar şi un autoturism.

Pe filmare se poate vedea cum un autoturism a intrat în plin într-un autocar care se afla pe marginea şoselei. Tot în aceeaşi zonă, un alt autoturism se afla într-un şanţ.

Nu se cunosc cu exactitate cauzele care au dus la impact, dar cel mai probabil, vizibilitatea redusă a fost una dintre ele, dar si viteza mare și poleiul. Momentan nu se cunoaşte existența vreunei persoane rănite, dar doar norocul a făcut că, fix înainte de impact, oamenii care se aflau în spatele autocarului să se dea la o parte.

La faţa locului se deplasează mai multe echipaje rutiere.

La doar 300 de metri după impactul mai sus mentionat, a mai avut loc un accident rutier in care au fost implicate două autoturisme.

UPDATE: Reacția oficială a reprezentanților IPJ Iași.

„În această dimineaţă a avut loc o tamponare în care au fost implicate 4 autoturisme. Vorbim despre 2 autoturisme un camion şi un autobuz. Din fericire nu au existat victime omeneşti. Cu toate acestea, poliţiştii le recomandă şoferilor să adapteze viteza la condiţiile de drum şi de trafic. De asemenea când circulam în condiţii de ceată şi carosabilul este acoperit cu polei se recomandă să se reducă viteza de deplasare ca fiecare manevră pe care o facem să fie făcută după o asigurare prealabilă temeinică şi saa fie folosite mereu luminile de ceată pentru siguranţa în trafic”, a explicat Anca Vijiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași

UPDATE: Accidentul este fără victime. Un TIR mergea pe direcţia Iaşi – Horleşti, iar pe aceeaşi direcţie mergea şi un Volkswagen Passat. Şoferul de pe Passat a încercat să depăşească TIR-ul, acesta menţionând că nu ştie dacă TIR-ul era staţionat sau mergea. De pe contrasens venea un autocar, Passat-ul a intrat în coliziune cu autocarul. Un alt șofer la volanul unui autoturism marca Opel care nu a păstrat distanţa regulamentară dintre autovehicule şi a intrat în autocarul oprit pe marginea carosabilului. Poliţia rurală este la faţa locului pentru a dirija traficul. Carosabilul este umed şi alunecos, iar afară este o ceață densă.

ANM a emis o atenţionare cod Galben de ceață

Atenţie şoferi! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare de cod Galben de ceață. Judeţul Iași va fi afectat de atenţionarea care este valabilă până pe data de 23 februarie 2021 ora 10.00.

Valabil de la : 23-02-2021 ora 5:00 până la : 23-02-2021 ora 10:00

În zona : Județul Bacău: zona joasă;
Județul Botoşani;
Județul Galaţi;
Județul Neamţ: zona joasă;
Județul Vrancea: zona joasă;
Județul Iaşi;
Județul Vaslui;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, izolat burniță care depune polei și în funcție de condițiile locale ghețuș.

 

RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAŢIA ÎN CONDIŢII DE CEAŢĂ

Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, facem câteva recomandări conducătorilor auto, privind circulaţia în condiţii de ceaţă:

– Să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

– Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;

– Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

– Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *