Prima pagină » Local » La un pas de dublu asasinat în plină stradă, la Iași! Au ajuns la spital mai mult morți decât vii, după o bătaie sângeroasă
La un pas de dublu asasinat în plină stradă, la Iași! Au ajuns la spital mai mult morți decât vii, după o bătaie sângeroasă

La un pas de dublu asasinat în plină stradă, la Iași! Au ajuns la spital mai mult morți decât vii, după o bătaie sângeroasă

09 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Doi bărbați au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost de-a dreptul măcelăriți, în plină stradă. După un conflict verbal, cei doi au fost loviți cu bestialitate și lăsați să zacă într-o baltă de sânge. Cei doi indivizi acuzați de tentativă de omor au fost pedepsiți de judecători

Doi indivizi acuzați că au încercat să omoare doi bărbați pe stradă s-au ales cu pedepse din partea magistraților. Astfel, la finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Gabriel Ionel la opt ani de pușcărie, în timp ce Florin Feraru a primit o pedeapsă de șase ani de temniță, pentru tentativă de omor.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de către partea civilă I.D., sens în care obligă inculpații la plata, în solidar, către partea civilă, a sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune morale. Totodată, admite în parte acțiunea exercitată de către partea civilă G.I., sens în care îl obligă pe inculpatul Gabriel Ionel la plata către partea civilă a sumei de 20.000 de lei, cu titlu de daune morale. Respinge, ca nefondate, celelalte pretenții formulate de părțile civile I.D. și G.I.”, au precizat magistrații ieșeni. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Scandal în toată regula

Procesul celor doi a început în urmă cu câteva luni. Asta, după ce oamenii legii îi reținuseră încă de pe 12 decembrie 2018. La începutul lunii decembrie 2018, doi ieșeni au scăpat cu viață după ce au fost găsiți de un trecător. Pe 10 decembrie 2018, în jurul orei 22:00, un apel la 112 avea să anunțe că doi bărbați sunt căzuți într-o baltă de sânge.

Totul se întâmpla în comuna ieșeană Dumești. Imediat, la fața locului s-au deplasat două echipaje medicale și polițiștii. După ce au primit îngrijiri, cei doi bărbați au fost duși la Spitalul „Sfântul Spiridon” și, respectiv, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Ambii aveau răni grave, traumatisme cranio-cerebrale și fracturi.

Din câte se pare, cele două victime, de 70 și, respectiv, 51 de ani, se aflau pe un drum comunal când au fost abordate de doi săteni. Între cele patru persoane a izbucnit un conflict verbal spontan, iar, de acolo și până la bătaie, nu a mai fost decât un pas.

Conform anchetatorilor, cei doi bărbați au fost snopiți în bătaie de Florin Feraru și Gabriel Ionel, care ar fi lovit victimele cu pumnii și picioarele și le-au abandonat într-o baltă de sânge. După câteva minute bune de la agresiune, un vecin de-al victimelor le-a găsit în stradă și a cerut ajutorul autorităților.
Ulterior, cei doi suspecți au fost reținuți și, mai apoi, au fost prezentați în fața judecătorilor, care au decis să-i aresteze pentru 30 de zile sub acuzația de tentativă de omor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024