Prima pagină » Titlurile zilei » La un pas de carnagiu la Lețcani. Filmul complet al accidentului care dă fiori reci. Ce s-a întâmplat cu șoferul de TIR care a pătruns pe contrasens? – FOTO/VIDEO

La un pas de carnagiu la Lețcani. Filmul complet al accidentului care dă fiori reci. Ce s-a întâmplat cu șoferul de TIR care a pătruns pe contrasens? – FOTO/VIDEO

02 mart. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Încă o tragedie a fost evitată la milimetru la Iași. Șoferul unui TIR a pătruns pe contrasens, acroșând un microbuz plin cu persoane și un alt TIR. În urma impactului, doi oameni au fost răniți. Acum, polițiștii fac verificări pentru a stabili cum s-a produs accidentul rutier

Încă o tragedie a fost evitată la milimetru. A fost diferență de un pas de un nou carnagiu la Iași. Era trecut de prânz, ieri, când șoferul unui TIR a intrat pe contrasens, la Lețcani, a acroșat un microbuz plin cu persoane și un alt TIR. Impactul a fost extrem de violent. Un stâlp de electricitate a fost smuls, iar un gard a fost distrus. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 să ceară ajutor. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale și polițiștii rutieri.

Șoferul TIR-ului ajuns pe contrasens a scăpat ca prin minune cu viață

O persoană aflată în microbuz a fost rănită, dar și șoferul TIR-ului care a pătruns pe contrasens.

„La accidentul rutier au intervenit mai multe echipaje de la Serviciul de Ambulanță Județean și SMURD Iași. Doi dintre pacienți au avut nevoie de transfer la UPU, la Spitalul «Sf. Spiridon» Iași.

Este vorba despre șoferul TIR-ului, de 62 ani, cu un traumatism cranio-cerebral, fără pierderea stării de conștientă, dar cu multiple plăgi contuze la nivelul capului, un traumatism de membru superior și traumatism de bazin. Este în evaluare, i se vor face investigații CT. Este stabil hemodinamic şi se va decide dacă va fi internat la Clinica de Ortopedie în următoarea perioadă”, a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeșu.

Pasagerul din microbuz, rănit în urma impactului, a avut mult noroc.

„Al doilea pacient, în vârstă de 50 de ani, pasager în microbuz. Este conștient, nu și-a pierdut starea de conștientă nici în momentul impactului dintre microbuz și TIR. Este un pacient cu contuzie toraco-abdominală. Este stabil hemodinamic, va fi evaluat și sperăm să nu aibă nevoie de intervenții chirurgicale sau internare”, a mai transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iași, la scurt timp după producerea accidentului.

Dosar penal deschis în urma accidentului rutier

Pe fir au intrat polițiștii ieșeni. Ei fac verificări pentru a stabili cum s-au întâmplat lucrurile.

„În jurul orei 11:30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la un accident rutier care a avut loc pe DN 28, pe raza localității Lețcani, soldat cu victime omenești, în care au fost implicați un TIR, un microbuz și un camion. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului TIR-ului și a unui pasager din microbuz. Cei trei conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Unele zvonuri spun că șoferul TIR-ului ar fi adormit la volan, însă rămâne de văzut ce vor stabili anchetatorii după carnagiul evitat la milimetru.

Comentarii
  • Euro Driver King.

    Incostiență și prostie. A învățat la școală de șoferi profesionali, asta face. Trebuiesc făcute serios controale la școala de șoferi și la firmele de transport persoane și mărfuri. Dacă încercăm să îi învățăm de bine, tot ei fac scandal din viderse motive stupide. Ei chiar nu merita sa fie șoferi, deloc. Nu este prima dată când se întâmplă.

  • Boi cu atestat!!

  • Daca eram in microbuz ii futeam doi pumni in gura direct de nici Smurdul nu l mai salva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *