Prima pagină » Eveniment-Social » La UAIC Iași a început cazarea studenților. Noul an universitar va debuta în data de 30 septembrie 2024
La UAIC Iași a început cazarea studenților. Noul an universitar va debuta în data de 30 septembrie 2024

La UAIC Iași a început cazarea studenților. Noul an universitar va debuta în data de 30 septembrie 2024

24 sept. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a dat startul cazărilor studenților. Săptămâna aceasta, studenții care nu locuiesc în municipiul Iași și în zonele limitrofe se vor caza în funcție de anii de studii.

La UAIC Iași a început cazarea studenților

UAIC a dat startul cazărilor în căminele din Campusul Universității. Astăzi, 24 septembrie 2024, dispozițiile de cazare vor fi eliberate până la ora 16:00, iar cazarea efectivă se va realiza până la ora 17:00.

În data de 25 septembrie, dispozițiile de cazare vor fi eliberate până la ora 11:00, iar cazarea efectivă se va realiza până la ora 12:00. În zilele de 26 și 27 septembrie, cazarea efectivă va avea loc la ora 17:00, respectiv 12:00. În data 28 septembrie, cazarea efectivă se va realiza până la ora 15:00. În data de 30 septembrie, vor fi afișate listele, la facultăți, cu studenții care au primit dreptul de cazare, la ora 11:00. În aceeași zi, cazarea efectivă se va face până la ora 16:00, iar în data de 1 octombrie, se va realiza până la ora 15:00.

În perioada 2-11 octombrie, va avea loc afişarea la facultăţi a listelor cu studenții care au primit dreptul de cazare iar dispoziţiile de cazare au valabilitate doar în ziua emiterii lor, până la ora 15:00, iar cazarea efectivă se va realiza până la ora 16:00.

Iată cine are dreptul de cazare

Începând cu data de 14 octombrie, ora 8:00, studenții completează o cerere de cazare pusă la dispoziție de DCC, pe care o depun sau o transmit pe E-mail, la adresa: cazare@uaic.ro sau prin alte mijloace puse la dispoziție la Direcția Cămine și Cantine – Compartimentul Probleme Sociale; cererile sunt înregistrate în ordinea primirii acestora.

Pentru primele două tururi de cazare, se iau în considerare cererile iniţiale, iar pentru următoarele tururi sunt necesare cereri noi pentru toți studenţii care doresc cazare.

Dreptul de cazare se acordă studenţilor înmatriculați la studii cu frecvență, buget sau taxă, de la ciclul de studii licență, master, doctorat, care nu au domiciliul stabil în municipiul Iaşi. Criteriul principal de acordare a unui loc de cazare este punctajul anului universitar anterior. Pentru studenţii înmatriculaţi în anul I, se va lua în considerare media obţinută la admitere.

Locurile de cazare se repartizează de către Comisia de cazare a fiecărei facultăți. Comisia de cazare este constituită din: decanul sau un prodecan al facultății, administratorul-șef, secretarul-șef, reprezentanți ai studenților. Pentru constituirea Comisiei, vor participa studenții reprezentanți în Consiliul Facultății și când este nevoie, se vor coopta studenții șefi de an astfel încât studenții să reprezinte mai mult de 50% din totalul membrilor.

Beneficiază de prioritate în primirea unui loc de cazare studenții orfani de ambii părinți cât și cei aflați în regim de protecție specială – plasament, dacă au obținut peste 30 de credite la disciplinele studiate în anul universitar anterior.

Studenții care au primit cazare în unul din căminele solicitate și nu se prezintă să ridice dispoziția de cazare sau studenții care ridică dispoziția de cazare, dar nu se prezintă la cazare, nu mai sunt eligibili pentru cazare la tururile subsecvente decât după acoperirea cererilor celorlalți studenți solicitanți.

Ieri, 23 septembrie 2024, UAIC a dat startul cazărilor în căminele din Campusul Universității. Noul an universitar va debuta în data de 30 septembrie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024