Orice persoană care depăşeşte vârsta de 50 de ani în Marea Britanie va putea primi şi cea de-a treia doză de imunizare împotriva Covid-19. Noua doză care va trebui să-i imunizeze pe britanici li se va administra abia în toamna acestui an. Autorităţile au recurs la această decizie pentru a elimina riscul de a se reinfecta cu noul coronavirus, această categorie de vârstă.
Decizia a fost bazată pe două studii. Primul studiu a avut în vedere vaccinuri modificate pentru combaterea noilor variante ale virusului SARS-CoV-2. Al doilea studiu consta în administrarea celei de-a treia doze de imunizare pentru versiunile actuale a celor 3 vaccinuri care s-au administrat în Marea Britanie: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford şi Moderna. În Marea Britanie s-au vaccinat peste 34,6 milioane de persoane cu cel puţin o doză.
Marea Britanie a comandat în total 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, unul dintre cele trei seruri anti-COVID-19 administrate în această ţară.
Câte doze de vaccin anti-Covid-19 a cumpărat Marea Britanie
Regatul Unit al Marii Britanii are o populaţie de 67 de milioane de locuitori şi a semnat contracte pentru achiziţionarea pentru 510 milioane de doze, fiind 8 producători de vaccinuri anti-Covid-19. Unele dintre aceste seruri se află încă în etapa de dezvoltare.
Asta nu a fost ultima achiziţie mare a britanicilor, aceştia pregătesc un nou tun financiar şi vor cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, aşa cum reiese din declaraţia ministrului Sănătăţii, Matt Hancock, aceştia vor să-şi asigure un stoc de două ori mai mare până la campania de vaccinare din toamnă.
În urmă cu 2 luni s-a adus în discuţie administrarea celei de-a treia doză
Mulţi specialişti nu acceptă existenţa celei de-a treia doze. Sunt prezente foarte multe îndoieli cu privire la eficiența celor două seruri de imunizare împotriva noului coronavirus. Grupurile farmaceutice care au dezvoltat seruri impotriva Covid-19 iau în considerare lupta împotriva noilor tulpini de virus.
Ce se întâmplă dacă injectarea unei a treia doze de vaccin face posibilă protecția împotriva variantelor noi apărute ale coronavirusului? Aceasta este întrebarea la care laboratoarele Pfizer și BioNTech doresc să o răspundă. Cele două companii vor oferi o a treia doză a vaccinului împotriva Covid-19 participanților la faza 1 a studiului lor clinic din Statele Unite.
Laboratoarele Pizer şi BioNTech au răspuns la întrebarea care îi îngrijorează pe mulţi specialişti. Toţi se întreabă ce se întâmplă dacă o persoană îşi administrează cea de-a treia doză de vaccin şi dacă îl va proteja de noile timpuri de tulpini ale noului coronavirus.
Pfizer testează eficacitatea celei de-a treia doze de vaccin
Laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat pe data de 25 februarie 2021, că vor testa eficacitatea celei de-a treia doză de imunizare anti-Covid-19, împotriva mutaţiilor virusului . Scopul acestor teste este de a demonstra dacă o a treia doză ajută la întărirea apărării imune a organismului împotriva Covid-19.
„Studiul va implica participanți la studiul de fază 1 din Statele Unite, cărora li se va oferi opțiunea de a primi un rapel de 30 µg din vaccinul actual la 6-12 luni după primirea primelor două doze (…) pentru a evalua siguranța și modul în care este tolerat vaccinul de rapel”, au indicat aceștia.