Prima pagină » National » La Spitalul Victor Babeș bolnavii de pneumonie stau în frig şi se spală cu apă rece! Românii s-au mobilizat şi au donat calorifere electrice

La Spitalul Victor Babeș bolnavii de pneumonie stau în frig şi se spală cu apă rece! Românii s-au mobilizat şi au donat calorifere electrice

21 oct. 2020, 14:53,
George Cristian în National

Momente specifice sistemului sanitar românesc. Într-un mare spital din România nu există apă caldă iar bolnavii de pneumonie sunt forţaţi să stea în frig şi să facă duşuri cu apă rece. Dezvăluirile au fost făcute de o pacientă internată în spital.

Managerul unităţii medicale, Dr. Emilian Imbri afirma că a sesizat de nenumărate ori problemele cu care se confrunta unitatea medicală însă căldura şi apa caldă au fost furnizate târziu, după ce societatea a trebuit să facă mai multe verificări asupra instalaţiei de încălzire.

Oamenii s-au mobilizat şi au donat mai multe calorifere electrice

În urma postarii publicată pe o reţea de socializare, oamenii au strâns mâna de la mână şi au donat către spital 12 calorifere electrice. Culmea situaţiei este reprezentată de declaraţiile îngrijorătoare ale managerului unităţii spitaliceşti. Acesta s-a arătat încântat de donaţie, ba mai mult, acesta a explicat că, cel mai probabil, caloriferele electrice vor fi folosite la iarnă când, cel mai probabil, va ceda vreo ţeavă: Or să ne prindă bine calorifele astea la iarnă, când o să cedeze vreo țeavă”, recunoaște managerul spitalului.

Pacienta care a declanşat întreaga emoţie publică

O pacientă internată la Spitalul Victor Babeș a publicat o postare pe Facebook prin care a făcut câteva declaraţii şocante. Postarea, însoţită de poze, reflectă un adevăr dur din sistemul sanitar românesc. Nici mai mult, nici mai puţin, pacienţii care sunt internaţi în spital sunt obligaţi să se spele cu apă rece şi să îndure frigul. Culmea, o majoritate a pacienţilor sunt internaţi cu afecţiuni pe parte de pneumologie, cum ar fi bronşita:

”Vreau să vorbesc despre spitalul Babeș unde medicii și asistentele sunt niște eroi, șeful secției de Infecțioase, dr. Ștefan Lazăr, ar trebui clonat. Dar munca lor e zădărnicită de spitalul ăsta nenorocit în care statul n-a făcut nimic în 30 de ani, doar o spoială. Bolnavii cu pneumonie fac duș cu apă rece, pentru că apa caldă vine rar și fără program. În camere e atât de frig, încât stăm cu plapumă pe cap. Noi am primit un calorifer electric azi, dar nu toți au fost norocoși. Mesajul meu e pentru cei care cunosc firme care sunt dispuse să doneze niște calorifere electrice, fiindcă e îngrozitor să ai pneumonie și să stai în frig. Asta e situația în pavilionul B2, de restul nu știu”, a scris pacienta pe pagina sa de Facebook.

Conform pozelor publicate de femeie, duşurile sunt mizerabile, iar ţevile sunt acoperite cu rugina. ț

Ce spune managerul spitalului

”Băile nu arată bine pentru că, în afară de pavilionul B4, care a fost renovat complet de primărie, nu s-au renovat și celelalte. Motivul este că a început pandemia, iar muncitorii nu au mai vrut să intre în pavilioane atunci când mai aveam posibilitatea să reglăm, să lăsăm câte un etaj liber”.

Pacienții, puși să aștepte în frig sau pe holuri în spitale

Pacienții sunt puși să aștepte în frig sau pe holuri în spitalele COVID-19 din toată țara. Situația este critic, în condițiile în care unitățile medicale sunt nevoite să primească sute de bolnavi.

La Spitalul „Victor Babeș“ din București vin într-o singură noapte, peste 100 de pacienți cu ambulanțele.

Pacienții sunt nevoiți să aștepte ore întregi, pe scaune sau întinși pe canapele, de multe ori cu măști de oxigen pe față, până când pacienții vindecați de coronavirus sau în stare mai bună pot elibera paturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024