Prima pagină » Local » La Spitalul Modular de la Lețcani încă sunt internați pacienți Covid-19 în stare gravă
La Spitalul Modular de la Lețcani încă sunt internați pacienți Covid-19 în stare gravă

La Spitalul Modular de la Lețcani încă sunt internați pacienți Covid-19 în stare gravă

22 mart. 2022, 11:52,
Andreea Pădurescu, în Local

Zece pacienți sunt internați la Spitalu Modular Lețcani, infectați Covid-19, în stare gravă. În total, în cadrul unității medicale sunt în total 19 pacienți. Medicii susțin în continuare că numărul cazurilor Covid-19 va crește în următoarea perioadă, din cauza ridicării bruște a restricțiilor

Aproximativ 20 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 sunt în continuare internați la Spitalul Modular de la Lețcani. Dintre aceștia 10 prezintă forme grave ale bolii, faflându-se în secția ATI. Aceștia prezintă și alte comorbidități. Ieri, în spitalele ieșene erau internați la ATI aproximativ 20 de pacienți Covid-19. Zilinc sunt internați noi pacienți.

”În momentul de față la Spitalul Modular de la Lețcani avem internați 9 pacienți pozitiv Covid-19, în sectorul de Boli Infecțioase, iar în secția de Anestezie și Terapie Intensivă sunt 10 persoane internate. Starea acestora este un gravă, deoarece au și alte comorbidități. Ultimii doi pacenți au fost internați chiar ieri, 21 martie 2022. Exact cu spuneam, consider că ne așteaptă un nnou val de creștere a numărului de cazuri”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Dr. Florin Roșu: ”Purtarea măștii ar trebui să rămână o recomandare”

Numărul persoanelor infectate SARS-CoV-2 care se prezintă la Spiatlul de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, este în medie de 20 pe zi. Specialiștii pun creșterea aceasta a numărului de noi cazuri pe ridicarea bruscă a restricțiilor. Aproximativ 60 de pacienți Covid-19 sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, dintre care 5 internați în ultimele 24 de ore.

”În doar 24 de ore, la Spitalul de Boli Infecțioase >, Iași au fost evaluați 20 de pacienți pozitiv Covid-19, dintre care 5 au necesitat internare. În prezent, în cadrul spitalului nostru sunt internați 59 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2. Aceștia prezintă forme medii și ușoare, însă au nevoie de supraveghere medicală. Am spus și mă repet, ridicarea restricțiilor trebuia făcută gradual. Purtarea măștii ar trebui să rămână o recomandare dacă nu mai este obligatorie. În rest, în prezent, lucrăm cu toată plajă de patologii infecto-contagioase, în cadrul spitalului. Și din fericire, cele două secții ATI sunt non-Covi-19”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva”, Iași.

Starea de Alertă a fost ridicată pe data de 8 martie 2022

Starea de Alertă nu a mai fost pregungită, astfel că, începând cu data de 9 martie 2022, masca de protecție nu mai este obligatorie în absolut niciun spațiu închis sau deschis. Cetățenii vor putea să intre în mall-uri fără a prezenta certificatul verde. Mai mult decât atât, o altă prevedere este funcționarea la capacitatea maximă a tututor cafenelelor, cluburilor sau sălilor de cinema.

Deși s-au ridicat toate restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea infectării cu Covid-19, se menține recomandarea respectării unor serii de măsuri. Formularul PLF rămâne în vigoare pentru cei care intră în România până când va veni Ordonanţa de abrogare a actului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *