Prima pagină » Local » La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, firmele de catering pot câștiga 1,4 milioane de euro
La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, firmele de catering pot câștiga 1,4 milioane de euro

La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, firmele de catering pot câștiga 1,4 milioane de euro

12 dec. 2022, 02:00, 1 ,
Ciprian Boaru în Local

O nouă achiziție este anunțată la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Autoritatea contractantă caută firme de catering care să asigure hrana pacienților. Procedura este programată pentru mijlocul lunii ianuarie 2023

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași organizează noi achiziții. Astfel, pe data de 11.01.2023 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de catering. Valoarea estimată a contractului este de 6.929.196 de lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Având în vedere că blocul alimentar al Spitalului Clinic de Urgențe pentru Copii «Sf. Maria» este în continuare în proces de reabilitare, care se va desfășura și în cursul anului 2023 și ulterior va începe etapa de dotare și utilare a bucătăriei, a apărut necesitatea menținerii externalizării temporare a serviciului de preparare și livrare de mâncare pentru spital către o firmă specializată în acest domeniu de activitate, cu posibilitatea diminuării, respectiv suplimentării cantităților furnizate (fără nicio schimbare a prețului unitar sau a elementelor propunerii financiare), în funcție de persoanele care primesc alocație de hrană și de resursele financiare alocate în acest sens”, se arată în caietul de sarcini.

Unitatea medicală deține 652 de paturi pentru spitalizare continuă, 20 de paturi pentru spitalizare de zi și 70 de paturi pentru însoțitori. În toamna anului trecut, Institutul Regional de Oncologie a semnat contractul pentru serviciile de catering, de aproape 1 milion de euro.

La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, firmele de catering pot câștiga 1,4 milioane de euro pentru o perioadă de 12 luni

Contractul pentru furnizarea hranei va avea o durată de 12 luni.

„Numărul de meniuri zilnice diferă în funcție de numărul bolnavilor și al însoțitorilor internați, de afecțiunile acestora și de numărul medicilor de gardă. Meniul zilnic este compus din mic dejun, prânz și cină, plus eventuale suplimente, dacă regimul dietetic le prevede.

Societatea ofertantă trebuie să aibă obiect de activitate prepararea hranei, în sistem de catering, să facă dovada că deține spațiu pentru prepararea hranei (contract de închiriere sau proprietate) pentru toată perioada derulării contractului (pentru următoarele 12 luni), în localitatea Iași. Societatea ofertantă va certifica folosirea de personal calificat, atât angajați, cât și/sau colaboratori. Se vor prezenta toate diplomele de calificare (pentru minimum 4 bucătari și 1 asistent dietetician)”, se mai arată în documentația procedurii.

Și Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a organizat o procedură similară.

Spitalul Clinic „C.I. Parhon” din Iași a finalizat licitația pentru furnizarea meniurilor

Totodată, recent, Spitalul Clinic „C.I. Parhon” din Iași a finalizat licitații pentru furnizarea serviciilor de catering de care vor beneficia atât medicii, cât și pacienții. Valoarea contractului este de 5.735.400 de lei, fără TVA, adică 1,1 milioane de euro. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Euromedical Provider SRL. Valoarea finală a contractului este de 5.690.400 de lei, fără TVA. Societatea este deținută de Ioana Coman, soția afaceristului Iulian Coman, patronul localului „Curtea Berarilor”. În 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 4 milioane de lei, aproape 800.000 de euro. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru, cu o durată de 24 de luni.

La Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, firmele de catering pot câștiga 1,4 milioane de euro, doar în condițiile în care ofertele vor fi validate de comisia de evaluare.

Comentarii
  • Lovita belita

    Verificați la Socola cât câștiga Vagina securista din ce fura din mâncarea bolnavilor și alte smenuri de la achiziții…ca nu este director medical si-a dat demisia și nici director de îngrijiri și nici căldură și lume multa…totul e ascuns sub preș…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`