Revelionul HoReCa a avut loc la Pleiada Boutique Hotel, în data de 22 ianuarie 2025. La petrecere au fost prezenți ospătari, recepționeri, dar și bucătari de la cele mai renumite restaurante din Iași. Invitații au avut parte de o petrecere pe cinste, cu invitați surpriză, un CandyBar cu o multitudine de dulciuri, dar și de preparate internaționale, pregătite special de Chef Andrei Marfă.
Petrecere cu tematică „Black Party” la Pleiada și delicii internaționale preparate de Chef Andrei Marfă la Revelionul HoReCa 2025
Evenimentul a avut și o tematică, fiind intitulat „Black Party”, unde invitații au trebuit să respecte dress code-ul, și anume „all black”. Surprizele serii au fost reprezentate de programul de tarabană interpretat de Răzvan Zamfirache, de DJ Florin Bordeianu și Adi Brînzilă, Aurelian și invitații lui, dar și de Robotul LED care a captat atenția tuturor participanților. Băuturile alcoolice și non-alcoolice au fost fără limită, paharele au putut să fie umplute ori de câte ori și-au dorit invitații. A venit momentul ca și cei care au lucrat în seara de Revelion să se poată bucura pe cinste. Evenimentul a fost organizat de Marius Ungureanu și Chef Andrei Marfă. Bucătarul a pregătit pentru invitații săi 20 de preparate care au fost create prin îmbinarea mai multor influențe culinare din diferite țări, precum Grecia și Turcia.
„Meniul este și internațional, și tradițional. Am ales să le îmbinăm anul acesta. Avem bucătărie tradițională cu bucătărie mediteraneeană, cu gusturi și influențe europene. Avem sarmale, avem friptură de porc cu barbeque și ceapă prăjită. Ca startere, avem multe, printre care salată boeuf și salată de cartofi cu surimi. Avem și musaca, puțină influență din Grecia, avem și din Turcia, este și hummus. Sunt foarte multe preparate, în jur de 20. Anul trecut a fost mai mult pe tradițional și am avut proțap. Anul acesta ne-am orientat cam înspre ce au vrut oamenii. Aceștia au cerut diversitate. Sunt aproximativ 100 de persoane, cam la fel ca anul trecut. Nu ne dorim o creștere sau o micșorare, ne dorim o chestie de mijloc, să comunicăm cât mai mulți, să învățăm unii de la alții. În meseria aceasta, tocmai pe comunicare ne bazăm, să învățăm cât mai multe lucruri unii de la alții”, a spus Chef Andrei Marfă, bucătarul de la Revelionul HoReCa.
În cadrul evenimentului au fost prezente aproximativ 100 de persoane, printre care și bucătari de la unele dintre cele mai renumite restaurante din Iași, precum Oscar, Miraval și La Castel.
Un eveniment special, dedicat celor care au muncit în seara de Revelion
În ținute elegante și respectând dress code-ul petrecerii, invitații s-au bucurat de impresionantul decor pe care organizatorii l-au aranjat. Sala a fost decorată cu un panou plin de baloane negre și aurii, unde participanții au putut să se fotografieze și să creeze amintiri împreună cu cei dragi. Cei mai mulți dintre aceia prezenți au venit în grupuri de câte mai multe persoane. Pentru că de Revelion nu au putut să se distreze, tineri ospătari și recepționeri au fost prezenți la petrecere.
„Este prima oară când venim la acest gen de petrecere. Eu sunt ospătăriță iar colega mea este recepționeră, și ne-am gândit ceva timp dacă să venim la petrecere. Colegii noștri ne-au convins să venim, unii dintre ei sunt chiar la muncă acum. Momentan, ne simțim bine. Acest gen de petrecere mi se pare o idee foarte bună, pentru că așa cei din domeniu au posibilitatea să se distreze și ei. Pentru mine a fost foarte trist să lucrez de Revelion, pentru că toată lumea era cu familia”, a povestit Diana Baciu, o ospătăriță.
La Revelionul HoReCa au fost prezente și persoane care, în trecut, au mai participat la acest eveniment, și pentru că au fost foarte încântați de atmosferă, au hotărât să se întoarcă și anul acesta.
„Am fost și anul trecut, și mi-a plăcut foarte mult. Deci, cum m-am zbânțuit anul trecut, aș vrea să mă zbânțui și anul acesta. Având în vedere că anul acesta împlinesc 50 de ani și aici sunt multe persoane tinere, vrem să ne distrăm și noi ca ei. Este foarte frumoasă tema aleasă, este mai ceva ca la o nuntă. Am nimerit și fix la aceeași masă ca anul trecut. Am luat-o și pe colega mea, să vadă ce frumos este, suntem un grup de 10”, a spus Mihaela C., o femeie prezentă la eveniment.
Pe lângă diversitatea de preparate gătite de Chef Adrian Marfă, candy bar-ul a fost foarte ofertant, îndulcindu-i pe invitați cu o multitudine de prăjituri, decorate conform tematicii petrecerii, cu delicatese chiar în formă de „Revelion 2025”. Mesele au fost atent decorate, cu baloane și tonuri de negru.
„Este a doua oară când venim la această petrecere, anul trecut a fost foarte tare, a fost cea mai faină petrecere. Dacă ne-am simțit foarte bine anul trecut, cred că și acum va fi extrem de frumos. Nu mai sunt timpurile care au fost, și ne adaptăm și noi. Am venit pentru distracție, pentru mâncarea foarte bună care este”, a spus Constantin I., un participant la eveniment.
Acest eveniment de la Pleiada a fost dedicat celor care în seara de Revelion, prin prisma meseriei, au fost nevoiți să lucreze și nu au putut să petreacă alături de cei dragi. Pentru aceștia a gătit Chef Andrei Marfă. Acest tip de petrecere destinată ospătarilor, și nu numai, se realiza încă din anii 1990, de obicei, la două săptămâni după trecerea dintre ani, și era una dintre cele mai spectaculoase petreceri după începerea anului, acum, numită Revelion HoReCa 2025.
Uitandu-ma la poze, inteleg ca boneta de bucatar a devenit optionala. Tatuajele insa, sunt obligatorii. Fara ele nu poti gati, asta e clar. Pana sa-l vad pe asta, credeam ca si bratarile sunt parte a uniformei de bucatar.
M-ați terminat cu ciora asta, asta e un mâncător de muci de mic copil. Daca și asta e master chef batular handelul de țigan spurcat
Multumim pentru foto. Lume buna, numai lume buna! Mai lipseau doar tzanca uraganul, sau urangutanul si cordoanele. E bine de stiut pentru anii viitori.
Cum să mănânci de la țigani? 😦😬🫨😵💫🫤😱😶🌫️😥😓🤯
Ciorile au furat pana si lumina!