Prima pagină » Local » La Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași au rămas peste 1.500 de dosare nesoluţionate din 2021
La Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași au rămas peste 1.500 de dosare nesoluţionate din 2021

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași au rămas peste 1.500 de dosare nesoluţionate din 2021

22 feb. 2022, 08:15,
Iustina Groza în Local

În anul 2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a avut peste 1.500 de dosare nesoluţionate, conform raportului de activitate.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, raportul de activitate aferent anului 2021 a arătat că există un număr de peste 1.500 de dosare nesoluţionate. Stocul de dosare rămas în lucru a scăzut, însă. De asemenea, stocul dosarelor mai vechi de 1 an de la sesizare a scăzut și el cu o pondere de peste 16 procente.

Hotărârile judecătoreşti verificate în vederea exercitării căilor de atac au adunat un număr de peste 12.000. Pe de altă parte, în anul 2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi au fost soluţionate peste 900 de dosare penale.

Doua persoane asezate la o masa, cu un document in fata si cu o balanta, simbol al justitiei

În anul 2021 au fost înregistrate peste 80.000 de cauze de soluționat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași are peste 1.500 de dosare nesoluţionate din anul 2021

Trei persoane, lucrand intr-un birou ocupat de multe dosare

Pentru sectorul de urmărire penală a fost dat spre soluţionare un număr de peste 2.700 de dosare

Recent a avut loc prezentarea și dezbaterea raportului de activitate aferent anului 2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași și al unităților de parchet subordonate. Drept urmare, au fost aduse în atenția publicului unele date statistice cu scop informativ. Așadar, la sfârşitul anului 2021 au rămas nesoluţionate peste 1.500 de dosare, dintre care peste 900 erau mai vechi de 1 an de la sesizare. Stocul de dosare rămas în lucru a scăzut, însă. De asemenea, stocul dosarelor mai vechi de 1 an de la sesizare a scăzut și el cu o pondere de peste 16 la sută. În ce privește activitatea de urmărire penală, în anul 2021 au fost înregistrate peste 80.000 de cauze de soluționat. Acest sector de activitate a înregistrat o creştere cu 3,55 la sută a numărului de dosare față de anul 2020. Apoi, unitățile de Parchet au soluționat peste 20.000 de cauze, iar, în cauzele soluționate, a fost emis un număr de rechizitorii mai mare față de anul anterior, respectiv peste 1.700.

Pentru activitatea judiciară au avut loc peste 22.000 de participări la şedinţe de judecată, în cauze penale și civile. De asemenea, hotărârile judecătoreşti verificate în vederea exercitării căilor de atac au adunat un număr de peste 12.000. De asemenea, creșterile față de anul precedent nu au fost neglijabile nici în acest caz. Recent, cotidianul BZI a publicat situația trimiterilor în judecată înregistrate în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Un barbat incatusat in prezenta a doi barbati imbracati in uniforma de politisti

În anul 2021 au fost formulate 51 de propuneri de arestare, instanţele dispunând arestarea unui număr de 47 persoane

A crescut cu peste 50 la sută numărul de dosare penale

O sala de judecata in care se afla mai multi participanti

Procurorii ieșeni au participat la peste 7.000 de şedinţe de judecată

În anul 2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi au fost soluţionate peste 900 de dosare penale. În acest sens, dosarele penale din sectorul de supraveghere a urmăririi penale au înregistrat o creștere semnificativă, de peste 50 la sută. În aceeași unitate, pentru sectorul de urmărire penală a fost dat spre soluţionare un număr de peste 2.700 de dosare. Dintre acestea, peste 2.000 de dosare penale au fost din sectorul de supraveghere a urmăririi penale, iar peste 400 au fost înscrise la urmărirea penală proprie.

„În ceea ce privește soluțiile de trimitere în judecată, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi au fost 129 în total. Procurorii au emis 67 de rechizitorii și un acord de recunoaștere a vinovăției, la urmărire penală proprie, şi 61 de rechizitorii, la supraveghere”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În anul 2021 au fost formulate 51 de propuneri de arestare, instanţele dispunând arestarea unui număr de 47 persoane.

Un caz analizat de către procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a fost publicat într-o ediție anterioară a cotidianului BZI. Totodată, procurorii ieșeni au participat la peste 7.000 de şedinţe de judecată, cu cauze atât penale, cât și civile. De asemenea, au fost verificate 3.900 de hotărâri judecătoreşti în vederea exercitării căilor de atac prevăzute de lege. Pentru consultarea sintezei raportului de activitate al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași și al unităților subordinate poate fi accesat următorul link web: http://pcaiasi.mpublic.ro/ptiasi/raportari.htm, instituție care anul trecut a avut peste 1.500 de dosare nesoluţionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *