Prima pagină » Culinar » Ciorbe si borsuri » La o manastire am mancat cea mai buna ciorba de post – Ciorba de post cu fasole verde
La o manastire am mancat cea mai buna ciorba de post - Ciorba de post cu fasole verde

La o manastire am mancat cea mai buna ciorba de post – Ciorba de post cu fasole verde

27 feb. 2018, 12:27,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21531;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente (4 portii):

  • 300 gr fasole verde
  • 50 ml ulei
  • 20 gr bulion
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 10 gr faina
  • sare
  • patrunjel

Mod de preparare:

Fasolea se spala, se curata , se rupe in 3 si se pune in apa fiarta. Dupa 5 min se adauga o ceapa tocata marunt, morcovul si se lasa la fiert 30 min. Separat se pune ceapa tocata marunt la calit in ulei incins, se adauga faina. Se lasa 2 min si se pune peste fasolea fiarta. Se mai lasa 10 min sa fiarba, se adauga bulionul, sare dupa gust. Se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt. Se serveste calda.

Citeste si reteta de ciorba de fasole boabe

Ingrediente:

  • 500 g fasole boabe uscata
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei
  • 6 rosii mici (rosii cherry)
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1/2 telina mica
  • 50 ml ulei
  • patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Fasolea boabe (aleasa) se pune la inmuiat de seara, in apa. Se pune la fiert cu apa rece ( 3 litri), dupa 10 min de la fierbere se inlocuieste cu alta apa. Procedura se repeta de doua ori. Legumele se spala si se curata apoi le taiem cubulete, fara rosii. Separat intr-o oala se adauga uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa cateva minute sa se soteze. Se adauga pasta de tomate, rosiile decojite si supa de fasole, circa cinci polonice, apoi se lasa sa fiarba la foc mic circa 12 minute. Dupa acest timp se adauga peste legume fasolea fiarta. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se adauga sare si piper, dupa gust. Se ia de pe foc si se adauga patrunjel taiat marunt. Se serveste calda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *