Prima pagină » International » La o grădină zoologică din SUA, o vulpe sălbatică a ucis 25 de flamingo și o rață

La o grădină zoologică din SUA, o vulpe sălbatică a ucis 25 de flamingo și o rață

06 mai 2022, 13:02,
BZI.ro, în International

O vulpe sălbatică a ucis 25 de flamingo și o rață. La Grădina Zoologică Națională Smithsonian din SUA s-a dat alarma că 25 de exemplare de flamingo american și o rață pintail nordică au fost ucise de o vulpe sălbatică, care a intrat în habitatul din aer liber al animalelor.

flamingo

Curtea cu păsări a grădinii zoologice, care include habitatul flamingo, este în prezent închisă publicului, deoarece este supusă renovărilor

O vulpe sălbatică a ucis 25 de flamingo și o rață

Pe lângă anunțul cum că o vulpe sălbatică a ucis 25 de flamingo și o rață, grădina zoologică a anunțat într-un comunicat că pe lângă păsările ucise, trei flamingo au fost răniți în atac și sunt tratați de către medicii veterinari din unitate. Personalul a descoperit masacrul luni dimineața, 2 mai, și a văzut vulpea înainte de a fugi. Aceștia au declarat că acum au fost întinse capcane în zonă pentru a prinde prădători.

”Aceasta este o pierdere sfâșietoare pentru noi și pentru toți cei cărora le pasă de animalele noastre. Bariera de securitate pe care am folosit-o a trecut de inspecție și este folosită de alte grădini zoologice acreditate din toată țara. Acum ne concentrăm pe bunăstarea păsărilor rămase și pe fortificarea habitatelor noastre ”, a spus Brandie Smith, directorul grădinii zoologice.

Înițial, stolul care avea 74 de flamingo, a fost mutat acum într-un hambar interior, iar rațele se află într-un spațiu în aer liber acoperit și sigur, a declarat grădina zoologică. Aceștia au mai menționat că ”Uniunea Internațională pentru Conservarea Listei Roșii a Speciilor Amenințate (a Naturii) enumeră atât flamingo-ul american, cât și rața pintail nordică ca specii de cea mai mică îngrijorare”.

Păsările trăiau într-o curte de 9.750 de metri pătrați, cu o piscină încălzită și hambar. Personalul grădinii zoologice inspectează integritatea incintei de mai multe ori pe zi și nu a văzut ”nici o zonă de îngrijorare” în habitatul lor duminică după-amiază, 1 mai.

Curtea cu păsări a grădinii zoologice, care include habitatul flamingo, este în prezent închisă publicului, deoarece este supusă renovărilor, iar grădina zoologică a spus în declarația sa că de când a fost instalată la grădina zoologică, în anii 1970, „aceasta este prima breșă a plasei”. De asemenea, personalul a întărit plasa metalică iar incidentul este acum investigat.

Atacul de luni, 2 mai, reprezintă cel mai recent incident în care este implicată o vulpe, după ce un animal a terorizat Washingtonul în ultimele săptămâni. În acest sens, amintim că luna trecută, poliția americană a Capitoliului a declarat că a capturat o vulpe după ce șase persoane, inclusiv reprezentantul democrat Ami Bera din California, au fost mușcate sau ciupite în afara clădirii emblematice.

De asemenea, și ieșenii care se aflau în urmă cu un an, lângă rond Agronomie au putut observa o vulpe care se plimba agale pe deal.

Lup evadat de la o grădină zoologică din Dănceni, Republica Moldova

Într-un context asemănător, un lup, numit Dany, a evadat de la o grădină zoologică improvizată, ajungând astfel în atenția opiniei publice din Republica Moldova. Animalul a colindat nestingherit satul și a petrecut pașnic o zi alături de localnicii din Dănceni, un sat situat la câțiva kilometri de Chișinău.

Victoria Butuc, primarul din Dănceni, a făcut publică povestea lupului Dany și aventurile prin care a trecut, în urma evadării. Aceasta a precizat că mai mulți localnici au semnalat prezența animalului în sat și, deși a fost pașnic, la un moment dat i s-a făcut foame și a omorât o găină. Dany a însoțit localnicii care au stat la rând la Poștă, s-a plimbat cu copiii pe uliță şi s-a odihnit sub bănci şi copaci. Spre seară însă, a fost prins, de săteni, neopunând rezistență.

„Dragi consăteni, azi am tot fost sunați că se plimbă un lup prin sat ziua amiaza mare! El de fapt a fost și la poștă a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră sub o bancă, cu toții au fost drăguți cu lupul, ne bănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic”, spune primarul din Dăceni pe Facebook.

Reamintim că la o grădină zoologică din Statele Unite ale Americii, o vulpe sălbatică a ucis 25 de flamingo și o rață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *