Prima pagină » Actualitate » La Londra, se fac ultimele pregătiri pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

La Londra, se fac ultimele pregătiri pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

13 sept. 2022, 11:44,
în Actualitate

Pregătirile pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a de la Londra au intrat pe ultima sută de metri. Sicriul Majestăţii Sale va fi depus la Castelul Windsor. Autoritățile se așteaptă ca, luni, 19 septembrie, orașul londonez să fie complet blocat de oamenii care vor veni să participe la funeralii.

Mai multe mari personalităţi ale lumii vor fi prezente la funeralii, printre care şi președintele american Joe Biden, împăratul Japoniei și șefa Comisiei Europene.

Deja se așteaptă ca peste 750.000 de persoane să ia parte la funeralii

Pregătiri pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Londra face pregătiri intense pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh britanic. Deja se prefigurează ca ziua în care Majestatea Sa va fi condusă pe ultimul drum, să fie unul dintre cele mai mari evenimente diplomatice ale acestui secol.

Printre miile de oameni ce se ocupa de ultimele detalii pentru cea mai mare operațiune de securitate care a avut vreodată loc în Marea Britanie, se numără şi foarte mulţi români.

În ziua în care trupul reginei va fi depus la Castelul Windsor, se preconizează că Londra vă fi paralizată de mulţimea de oameni care va participa la funeralii.

Deja se așteaptă ca peste 750.000 de persoane să ia parte la funeralii.

Printre marii lideri ai lumii ce vor lua parte la funeralii, se numără şi președintele american Joe Biden, Împăratul Naruhito al Japoniei și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Amintim că funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie.

Cu toate acestea, Vladimir Putin nu va fi prezent la funeralii, în condițiile în care Kremlinul a precizat că nu este luată în considerare participarea președintelui rus.

Cum era şi de aşteptat, ziua înmormântării Reginei va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine în calitate de rege.

Printre marii lideri ai lumii ce vor lua parte la funeralii, se numără şi președintele american Joe Biden

A avut loc un incident la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

În cadrul aceluiași subiect, precizăm că Poliția scoțiană a declarat luni, 12 septembrie, că a fost nevoită să facă trei arestări la Edinburgh. Motivul acestor sancțiuni a fost legat de încălcarea liniștii publice duminică și luni, în momentul în care sicriul cu trupul Reginei Elisabeta a fost dus de la Palatul Holyroodhouse la Catedrala St. Giles din Edingurgh.

Amintim că Regina Elisabeta a murit joi, 8 septembrie, în casa ei de vacanță din Balmoral, la vârsta de 96 de ani, după o domnie de 70 de ani, cufundând națiunea în doliu. Până în acest moment, moartea ei a adunat sute de mii de oameni îndoliați pe străzi pentru a vedea dricul în timp ce călătorește prin țară, în mare parte atragând lacrimi, aplauze sau momente de reculegere.

Cu toate acestea, au existat și excepții, deoarece nu a avut parte doar de oameni care o iubeau sau admirau, ci și de oameni care nu au avut simpatie pentru regină sau pentru casa regală. Spre exemplu, o femeie de 22 de ani, care fusese fotografiată ținând o pancartă anti-monarhie, și un bărbat de 74 de ani, au fost arestați separat duminică, 11 septembrie, și au fost acuzați de încălcarea liniștii.

De altfel, luni, 12 septembrie, un tânăr de 22 de ani a fost arestat din cauză că i-a strigat ducelui Andrew că este „un bătrân bolnav” în timp ce sicriului reginei a fost dus de la Palatul Haolyroodhouse la Catedrala St. Giles din Edingurgh.

Cu toate acestea, Londra continuă să facă pregătiri intense pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024