Prima pagină » Local » La IPJ Iași vor fi repartizați noii agenți de poliție ce au absolvit în luna martie 2022

La IPJ Iași vor fi repartizați noii agenți de poliție ce au absolvit în luna martie 2022

25 mart. 2022, 00:01,
Andreea Andrei în Local

Absolvenții Școlilor de Agenți de Poliție, promoția martie 2022, vor fi repartizați pe domeniile de Ordine Publică, Investigații Criminale, Transporturi și Cazier. Dintre aceștia, 38 de agenți de poliție vor ajunge la Iași.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a avut disponibile mai multe posturi. Locurile vacante pot fi ocupate de absolvenții școlilor de Poliție, ce au absolvit în luna martie 2022, printr-un concurs în care departajarea se face conform notelor obținute la examenele finale.

Domeniile în care vor fi încadrați noii agenți de poliție sunt Investigațiile criminale, Ordine Publică și Cazier.

femeie si barbat politisti langa autospeciale

Departamentul de Ordine Publică Iași a primit 33 de agenți noi

Noi agenți de poliție în cadrul IPJ Iași

 o femeie politist imparte baloane albe unor copii

Poliția din Iași organizează pană pe 25 martie 2022 multiple activități festive

Fie că au absolvit Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“ Câmpina sau Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj, candidații își pot alege posturile pe care ar dori să fie încadrați. Aceștia au fost repartizați în funcție de media obținută la examenele finale din cadrul cursurilor, dar și conform alegerii personale.

La Iași, domeniul în care au fost repartizați cei mai mulți agenți noi de Poliție este cel de Ordine Publică, unde s-au ocupat 33 de posturi. Direcția de Ordine Publică Iași are în competență prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi faptelor contravenţionale, controlul sistemelor de securitate private și menținerea ordinii publice.

Patru agenți de Poliție au fost repartizați către Serviciul de Investigații Criminale. Acest serviciu are în competență activitățile de cercetare penală pentru identificarea și cercetarea autorilor în cazul comiterii unor infracțiuni grave cu moduri de operare deosebit. Un alt agent de poliție a fost repartizat către departamentul administrativ, la biroul de Cazier.

o femeie politist tine un discurs intr-o sala cu mai multe persoane

Mai multe domenii ale Poliției din Iași colaborează pentru activitățile festive

Au fost repartizați cu câteva zile înainte de aniversarea de 200 de ani a Poliției Române

doi agenti de politie in fata unei Sali de cursuri scolare langa trei femei

Elevii din școli au fost vizitați de mai mulți agenți de Poliție ce le-au descris activitatea de polițist

Absolvenții școlilor de poliție au fost repartizați cu câteva zile înainte de Ziua Națională a Poliției Române, perioadă în care IPJ Iași organizează diverse activități festive.

Pe data de 23 martie 2022 agenții din cadrul IPJ Iași au organizat mai multe activități în orașul Hârlău, în cadrul cărora mai multe domenii polițienești au colaborat.

Activitățile festive ale poliției ieșene au ca țintă unitățile de învățământ,, unde li se explică elevilor detalii legate de profesia de polițist.

“La activități, alături de polițiștii de la Poliția Orașului Hârlău, au participat și polițiști de la Serviciul Resurse Umane Iaşi, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, Serviciul pentru Acțiuni Speciale Iași, Biroul pentru Protecția Animalelor Iaşi. Au fost prezentate aspecte privind modalitățile de intervenție și mijloacele cu care se acționează în cazul producerii unor evenimente aflate în competența de investigare a polițiștilor”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Printre proiectele festive derulate de IPJ Iași este și „Polițiștii de ieri și de azi”, un demers în care diverși agenți ce au lucrat sau lucrează în cadrul IPJ Iași oferă interviuri în care își exprimă gândurile personale în legătură cu profesia aleasă.

Pe data de 25 martie 2022, de Ziua Națională a Poliției Române, mai mulți agenți vor primi distincții. De asemenea se va acorda premiul de „Polițistul anului 2021”.

La 200 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române, IPJ Iași alege să sărbătorească prin muncă, iar toți cei 38 de absolvenți ce au fost repartizați ca noi agenți de Poliție, vor continua această obișnuință.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024