Prima pagină » Titlurile zilei » La Institutul „Socola” pare că s-a turnat un film de groază! Asistentele și infirmierele au asistat înspăimântate la scenele de violență extremă: „Pacientul a spart un geam, a luat un ciob și a vrut să-i taie gâtul” – EXCLUSIV

La Institutul „Socola” pare că s-a turnat un film de groază! Asistentele și infirmierele au asistat înspăimântate la scenele de violență extremă: „Pacientul a spart un geam, a luat un ciob și a vrut să-i taie gâtul” – EXCLUSIV

28 iun. 2023, 02:00, 73 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Luni, 26 iunie 2023, la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași pare că s-a turnat un film de groază. Doi pacienți internați la Secția II Acuți s-au încăierat dintr-un motiv banal.  Situația a degenerat, iar unul dintre bărbați și-a atacat adversarul cu un ciob de sticlă. Scenele de violență extremă au avut loc sub ochii asistentelor și infirmierelor care, înspăimântate, nu au știut cum să-i mai calmeze pe cei doi pacienți

Acesta nu este un incident singular. O angajată a unității medicale susține că asistentele și infirmierele din cadrul Secției  II Acuți de la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași trăiesc un adevărat coșmar, deoarece sunt în permanență jignite și agresate de pacienți. Pentru ca această stare de fapt să înceteze, femeia susține că ar trebui să fie angajați mai mulți bărbați.

La „Socola” pare că s-a turnat un film de groază: „I-a tras un pumn și un picior într-o fracțiune de secundă”

Vasile Ilioae

Doi pacienți internați la Secția II Acuți s-au încăierat, dintr-un motiv banal.  Situația a degenerat, iar unul dintre bărbați  și-a atacat adversarul cu un ciob de sticlă

Vasile Ilioae, fost infirmier în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași, a fost internat în Secția II Acuți după ce în data de 26 iunie 2023 a provocat un scandal la domiciliu.

„La data de 26 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, de către o femeie cu privire la faptul că fiul acesteia provoacă scandal la domiciliu și o amenință. Polițiștii au identificat persoana în cauză și au condus-o la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Femeia a declarat faptul că nu dorește să depună plângere și s-a opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu. Verificările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Odată ajuns la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, Vasile Ilioae s-a luat din senin de un coleg de salon, pe motiv că nu-i plăcea tricoul său. Ilioae l-a lovit pe pacient, iar, la rândul său, acesta a spart un geam, de unde a luat un ciob cu care a sărit la gâtul fostului infirmier.

„La Secția II Acuți sunt internați și femei, și bărbați, sunt două saloane jos, unul de bărbați și unul de femei, la fel și la etaj, dar sunt angajate numai femei. Aici ajung bărbați cu diferite afecțiuni, vin în sevraj, vin drogați, beți, agitați, cu cătușe. În clinica asta sunt angajați doar doi bărbați, un asistent medical și un infirmier. Restul sunt femei care trebuie să facă față unor bărbați agitați.

Luni, 26 iunie 2023, a ajuns la Clinica II Acuți, trimis din triaj, un fost infirmier, Vasile Ilioae. Era foarte agitat, a fost adus cu cătușe de mascați. Odată ajuns în salon, a agresat un alt pacient, deoarece nu i-a plăcut tricoul lui. I-a tras un pumn și un picior într-o fracțiune de secundă. Pacientul agresat a spart un geam, a luat un ciob și a vrut să-i taie gâtul lui Vasile Ilioae.

În acea zi era un singur infirmier de serviciu, în rest, doar femei. Colegele care erau pe tură au sunat în triaj și au întrebat ce să facă. Ce puteau să facă, când doi bărbați s-au încăierat”, a declarat, sub anonimat, o angajată a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași.

Vasile Ilioae a fost externat în aceeași zi, pentru ca peste câteva ore să ajungă din nou la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași.

„După ce i s-a făcut o perfuzie, Vasile Ilioae a semnat și a plecat acasă. La ora 18.30, în aceeași zi, a fost adus din nou cu poliția. A făcut mare circ, a devastat duba poliție, iar acum a fost internat în Secția II Bărbați. Dar mă întreb cum l-au trimis prima dată la Secția II Acuți”, a precizat angajata de la „Socola”.

Infirmierele și asistentele sunt terorizate: „Ne este pusă viața în pericol”

Vasile Ilioae

Vasile Ilioae, fost infirmier în cadrul Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, a fost internat în Secția II Acuți după ce, în data de 26 iunie 2023, a provocat un scandal la domiciliu

Infirmierele și asistentele care lucrează în cadrul Secției II Acuți de la „Socola” s-au săturat să trăiască în stres. Pe turele de zi, două asistente și o infirmieră au în grijă 22 de pacienți cu probleme psihice, care de multe ori sunt recalcitranți și agresivi. Angajata căreia am decis să-i protejăm identitatea susține că asistentelor și infirmierelor le-ar fi mult mai ușor să aibă în grijă doar femei, deoarece acestea nu sunt la fel de agresive ca bărbați.

„Cred că ar fi trebuit de prima dată făcut transfer, discutat, nu să fie trimis pe o secție unde ai angajate doar femei. Știți ce înseamnă chestia asta, să nu ai bărbați, nici asistenți, nici infirmieri, și să-ți vină drogați, bețivi, care devastează totul în jurul lor. Nu-i mai suportă nici polițiștii. Pe o tură de zi sunt două asistente și o singură infirmieră la 22 de pacienți, este greu.

Ne este pusă viața în pericol, noi suntem stresate, suferim de burnout. Și șeful de secție, dr. Șerban Turliuc, și asistenta șefă au făcut note către conducere, dar nu s-a făcut nimic. Secția II Acuți este singura secție de la «Socola» unde sunt internați și femei, și bărbați. Pe tura de noapte, jos este câte o singură asistentă la fiecare salon, iar sus, o asistentă și o infirmieră la fiecare salon, atât. Stăm cu frica în sân, am ajuns să facem terapie, avem probleme cu tensiunea.

Este horror, trebuie să-i păzim să nu se culce unul cu altul, să nu se ducă prin băi. Noi răspundem pentru ei. Este foarte greu să fii femeie și să lucrezi mixt, cu bărbați și cu femei cu probleme psihice. Am avut colege care s-au ales cu ochelarii sparți, bătute, lovite cu picioarele în burtă. Sportul de periculozitate pe care îl luăm noi nu înseamnă că putem fi lovite, agresate. Avem și noi niște drepturi, noi lucrăm într-un stres. Pacienții cred că au doar drepturi, nu și responsabilități”, a adăugat angajata unității medicale.

Conducerea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași a decis ca în acest caz să se desfășoare o anchetă internă.

„Având în vedere acest aspect, conducerea institutului a decis constituirea unei comisii de anchetă care să stabilească dacă situația prezentată de dumneavoastră se confirmă. În caz afirmativ, comisia de anchetă va stabili atât persoanele, cât și cauzele care au generat evenimentul. Vă asigurăm, de asemenea, că vom lua toate măsurile care se impun, conform procedurilor interne și legislației în vigoare”, au transmis reprezentanții unității medicale în care în data de 26 iunie 2023 pare că s-a turnat un film de groază.

Comentarii
  • Este manevra făcuta de cei de spitalul de psihiatrie că să scoată în evidență posturile care nu se scot la concurs !!!

  • După ce a pensionat pacienți acum s-a gândit că poate și el

  • Când a fost adus ordinarul, se saluta cu toți colegii de la triaj de parcă era vedetă. Așa vă trebuie dacă aveți prietenii cu toți ordinarii și așa vă trebuie dacă nu ați găsit „motive” să îl țineți vreo 2 luni pe acolo. Suportați consecințele!!!

  • Mitica honceru infirmier la Socola, secția Șipote vînzător de țigări la pacienți și băutură la angajații , ce spuneti

  • Țigările se vând la centrală și nu numai .

  • Eugen cu capu chel

    Asta e sageata lui steroidul mergator cu placa in gura Adrian beleaua boschetu. Ii cara posetuta pe la Select

  • Nistor valentin șef la secția 6 nu a fost pensionat???
    Toate subalternele le fu..te.
    Pensionează.te și lasă fetele in pace .sa se căsătorească

  • castrati-i sa vedeti cum dispare violenta ………………….

  • Gina Managerul

    Sa vina acreditarea să vadă cum personalul este insuficient și managementul la pământ !

  • Mihaitzaaa cu petul de bere

    Nu trebuie sa vina acreditarea sa vezi ca esti idiot. Hai sa iti desenez:
    => aprilie 2020 – sunt dati afara 93 de oameni cu semnatura sindicatelor
    =>februarie 2022 – toti cei dati afara castiga in instanta dreptul de a se intoarce si pe deasupra despaguri de aproape 2 milioane de euro
    => ianuarie 2023 – se da drumul la angajari dar Socola nu pot face angajari pentru ca Socola are datorii
    => mai 2023 – se scot la concurs cateva posturi pe OUG ca sistemul medical este in colaps, acelasi sindicat se impotriveste vine 15 mai si se amana angajarile in asteptarea unui alt OUG care sa dea derogare

    Tragem linie ————————

    Nu aveti personal pentru ca beliti ochii la vrajeala altora, iar adevarul e fix in fata voastra …

  • Lăsați că nu muriți de foame, toți de la Socola chiar și infirmierii au combinații, gen honceru cu țigări și bautura

  • Florin Calin

    Are fata de hucliu :)))))))

  • Repatriat în hindustan și se cumințește din prima zi ! , că acolo nu apuci so faci pe nebunu 24 de ore

  • Bodo de la Iasi

    Îl cunosc personal… e un baiat de nota 10.

  • Bodo cel din Budă

    Ești femeia lui !, recunoaște

  • I-am gătit la “ ceaun “ și i-a plăcut !

  • Bodo de la Iasi

    Ai că m-a bulit ca lumea tot timpul ! , o are mare și fierbinte gitanul , plus ca îmi dădea 20 , 30 de lei dacă slobozea in gura mea

  • aia violenti castratii daca nu se linistesc.. pt organe

  • Da cum a ajuns lingurarul asta infirmier acolo ? Cît a fost șpaga ?

  • Are alura de suedez ,clar.Duoa aspect parca e mireasa,cu castile alea albe asortate in urechuusele de porcar. Marele smecher agitat.O surubelnita in butlrta ,in timpul somnuluu si pe urma, de la mamica lui suedeza din Pacuret,numai mamcare de regim cu lingurita ,ca nu-l mai tine matul gros.Marii smecheri de balta.S-a saturat lumea de prostovanii astia.Au ramas in anii disco.Nu-i de mireare daca nu asculta Albano si Romina

  • Mai panarama cartierului Galata, rușinea familiei tale care ai atitudine de interlop fara fapte, ai bătut toată viața ta boschetari și pe soția ta prostule care ești tu prost!!! Ai intrat la pârnaie pentru nimicuri !!! Te-au luat cordunenii de săgeată și și-au luat imediat mana de pe tine când au văzut cât ești de panarama !!! Prostule !!!

  • Da este adevărat chemați politia sa le facă un control lui Roman Georgel de la centrala și colegii lui ca vând de ani de zile bautură droguri sintetice și tigari de contrabanda cică le tine ascunse acasă

  • Umbla pe la toate pavilioanele și păcălește pacienți face foarte mulți bani

  • Este combinat cu honceru mitica de la sipote

  • E combinat cu moldovenii de mulți ani

  • Și colegul lui din galata fac foarte mulți bani de mulți ani mai ales roman georgel

  • Tu crezi ca politia nu știe le da dreptul

  • Are sute de mii de euro roman de la centrala ii ascunde la tara

  • Măcar dacă vindea opium dar el vinde marihuana de la moldoveni adică sobolan

  • Da la centrala este magazinul socolei de mulți șeful este roman Georgel iar săgeată lui este vulpescu de la 2 f tot cu droguri se ocupa și el

  • Și pastile fura ca au nevestele acolo

  • Șeful de la centrala roman drogangiul

  • Are zeci de baxuri cu țigări și droguri ascunse la tara

  • La pușcărie cu ei

  • A la mitica aha

  • E Roman sef dar si spânul ăla blond din Galata, Iulian si ceilalti cica mai prind câte o pacienta asa isi mai fac poftele de cand e lumea, pe langa contrabanda cu tigari… Dar cine sa_i pună la punct? Ia sa-i treaca olecuta pe pavilioane ca freaca menta sa vada cum se munceste.. Iarna caldurica, femei, vara se plimba prin spital.si asa e lipsa de personal si sa avem pardon toti au cate 100kile…de stat degeaba

  • La pușcărie nu la munca vine țigări și alcool la pacienți și droguri și la angajați de mulți ani și nici nu muncesc niște trantori

  • La munca jegosilor

  • Sare la cap cu bani la ginuta și ii tine în brate ca la ce vânzări au

  • Numai cate paciente au violat la centrala noaptea ptr. Țigări și droguri ohhhho

  • Așai bravo mai ales chiorul și handicapați de roman ca el este seful

  • Cică ia dat lui ginuta 50 000 de epuroi ca să nu îl scoată la matura prin curte mi a zis honceru ca el ia dus banii

  • Asa este bravo

  • Cele mai tari combinații se fac la centrala de roman șeful se stie

  • Colegul lui a vândut azi un bax

  • Ada de la Roman de la centrala știu l am văzut cu trusa aia care le cară

  • Ia dat banii lui honceru

  • Fac bani la greu bravo lor

  • Da iulian a fost azi

  • Da lucrează în ture băieții mai ales roman seful

  • Da și cu infirmier ul vulpescu de la 2 f ca sunt pe combinații de ani de zile

  • Numai cata bautura baga Georgel de la centrala

  • Un mare ordinar și chior pe deasupra la angajat Iacob dan alr ordinar ca și taraboanta

  • Firma de paza faceți control la portbagaj lui Roman de la centrala sa vedeți cum fura tot fierul și țevile și tot nu iartă nimic calicul

  • Și de la bucătărie pâine și ulei la greu cu Cristina țiganca de la bucătărie care fura carne cu geanta personala

  • Un mare handicapat de L lui zdreamta de taraboanta ca la cât ia carat sa o bage și pe nevastă-sa la npi se știe sa fie primit la ce bani face prin spital își permite

  • Pai da acolose fac banii la Georgel șeful de la centrala prostește pe oricine

  • Și cu infirmier ul vulpescu alt dobitoc din orice punct de vedere

  • Mai da bine le mai spui

  • Fura la greu din spital roman de la centrala nu iartă nimic fomistul

  • Azi fost iulian la centrala a vândut lui Leonte de la 2b 4 kg. De alcool și un bax de țigări contrafăcute bine înțeles de la Roman șeful erau toți beți turta pe la ora 11

  • Niște ordinari își apară interesul lor mai ales fam. Vulpescu și Roman de la centrala

  • Țigările și drogurile se vând la centrala unității de asta merge spitalul asa

  • Nu cumpărați de la Roman Georgel luați de la Iulian blondul ca ala o face bine marihuana

  • Au bani la greu sute de mii de euro

  • Azi a descarcat 18 baxuri cu țigări Georgel de la centrala în spital

  • Fac bani oamenii bravo lor

  • Ohohooo lua Vasile pentr o o pensionare și 30 000 de mii de euro sunt care au vândut casele și pentru angajări câte 15 000 mii de euro cu paisvant costel și Cornel latu

  • Da dar cu fură roman Georgel de la centrală noaptea zi vara la infirmierul vulpescu de la 2 f si împart prada de la lucrările sin spital cu opelul vectra c ca sa încapă cat mai mult

  • Da si cica vind țigări cu marihuana sau șobolan roman georgel cu un medic rezident si vulpescu infirmier la 2 f ei cica au nevestele asistente si le face rost adica fură haloperidol si anxiar la greu au cica zeci de mii de eueo

  • Bine eeeeeeee

  • Da era combinat ci paisvant Costel de la tomesti un mareeee prost ca dupa nume

  • APAI BANI A FĂCUT VASILE SI DR DONCIU SUTE DE MII DE EURO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *