Prima pagină » Local » La Iași se deschide prima astfel de academie din țară! Arta poveștilor pe piele, la școala de tatuaje Oby INK Academy – GALERIE FOTO

La Iași se deschide prima astfel de academie din țară! Arta poveștilor pe piele, la școala de tatuaje Oby INK Academy – GALERIE FOTO

24 ian. 2023, 02:00, 5 ,
Cosmina PANAINTE, în Local

Arta tatuajului prinde culoare la Iași. Școala de tatuaje Oby INK Academy vine în ajutorul talentelor din orașul nostru, sprijinindu-le să se dezvolte și să obțină autorizația pentru a putea profesa. Pe 23 februarie, la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași se dă startul cursurilor despre arta pe piele. Ionuț Andrei Ezariu, fondatorul școlii, oferă oportunitatea studenților de a învăța, sub îndrumarea a cinci artiști internaționali, urmând cele mai noi tehnici din industrie

Ionuț Andrei Ezariu este un tânăr antreprenor care a reușit să își aducă visul la realitate. Având de mic înclinație pentru arta tatuajului, el activează de mult timp în domeniu și a ajuns în punctul în care să își dorească să îi învețe și pe alții tainele artei sale. Școala de tatuaje reprezintă oportunitatea perfectă pentru a învăța tainele profesiei. Diplomele obținute sunt certificate de către Ministerul Educației și sunt valabile în România, dar și în UE.

tatuaj pe coapsa cu o felina de talie mare

Pe 23 februarie, începe distracția cu Oby INK Academy

Școala de tatuaje Oby INK Academy a luat naștere prin ideea unui artist

tatuaj pe antebrat cu o persoana si motive florale si anatomice

Cei pasionați de arta tatuajului, au parte de o oportunitate unică în Iași

Ionuț Andrei Ezariu mărturisește pentru reporterii BZI că ideea înființării acestei școli i-a venit din iubirea pentru profesia sa, dar și din dorința de a ajuta la dezvoltarea acestei industrii în Iași.

„Încă din școală gimnazială am avut această inclinație spre desen, inclinație căreia i-am alocat mult timp. Ulterior, în jurul vârstei de 15-16 ani am început să tatuez cu o mașină improvizată. Apoi, la rândul meu, am urmat un curs pentru a mă putea acredita și pentru a putea deschide un salon. În acest mod a început povestea mea”, spune artistul.

Tânărul antreprenor a reușit să finanțeze acest proiect din banii proprii, dar a mărturisit că a fost mai greu să rezolve cu partea de birocrație.

„De la stadiul de idee până la finalizarea proiectului au fost necesari aproximativ cinci ani pentru adunarea tuturor actelor. Spre deosebire de alte ramuri ale domeniului de cosmetică, procesul de tatuare necesită mai multă atenție, deoarece lucrăm cu ace în piele. Acest lucru atrage dificultăți în ceea ce ține de autorizare. Inclusiv formatorii trebuie să îndeplinească foarte multe cerințe, de aceea considerăm acest proces destul de complicat”, menționează Ionuț.

Școala de tatuaje Oby INK Academy oferă toate condițiile necesare pentru a învăța eficient

tatuaj color pe torace cu o pasare pheonix

Învață să faci artă pe piele la Academia de tatuaje Oby INK

Prețul cursului este de 7.500 de lei, atât pentru începători, cât și pentru profesioniștii care doresc să se perfecționeze în arta tatuajului. Toate materialele și consumabilele necesare procesului de tatuare sunt asigurate de către academie și sunt incluse în tariful de școlarizare.

Un grup este format din maxim 28 de studenți, dar Ionuț Ezariu evaluează posibilitatea organizării mai multor grupe de cursanți, dacă există cerere. În cadrul academiei activează doi formatori, iar cursurile se vor ține la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iași.

„Ne-am dorit foarte mult ca acest curs să beneficieze de toate condițiile și materialele necesare unei predări eficiente. Nu ne-am dorit o sală mică, iar cursanții noștri să fie nevoiți să învețe în schimburi. În cadrul Universității Tehnice «Gheorghe Asachi» beneficiem de un amfiteatru unde partea de teorie poate fi predată cu ajutorul tehnologiei folosite chiar de universitate, iar sălile de practică sunt suficient de mari pentru ca toți cursanții să își desfășoare activitatea sub îndrumarea formatorilor. Credem cu tărie că arta tatuării își merită locul în cadrul unei universități, lângă celelalte ramuri ale artei, deja existente și implementate”, precizează artistul.

Cursanții învață de la artiști internaționali cum să îi ajute pe clienți să își spună povestea

tatuaj color pe brat cu o pisica

Cei care termină cursurile Oby INK Academy au posibilitatea de angajare imediată

Când vine vorba de ieșeni, aceștia optează ca arta de pe pielea lor să spună o poveste.

„Am observat că ieșenii caută foarte multă însemnătate în orice. Cele mai cerute tatuaje sunt cele care au în spate o poveste, cele care trec de stadiul de estetic și ajută la povestea individului, deosebindu-l de restul. De foarte multe ori se întâmplă să vină clienți fără o idee foarte clară asupra modelului final. Cu ajutorul meu și al artiștilor cu care lucrez reușim să transpunem aceste frumoase povești într-o imagine pe care clientul o poartă toată viața”, povestește artistul tatuator.

Din fericire, pentru a pregăti artiștii locali să livreze cele mai frumoase proiecte, școala de tatuaje Oby INK Academy a invitat cei mai buni profesori internaționali să predea studenților.

„Am reușit să luăm legătura cu mai mulți artiști ce și-au construit un renume internațional. Aceștia vor veni să împărtășească tehnica lor și multe alte secrete pe care le poți înțelege doar lucrând în acest domeniu de foarte mult timp. Printre acești artiști se numără Raul-De-La-O-Tattoo (Alicante), Rodrigo Galvez (Madrid), Victor Mane (New York) și Chany Berlanga (Cáceres). Mai multe detalii despre acești artiști puteți găsi pe site-ul nostru”, mai spune fondatorul Oby INK Academy.

Comentarii
  • Auzi, academia de tatuaje !

  • O mie de academii poată sa deschidă băiețelul asta! CASTOR RAMANE NR.1!

  • un tepar, nimic altceva.

  • Arta Porcariei la Iasi. Cum sa iti maimutaresti pielea.. Si asa oamenii au inclinatii din ce in ce mai rele, acum atrage sa te mai si scobesti pe piele ca sa arati ca un salbatic si vizual..

    O mai mare prostie nu exista decat sa te folosesti de numele unei facultati sa impui atractiile bolnave ca „arta”. Ei numesc asta arta..

    Nu mai dureaza mult si tot un ciudat din asta, o sa inceapa sa tatueze si copii din fasa nu ? pentru unul ca el asta inseamna arta.
    Cand NU ai idei sa faci ceva folositor si frumos in jurul tau, dementa te indeamna sa te folosesti de mizerii. Mai bine apuca-te si fa o academie de BUNE MANIERE, de GRADINARIT, o academie de COMPORTAMENT CIVILIZAT, o academie de AJUTORAREA APROAPELUI, ceva cu adevarat folositor.

    Deci numai ca sa scoata inca ceva ” PRIMUL, PRIMA..etc”.. unii nu mai stiu ce sa inventeze doar de dragul ca e PRIMA, PRIMUL, etc sa ii para lui ca il vede o tara intreaga.

    Vaii… vai.. vai.. de asemenea stiri bolnave.. Sper sa nu sa se aprobe asemenea murdarii, iar insasi ASACHI sa se murdareasca cu asemenea porcarii tocmai din LIPSA DE IDEI si de WOW-ul dupa care fug unii ca acestia.

  • Ti.anul infect si analfabet face academie?
    Mai bine s-ar spânzura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *