Prima pagină » Eveniment-Social » La Iași, o mare clădire din Copou se va schimba! Proprietarul pregătește o investiție de sute de mii de euro
La Iași, o mare clădire din Copou se va schimba! Proprietarul pregătește o investiție de sute de mii de euro

La Iași, o mare clădire din Copou se va schimba! Proprietarul pregătește o investiție de sute de mii de euro

02 mai 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

O mare clădire din Copou, orașul Iași, se va schimba! Proprietarul pregătește o investiție de sute de mii de euro! Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași a depus un proiect la Direcția Județeană pentru Cultură Iași. Acesta vizează mansardarea Corpului D al instituției, cu refacerea acoperișului pe dimensiunile existente. Imobilul este amplasat pe Strada Toma Cozma, nr. 3, Municipiul Iași

Pentru o clădire dintr-o zonă selectă a orașului Iași, proprietarul pregătește o investiție de sute de mii de euro! Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a lansat deja anunțul de achiziționare a serviciilor de proiectare – Faza Plan Urbanistic Zonal pentru mansardare Corp D. Totul ar trebui să se realizeze în nouă luni. De asemenea, suma alocată acestui proiect este de câteva sute de mii de euro.

Imobilul este amplasat pe Strada Toma Cozma, nr. 3, Municipiul Iași. Procesul de reabilitare decurge conform solicitării de ofertă, caietului de sarcini și certificatului de urbanism prezentate pe site-ul UAIC. Imobilul, o clădire cu valoare de monument istoric, a fost sediul Școlii Pedagogice în perioada 1889-1900. Încă din 2019, Universitatea ”Cuza” a demarat procesul de reabilitare a Corpului D. În această clădire își desfășoară activitatea Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației și Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice.

Proiectant/Elaborator: șef proiect arh. Corneliu Ciobănașu, arh. Filip Paul Ciobănașu – S.C. Arc Design S.R.L., studiu istoric și arhitectural: arh. Corneliu Ciobănașu, arh. Filip Paul Ciobănașu, arh. Nicoleta Caba.

O mare clădire din Copou se va schimba! Proprietarul pregătește o investiție de sute de mii de euro, la Iași

Aici, lucrările de reabilitare constau în schimbarea tâmplăriei clasice din lemn cu tâmplărie din lemn stratificat. Suprafața totală de tâmplărie schimbată este de 1.304,60 mp (suprafață ferestre – 952,00 mp, suprafață uși exterioare – 51,30 mp și suprafață uși interioare – 301,30 mp). Valoarea totală a investiției este de 2.109.559,41 lei. De asemenea, clădirea a beneficiat și de dotări adaptate utilizării de către persoane cu dizabilități locomotorii, dar și de un lift. Construcția beneficiază și de o curte interioară. Aici se află amfiteatre, săli de curs, o bibliotecă și o bază sportivă pentru studenții de la Educație Fizică și Sport.

UAIC a semnat, în luna mai 2021, contractul de execuție a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a Corpului O

De reamintit că, în luna mai 2021, UAIC a semnat contractul de execuție a lucrărilor de consolidare și refuncționalizare a Corpului O, finanțate prin Programul Operațional Regional (POR), apel „Creșterea relevanței învățământului terțiar universitar în relație cu piața forței de muncă și sectoarele economice competitive”. Contractul are o valoare de 9.219.996 lei cu TVA, durata de execuție fiind de 24 de luni. Scopul proiectului constă în creșterea atractivității ofertei educaționale a Universității „Cuza” din Iași, în relație cu piața forței de muncă și cu sectoarele economice competitive, prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale ca rezultat al consolidării și refuncționalizării clădirii Corpului O, până la 31 decembrie 2023, pentru a crea o bibliotecă și o arhivă care să valorifice fondul de carte al instituției.

Proiectul își propune valorificarea potențialului unei clădiri cu o suprafață construită de 708 metri pătrați

Proiectul își propune valorificarea potențialului unei clădiri cu o suprafață construită de 708 metri pătrați, aflată în gestiune proprie și care se prezintă într-o stare de degradare avansată, prin lucrări de consolidare, reabilitare, modernizare și prin dotarea spațiilor, în vederea înființării unei biblioteci care să adune fondul de carte al filialelor facultăților într-un singur spațiu, pentru a deservi cititorilor săi. Valoarea totală a investiției este de 14.524.034,78 lei, termenul de execuție fiind estimat la 28 de luni. Corpul O, situat pe Bulevardul Carol I, nr. 24, a fost construit în anul 1924, funcționând în calitate de Cămin de Fete de la Universitatea ”Cuza”. În decursul timpului, clădirea a fost extinsă și modificată pentru a satisface exigențele funcționale, fiind dezafectată de aproximativ zece ani. Construcția se află în plin proces de demolare.

Imobilul se află în plin proces de construcție. Este posibil ca lucrările să se finalizeze până la finalul acestui an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *