Prima pagină » Local » La Iași nu s-a stat la discuții! O elevă și-a găsit dreptatea în instanță, după ce a fost bătută de o colegă! Puștoaica bătăușă a fost condamnată la închisoare! (Exclusiv)

La Iași nu s-a stat la discuții! O elevă și-a găsit dreptatea în instanță, după ce a fost bătută de o colegă! Puștoaica bătăușă a fost condamnată la închisoare! (Exclusiv)

19 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O tânără în vârstă de 19 ani a fost pedepsită de judecători pentru lovire sau alte violențe. Oana Georgiana Norniță a fost condamnată, cu amânarea aplicării pedepsei. Scandalul a izbucnit de la o „corecție” pe care adolescenta i-a aplicat-o unei minore

Bătaie între eleve, în Iași! O tânără în vârstă de 19 ani a fost pedepsită de judecători după o „corecție” pe care adolescenta i-a aplicat-o unei minore. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au condamnat-o pe Oana Georgina Norniță la 7 luni de închisoare, cu amânare, pentru lovire sau alte violențe.

„Instanța admite în parte acțiunea civilă și o obligă pe inculpată la plata sumei de 38 de lei către partea civilă R.A., reprezentând daune materiale, și la plata sumei de 5.000 de lei, reprezentând daune morale”, au precizat judecătorii. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

De unde a pornit scandalul în care a fost implicată Oana Georgiana Norniță

Procesul tinerei Oana Georgiana Norniță a început pe 18 februarie 2020. Tânăra din satul Cîrjoaia a fost acuzată că a bătut o minoră.

„Pe 10 septembrie 2019, în jurul orei 11:30, inculpata a agresat-o fizic pe numita R.A., în timp ce aceasta se deplasa pe un drum public din localitate, persoana vătămată suferind leziuni care au necesitat, pentru vindecare, un număr de 7-9 zile de îngrijiri medicale”, au afirmat procurorii.

La rândul ei, eleva agresată le-a povestit anchetatorilor clipele de groază prin care a trecut.

„Când mă întorceam de la școală, m-am întâlnit cu inculpata și cu fratele ei în fața magazinului Fan Market, din satul Cîrjoaia, moment în care aceasta a venit la mine și m-a tras de păr, m-a lovit cu picioarele, provocându-mi căderea la pământ. În timp ce eram lovită, mi-am acoperit fața și capul cu mâinile. După un timp, am auzit vocea unei femei, care îi spunea Oanei Gergiana Norniță: «Încetează! Nu o mai lovi!». Bătaia a fost oprită de o femeie care era la magazin. După aceea, m-am ridicat și am mers înapoi spre școală, împreună cu un profesor, care a intervenit, pentru că mă simțeam rău. De la școală, m-a condus spre casă o colegă. Pe drum m-am întâlnit cu L.Z., care mi-a dat niște apă”, a declarat Raluca A.

„Nu te băga! Vezi-ți de treaba ta!”

După incident a fost declanșată o anchetă, iar oamenii legii au ajuns la Oana Georgiana Norniță. Aceasta a recunoscut comiterea faptei, dar a susținut că ar fi fost provocată de către victimă.

„Am lovit-o pe R.A. în timp ce aceasta era căzută la pământ, dar am fost provocată de aceasta, care m-a întrebat dacă mai sunt tare, dacă sunt șmecheră, să merg la ea”, a declarat Oana Georgiana Norniță, care, la data incidentului, avea vârsta de 18 ani.

De altfel, și martorii chemați la audieri au confirmat producerea incidentului șocant.

„În ziua respectivă am mers cu mașina personală la magazinul din localitate, unde, după ce am parcat vehiculul, am văzut o fată la pământ, cu fața în jos și ghiozdanul în spate, care se apăra de loviturile unei alte fete. Am întrebat-o pe agresoare de ce o bate, însă aceasta mi-a spus să nu mă bag, să îmi văd de treabă, spunând în cele din urmă că a vorbit-o de rău pe mama ei”, a spus o femeie din localitate.

O martoră a chemat ambulanța când a văzut cum arăta victima

O altă martoră, E.M., a declarat că, în timp ce se întorcea de la grădiniță cu nepotul ei, s-a întâlnit pe drum cu două fete pe care nu le cunoștea, însă a aflat ulterior cine sunt.

„Victima mi-a spus că a fost bătută și, întrucât am văzut că arăta rău, am decis să chem Salvarea. Am mers cu cele două fete la bunica victimei, care îmi este vecină. Fata era amețită, plângea, spunea că are dureri de cap, era speriată, nu știu dacă sângera”, a afirmat femeia.

Judecătorii de la prima instanță au luat în calcul mai multe aspecte când au decis condamnarea Oanei Georgiana Norniță. Astfel, magistrații au constatat că aceasta a abandonat școala, absolvind doar 10 clase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`