Prima pagină » Eveniment-Social » La Iași, într-o zonă rezidențială, va fi construită cea mai modernă și spectaculoasă bază sportivă – GALERIE FOTO, VIDEO

La Iași, într-o zonă rezidențială, va fi construită cea mai modernă și spectaculoasă bază sportivă – GALERIE FOTO, VIDEO

20 mai 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

În orașul Iași, într-o zonă selectă, un mare proprietar va construi cea mai modernă și spectaculoasă bază sportivă din urbe. Acesta va avea o suprafață construită de 5.810 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 9.594 de metri pătrați, înălțimea maximă de 21 de metri (S+D+P+2E)

Orașul Iași, într-o zonă selectă va avea ridicată cea mai modernă și spectaculoasă bază sportivă din urbe. Acesta va avea o suprafață construită de 5.810 metri pătrați, o suprafață desfășurată de 9.594 de metri pătrați, înălțimea maximă de 21 de metri (S+D+P+2E). În ședința Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie (BECA) al Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi a fost avizat studiul de fezabilitate pentru Complexul sportiv.

La Iași, într-o zonă rezidențială, va fi construită cea mai modernă și spectaculoasă bază sportivă

 

Acesta va avea o suprafață construită de 5.810 metri pătrați , o suprafață desfășurată de 9.594 de metri pătrați, înălțimea maximă de 21 de metri (S+D+P+2E) și va fi compus din bazin de înot de dimensiuni olimpice, sală de sport multifuncțională, sală de forță și parcare. În sala de sport multifuncțională se vor practica atât activități sportive individuale cât și de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton). Parcarea (subterană și supraterană) va fi prevăzută și cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spații verzi și căi de acces.

 

Licitație pentru proiectul tehnic de execuție și obținerea autorizației de construcție a Complexului sportiv al UAIC

După recepția studiului de fezabilitate, Universitatea va demara etapa de licitație a proiectului tehnic de execuție și obținerea autorizației de construcție a Complexului sportiv al UAIC. Pe de altă parte, bazinul de înot va putea fi utilizat atât pentru înot competițional, cât și pentru înot de agrement. În sala de sport multifuncțională se vor practica atât activități sportive individuale, cât și de echipă (futsal, handbal, baschet, badminton). Sala de forță va include un spațiu de antrenament cu aparate specifice, o încăpere pentru acordarea primului ajutor, o zonă sanitară, vestiare etc. Parcarea va fi prevăzută și cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. De asemenea, la exterior vor fi amenajate o pistă de alergare, spații verzi și căi de acces. Urmează ca, pe aproximativ 9.000 de metri pătrați, să se pună la punct o megaconstrucție, unde se vor investi 15 milioane de euro. Banii ar putea veni de la bugetul de stat (prin Compania Națională de Investiții) sau din fonduri europene. Așadar, la Iași, într-o zonă rezidențială, va fi construită cea mai modernă și spectaculoasă bază sportivă.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024