Prima pagină » Local » La Iași, în perioada 25-27 aprilie, cel mai important eveniment dedicat adicției! Conferința No Addict va aduna zeci de specialiști în domeniu, atât din țară, cât și din străinătate! – FOTO

La Iași, în perioada 25-27 aprilie, cel mai important eveniment dedicat adicției! Conferința No Addict va aduna zeci de specialiști în domeniu, atât din țară, cât și din străinătate! – FOTO

10 apr. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

În intervalul 25-27 aprilie 2024, la Iași, la Hotel Unirea, se va desfășura cel mai important eveniment dedicat adicției, Conferința Națională No Addict, care a ajuns la cea de-a VII-a ediție.

Conferința Națională No Addict a ajuns la cea de-a VII-a ediție

În perioada 25-27 aprilie 2024, la Iași, va avea loc a VII-a ediție a Conferinței Naționale No Addict. Primele șase ediții au însumat 2.860 de participanți și 540 de lectori, printre care și dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, conf. univ. dr. Laura Mihaela Trandafir, conf. univ. dr. Vladimir Poroch, conf. univ. dr. Andreea Silvana Szalontay, prof. univ. dr. Florin Mitu, prof. dr. Florin Scripcaru, dr. Liviu Oprea, conf. dr. Ionuț Nistor, prof. dr. Călin Scripcaru şi alţii.

„Este un prilej de întâlnire a specialiștilor din această zonă extrem de fierbinte a societății românești actuale, cu multe discipline, cu multe subiecte, cu foarte multe întrebări, dar sperăm că și cu soluții legate de tematica adicțiilor, dar și a sănătății mintale în general, pentru că de-a lungul anilor s-a lărgit spectrul de interes al colegilor medici, iar la conferință nu mai participă doar medicii psihiatri, psihologi și psihoterapeuți, ci și medici de diverse specialități, cardiologie, medicină internă, pneumologie și așa mai departe.

Joi, 25 aprilie 2024, vom începe cu o serie de cursuri preconferință. E vorba de patru tematici extrem de interesante, începând de la psihosomatică, de la probleme legate de implicarea afecțiunilor psihice și reverberații asupra sistemului cardio-vascular, dar și a funcționalității, în general, a organismului. Vom avea și un curs de adictologie, care va fi ținut de un expert, și vom discuta, de asemenea, lucruri extrem de importante legate de influența și impactul inteligenței artificiale în sănătatea mintală și medicină în general.

Ultimul curs va trata problemele legate de depistarea în trafic, dar nu numai, a substanțelor substanțe psihoactive, prin drug-test. De asemenea, vor fi o serie de prezentări extrem de interesante legate de noile adicții, de adicțiile comportamentale, adicția de mâncat, probleme legate de compulsivitate, adicția de sex, adicțiile de tehnologie, și nu numai. Avem invitați din țară și din străinătate, sunt peste 70 de speakeri, de lectori, cu teme din diverse arii de interes”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași şi coordonator naţional de programe şi conferinţe No Addict.

Dr. Ovidiu Alexinschi: „Formatul conferinței No Addict este unul dinamic, interactiv prin excelență și cuprinde updatarea celor mai noi metode și terapii în adicții”

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte de interes major din domeniul psihiatriei și al adicției. Conferința este una transdisciplinară, la eveniment luând parte atât specialiști în psihiatrie, cât și medici de familie, medici pediatri, medici nefrologi, medici cardiologi, și nu numai.

„Avem deosebita plăcere de a vă invita să participați la Conferința Națională No addict, eveniment organizat de Bridging Eastern and Western Psychiatry, în parteneriat științific cu Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie și Colegiul Medicilor Iași. Ca de fiecare dată, formatul conferinței No Addict este unul dinamic, interactiv prin excelență și cuprinde updatarea celor mai noi metode și terapii în adicții, cursuri preconferință, workshop-uri cu demonstrații practice, role-play, cursuri demonstrative și «biblioteca vie»”, a transmis coordonatorul conferinței No Addict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *