Prima pagină » Eveniment-Social » La finalul săptămânii, mega-spectacol în aer liber și joc de artificii la Iași – GALERIE FOTO, VIDEO

La finalul săptămânii, mega-spectacol în aer liber și joc de artificii la Iași – GALERIE FOTO, VIDEO

08 sept. 2022, 02:00, 1 ,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Un mega-spectacol în aer liber și un joc de artificii vor avea loc, la finalul săptămânii, la Iași. Deschiderea stagiunii 2022-2023, la Opera Națională Română Iași, are loc cu emblematicul spectacol în aer liber „Magia Serii în Sunet și Lumină”. Aflată la a XI-a ediție, gala din acest an este specială, atât din punctul de vedere al repertoriului, cât și al locului de desfășurare. Ocrotită de cupola de stele a celui mai mare scenograf, Natura, și sub privirile unui simbol arhitectural al Iașului, Palatul Culturii, scena Operei vă invită la un regal artistic. Acesta este programat sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 20:00, în Piața Palatului Culturii

Spectacol în aer liber și joc de artificii, la finalul săptămânii, la Iași. Deschiderea stagiunii 2022-2023, la Opera Națională Română Iași (ONRI), are loc cu emblematicul spectacol în aer liber „Magia Serii în Sunet și Lumină”. Aflată la a XI-a ediție, gala din acest an este specială, atât din punctul de vedere al repertoriului, cât și al locului de desfășurare. Ocrotită de cupola de stele a celui mai mare scenograf, Natura, și sub privirile unui simbol arhitectural al Iașului, Palatul Culturii, scena Operei vă invită la un regal artistic. Acesta este programat sâmbătă, 10 septembrie 2022, începând cu ora 20:00, în Piața Palatului Culturii.

„Anunțăm oficial deschiderea stagiunii 2022-2023 cu emblematicul spectacol “Magia Serii în Sunet și Lumină”. Aflată la a XI-a ediție, gala din acest an este specială, atât din punctul de vedere al repertoriului, cât și al locului de desfășurare. Ocrotită de cupola de stele a celui mai mare scenograf, Natura, și sub privirile unui simbol arhitectural al Iașului, Palatul Culturii, scena Operei vă invită la un regal artistic”, arată tenorul Andrei Fermeșanu, manager interimar al ONRI.

Mega-spectacol în aer liber și joc de artificii la Iași

Luna aceasta, Opera ieșeană va oferi publicului, în sala proprie, următoarele spectacole: „Zâna păpușilor” (11 septembrie – ora 11:00), „Les pêcheurs de perles” (18 septembrie – ora 18:30) și „Carmen” (21 și 22 septembrie – ora 18:30). Ultimul eveniment din septembrie susținut de Opera Iași, „Recital de toamnă”, va avea loc pe data de 25, cu începere de la ora 18:30, în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii. Biletele de intrare la cele cinci reprezentații amintite au fost puse în vânzare de la începutul acestei săptămâni.

„Efervescența, eleganța și candoarea ariilor de operă și operetă, corurile celebre, momentele coregrafice completate de lasere și focuri de artificii promit să fie reperele unui eveniment de poveste din viața culturală a capitalei Moldovei. Pe scenă vor urca artiștii Operei din Iași și invitații surpriză, conduși de la pupitrul dirijoral de bagheta maestrului Jin Wang. Vă așteptăm cu mare bucurie sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 20:00, să ridicăm împreună cortina unei noi stagiuni legendare la Opera Națională Română din Iași”, a conchis Andrei Fermeșanu.

Spectacolul este o tradiție a Operei Naționale Române din Iași

Evenimentul este unul de tradiție aparte al ONRI.

„E deja o tradiție ca stagiunile Operei din Iași să se deschidă cu o somptuoasă gală în aer liber care, de 11 ani, adună mii și mii de spectatori. Elementele de noutate ale ediției de anul acesta sunt, pe de o parte, amplasarea scenei în ambientul inedit al Esplanadei Palatului Culturii și, pe de altă parte, alegerile repertoriale. Constanța este oferită de nivelul implicării și dăruirii cu care noi, artiștii si tehnicienii Operei ieșene, alături de invitații noștri deopotrivă, ne așteptăm publicul atât de drag! Va fi o sărbătoare a artei și culturii, care va deschide larg porțile celei de-a 66-a stagiuni din istoria teatrului liric ieșean” a declarat managerul interimar al Operei Naționale Române din Iași, Andrei Fermeșanu.

Așadar, mega-spectacol în aer liber și joc de artificii la Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *