Prima pagină » Local » La final de mandat, Mihai Chirica îndatorează ieșenii cu un nou împrumut. Doar pentru stadion va cheltui 100 de milioane de lei – FOTO

La final de mandat, Mihai Chirica îndatorează ieșenii cu un nou împrumut. Doar pentru stadion va cheltui 100 de milioane de lei – FOTO

28 mart. 2024, 02:00, 8 ,
Alexandra MAISNER în Local

La final de mandat, Mihai Chirica îndatorează ieșenii cu încă 150 de milioane de lei. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre

În cadrul ședinței ordinare de ieri, 27 martie 2024, printre numeroasele proiecte de hotărâre prezente pe ordinea de zi, consilierii locali au aprobat un nou împrumut. Este vorba despre un credit de 150 de milioane de lei, ce are ca obiectiv principal construirea Stadionului Municipal.

La final de mandat, Mihai Chirica îndatorează ieșenii cu un nou împrumut. Vrea să facă stadion cu 100 de milioane de lei

Edilul Mihai Chirica a mai găsit o variantă ca la final de mandat să îndatoreze ieșenii. Primăria va contracta un credit de 150 de milioane de lei. Din această sumă, 100 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru construirea Stadionului Municipal, lucrare pe care Chirica o primite la fiecare campanie electorală și pentru care nu a fost capabil să găsească o metodă de finanțare astfel încât să nu fie necesară îndatorarea ieșenilor.

Din restul sumei, acesta a anunțat faptul că 30 de milioane de lei vor fi cheltuiți pentru modernizarea bulevardului Poitiers, o altă lucrare pe care o promite de ani de zile și unde nu a pus niciun metru de asfalt în tot mandatul, iar 20 de milioane de lei vor fi direcționați pentru modernizarea șoselei Bucium. Astfel e lesne de înțeles faptul că ieșenii vor mai aștepta mult și bine pentru ca bulevardul Poitiers și șoseaua Bucium să intre în reparații. Dar, pentru a lua ochii electoratului, Mihai Chirica, la final de mandat, caută cu disperare soluții pentru toate problemele pe care nu a fost în stare să le rezolve de 9 ani. Este important de amintit faptul că edilul a mai contractat un credit pe care tot ieșenii îl vor plăti.

Este vorba despre cele 40 de milioane de euro pentru cărbune și pentru finalizarea altor proiecte europene care bat pasul pe loc de ani de zile. Astfel, ieșenii ar trebui să se îngrijoreze cu privire la inconștiența cu care municipalitatea accesează diferite împrumuturi, mai ales din cauza faptului că Primăria Iași este în prag de colaps. Este cât se poate de clar faptul că administrația publică nu urmărește dezvoltarea Iașului, ci îndatorarea acestuia mai degrabă, iar contractarea împrumutului este doar o altă găselniță electorală.

Precizăm faptul că amplasamentul Stadionului Municipal a fost schimbat. Dacă inițial a fost anunțat faptul că proiectul va fi realizat în Moara de Vând, în final, stadionul va fi construit pe șes Bahlui.

Mihai Chirica, scuză penibilă! A găsit vinovații pentru eșecul proiectului privind construirea Stadionului Municipal

Ca o scuză penibilă a incapabilității cu privire la faptul că de ani de zile promite ieșenilor un stadion municipal, Mihai Chirica a dat vina pe guvernare.

„Acest gest pe care Consiliul Local poate să îl facă astăzi este tocmai o formă de recunoaștere a faptului că acolo trebuie să existe continuitate. Vin alegerile, fiecare va pleca cum va pleca pe drumul său și e valabil pentru fiecare dintre noi. Dar, acționând cu un credit asupra celor două obiective, șoseaua Bucium și bulevardul Poitiers, eu, primarul Mihai Chirica, am curajul să mă duc, să mă prezint în fața oamenilor de acolo, și când nu voi fi primar să le spun: «uitați, am dat o garanție, un cec în alb, pe care l-am lăsat cu Consiliul Local 2020-2024, știut fiind faptul de necesitatea acestui proiect, de faptul că nu trebuie să depindă de factorul politic, că trebuie să aveți modernizate cele două artere și pasajul Socola».

Pasajul Socola are finanțare pe «Anghel Saligny», din care am început să derulăm bani, deci nu mai poate fi retrasă finanțarea. Buciumul îl garantăm prin acest împrumut, cu toate că valoarea nu este sută la sută, restul am mai acoperit noi și am și consumat bani pe el și încă consumăm. Poitiers este și el acoperit parțial, în proporție de 80 la sută, diferența o punem noi, din refinanțare și, sigur, Stadionul Municipal pe care vrem să îl construim se datorează faptului că nu am încredere. Nu am încredere în faptul că clasa politică va fi recunoscătoare pentru faptul că noi ne-am păstrat, de prea multe ori, bunul simț. În condițiile în care Bucureștiul a făcut 5 stadioane, în condițiile în care Târgu Jiu și-a făcut stadion și nu are echipă.

În condițiile în care au negociat foarte atent la Timișoara să facă un stadion de 30 de mii de locuri și ei nu au echipă nici măcar în liga a 3-a. Noi ne chinuim și ne tot chinuim și ne căciulim pentru Sala Polivalentă. Haideți să le lăsăm totuși ieșenilor șansa de a avea niște lucruri făcute. Despre stadion ne-a promis și Ponta, despre stadion ne-a promis și Orban. Nu ai cu cine. Ne luăm soarta în mâini”, a spus Mihai Chirica.

La final de mandat, Mihai Chirica îndatorează ieșenii cu un nou împrumut. Primăria va contracta un credit de 150 de milioane de lei, pentru a construi Stadionul Municipal.

Comentarii
  • Flegma pe Primar drept multumire

    La final de Mărțișor trebuie sa instituim pentru Primarul Iasiului un mesaj de bun rămas : o flegma de la toți cei care îl întâlnesc pe strada ! Asta merita cel mai bun primar ! Îți mulțumim iubite conducător !

  • la puscarie cu chirica si aivanoaiei !

  • Reface bulevardul Poitiers după ce termina tovarasu’ Țolea proiectul.iar cu stadionul este alta treaba,de acolo mai poate fura câte ceva.De ce nu face stadion prin fonduri?Pentru ca aia te verifica și nu ai cum sa mai furi!

  • O asemenea ,,echipa” merită…

  • 20 milionane de euro !!
    Da’ un azil pt oamenii strazii, o noua clinica de urgenta in afara de Spiridon, etc., nu ?!
    Un ratat retardat.

  • Chirica ar trebui sa plece. Nu stiu cine ar putea fi primar in locu lui, dar mai rau nu are cum sa fie. Daca o minune s-ar intampla si Chirica ar pierde primaria, ar fi un semnal catre politicieni si partide ca nu poti sa-ti bati joc de oameni la nesfarsit. Insa, din pacate, capacitatea iesenilor de a intoarce si celalalt obraz este, in opinia mea, mult prea mare…

  • Un comentariu corect. A se vedea sedinta din 27.03.2024 ,priviti atitudinea din sala a sefului de la Termo..mai mult decat 1000 de cuvinte…..Sfidareeeee !!!

  • CU BANII ASTIA ASFALTEAZA STRAZILE, FA LOCURI DE PARCARE ETC…TOT BAGI BANI IN CURUL CALULUI..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`